Дончев се пошегува: 20 години учих, а е трябвало да уча Фотошоп

България може да има на разположение публичен ресурс до 2027-а от 30 млпд. евро от ЕС
Обновена: 20 юни 2020 13:01 | 20 юни 2020 13:00, Елка Василева
121
Дончев се пошегува: 20 години учих, а е трябвало да уча Фотошоп
Томислав Дончев. Снимка: архив, БГНЕС

Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически  жанрове, си мисля, че съм направил грешка, защото е трябвало да уча фотография или как да се работи с Фотошоп. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция в Стара Загора, става ясно от видео в профила на премиера Бойко Борисов във Facebook.

Още по темата

„Опитът за сериозния политически разговор за цели, приоритети мерки, инструменти да бъде сведен до истерия не е случаен. Когато имаме истерия кой какво е направил, постигнал и може, няма никакъв смисъл“, допълни той.

Той даде информация и по темата за многогодишната финансова рамка на ЕС и какъв бюджет се очаква да получи България както по нея, така и по възстановителния план на Европейската комисия.

„Има предложение до ЕК за осигуряване на допълнителен свеж ресурс за държавите-членки. Числата са впечатляващи. Ако предложението за България бъде прието близко до вида, в който е предложено, това означава 9 милиарда евро за следващите 4 години, плюс цялата многогодишна финансова рамка, която очакваме. Това означава, че България има на разположение публичен ресурс до 2027 година от почти 30 милиарда евро, от които 9 обезателно трябва да бъдат похарчени до 2024 година. По-голямата задача е как тези средства да бъдат инвестирани по най-умния и правилен начин“, обясни Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
1
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Интересно как си представят някои другари политиката на България ! Смайващо е да мислиш, че Европа се подиграва на България когато Борисов присъства на всички срещи на европейските лидери , а не някой друг ! Докато и Радев , и Нинова през час се хвалят , че те били лидери ! Днес България е Борисов ! И следващите години ще е така ! Защото Борисов е държавник , а останалите поплювковци са жалки национални предатели и мръсни индивиди!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшификати. Слаби комунистически опити за взимане на власта. Правени от хора готови на всичко да пришият България към Русия.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 92Те тези записи и снимки чуждите агенции ги знаят отдавна, защо мислите му бият шамари всеки месец от ЕС? Те толкова агенти имат с тези милиарди където наливат в България, че вожда само може да предполага цифрата - около! Той може да смята народа за ***, ама онези като го чуят да ръси бисери за трупове и багери, почват да му се смеята и си викат на ум - ти на кой ги разправяш тези бе?
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 97Да беше много важна когато нямаше никакви други, също като скайпа. Сега вече не стават за нищо и селтаак като теб още си мечтае за онова време и за уиндоус 3.1 Бу.. ха.. ха...
97
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата на лъжците, на наглеците, на дебелооките и крадливите мутри. Морални де-би-ли, нравствени кастрати, со-ци-о-пати! Колкото по-късно, толкова по-мръсно ще ви тръшне поруганата истина!
96
1
 
4
 
! Отговори
Толкова си учил преди 3 години
Парашутист
95
3
 
3
 
! Отговори
- преди 3 години
Герберастко дебелоочие!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Der alte SpinnerНе се притеснявайте: стратегията за усвояване на евросредствата ще я направи ВКП, а изпълнителите ще бъдат от МВР: ДАНС, жандармерията, спецполицаите. Ще се включат и кадрите на КПК. Изредените реално цяла България командват, та няма да разпределят 15-20 млрд.лв! Интересно колко ще отпуснат на МС и НС. Да не вземат да ги забравят!
93
3
 
5
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Доскоро имах чуството че този е най-интелигентния по върха и го виждах като бъдещ премиер.. В случай че ГЕРБ задържи властта а Бойко стане президент. Мислех Дончев за умен, защото той рядко се изявяваше публично. А постоянното перчене пред камерите и несвързаните приказки в стила на селски козар са запазени приоритети на неговия ментор. Но явно Томи също е изкукуригъл и търси изява ... И почва да ги плещи и да се показва такъв, какъвто явно винаги е бил. Или пък Бойковщината е заразна? Корона?
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев, избирай - тояга или морков?Утре е морков, вдруги ден ще е гьостеица.Колкото до европарите - на кого е по-вероятно да ги дадат - не някой нов човек или на тоя, дето се хвали, чегие балс 200 ?
91
0
 
0
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Фотошопът е много важна програма, затва 90-сетте години се наблягаше на нея;))) и въобще компотите като взеха да стават все по-масови и с еоказаха компютри;))) Лошото е, че и селяните се научиха да работят с тях;))) Инак си спомням краят на 90-сетте с импулсният аналогов телефонен нет, в интернет пространството пишеха доста повече качествени хора. Селяни нямаше. Сега всеки селянин е в интернет, ч еи му знае устата крива....
90
0
 
1
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
От 94.Въпреки че още няма конкретни цифри другите ЕС-членки вече имат конкретни стратегии за изразходване на тези средства, със съответните приоритети, звучи прово-кативно, но подобно на петгодишните планове от едно време. Правителството на Меркел след дълги дискусии прие стратегия за по-нататъшно развитие и го внесе в парламента.При подработването бяха взети мненията и на редица научни институции. Кой ли у нас ще подработи тази стратегия и колко ли души в парламента ще разберат що е то?
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 83Кой или кои? Ами търси, то и баба знае на готово! Фото-шопа е най-некадърната програма за редакция на снимки. Супер пошла, товареща, направена за *** кът теб. Да не говорим и за мобилна ОС. Такива олекотени програми за редакция на снимки има, че и с 10 пъти повече екстри, че ще ти падне шапката. Ще се чудиш, какво е това недоразумение, Фото-шоп! Аре със здраве и си плескай там на фото-шопа...
88
0
 
3
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
"Баницата още не разточена, а те точат зъбите!" Днес Меркел в някакъв брифинг подчерта че въпросът с тези помощи е толкова комплексен (комплициран, сложен), че решение при видеоконференц. не се постигна, налага се държавните ръководители да се срещнат директно. Но у нас всичко вече е предрешено, първо Бойко вече обяви че това решение ни устройва (дали той проумява тази материя изобщо?) а Томислав повтаря като папагал. Хора, парите още ги няма, но разработете програма за развитие. Следва...
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като си повтарял класовете възможно е все още да се учиш, мойто френд!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фотошоп,Фотошоп ама според тебе,чуждите разузнавания вече си направиха анализите и сигурно докладите са на масата на "моя приятел БорИс,моя приятел Доналд" дето ги" работите"с 200.....ще видите Шенген и еврозона ама на албанските празници.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно колко си учил щом всяка неделя се друсаш на задната седалка на жипо ,като куче у каруца.Оти толкоз ти акъло.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих казал поне фотошоп да беше научил, понеже за другото ги виждаме колко са образовани в парламента, калинка до калинка.
83
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Дончев,много поздрави на Тринити!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти гледам умственият багаж и фъфленето малко са ти тези години. Трябваше още 20 години та барем да беше ти поникнал малко мозАк. Ама то у празна тиква семе не вирее. И тоя е със същият умствен багаж като шефа си. Нали шефа им ги намира по кръстовищата като оная дето като и задаваха въпроси журналистите, тя викаше. Смея се абе смея се бе. Те гърбавите са с жълти книжки.