Кирил Добрев със заявка за лидерския пост в БСП: Мога да обединя партията

“За мен е важно да успокоя партията, да я обединя, да дадем кауза на обществото“
20 юни 2020 13:56, Елка Василева
159
Кирил Добрев със заявка за лидерския пост в БСП: Мога да обединя партията
Кирил Добрев. Снимка: bTV

“Мога да консолидирам и да обединя партията, да използвам потенциала й и да спечелим следващите избори”. Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев, заявявайки готовност да се кандидатира за лидер на партията.

Добрев каза, че винаги е подкрепял вътрешния избор, но като състезание на кандидати от един отбор. ”Идеята е този отбор не просто да убеждава членовете на БСП - кой от тях да бъде избран, а да убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ”, каза още Добрев в интервю за bTV.

Добрев обясни, че разминаването му с Нинова не е в целта, а в пътя за постигането й и посочи, че не приема подхода на сегашния председател да воюва еднакво яростно както с ГЕРБ, така и с членове на БСП.

“Аз съм дълбоко партиен човек. Член съм на партията от 1997 година, бил съм част от основна партийна организация, след това общински съветник в Гоце Делчев, народен представител, член на НС - извървял съм целия си партиен път”, обясни Добрев.

Още по темата

По думите му БСП е жив организъм, който има нужда от отношение, да се знае всеки един проблем на всяко ниво от партията.

Другото, с което зам.-председателят не е съгласен във водената днес политика, е, че БСП е залитнала в посока на деструктивна и агресивна партия и се доближава до стила на “Атака”. По думите му БСП постоянно е в битка - когато не се бори с ГЕРБ, се търсят врагове с партиен билет. “За мен е важно да успокоя партията, да я обединя, да дадем кауза на обществото и всички недоволни, които с всеки ден стават повече и повече, да изберат БСП, а не някой друг политически проект. Другият път е да продължим да се караме, да се бием непрекъснато, което ни пречи да сме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат”, каза още Добрев.

На въпрос има ли 40 фирми Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен. “През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средства. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество”, обясни Добрев.

Той бе категоричен, че през 30-те години преход не е натежал на БСП дори с една стотинка. “Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв тъмен субект не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях, заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал”, каза още Добрев.

Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог.

За изтеклите записи и снимки от последните дни Кирил Добрев смята, че оставката на кабинета е неизбежна, която единствено тя можела да спаси имиджа на страната. “Страхът от факта, че може да има служебен кабинет, вече не спасява премиера и ако в началото хората му прощаваха пропуските, то днес оставката е неизбежна”, каза Добрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Kumah James преди 3 години
Търсите ли бизнес, корпоративен или личен кредит? Ние предлагаме всички видове кредити с лихвен процент от 3% годишно, за повече информация ни изпратете имейл с вашите данни на адрес (midland.credit2***gmail).
129
1
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
''През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат." Забравил е да спомене,че по време на юго-ембаргото се е занимавал с незаконен износ на горива от България,трафик на валута и най-важното...куфарчето на тате.Досега в България,не съм чул някой пазач,докер,пицар да стане милионер!
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кире, не храни празни надежди. Най-много да разцепите БеКаПето и вие със Съсела да оглавите БСП(съюзници на ГЕРБ). Само че и на ББ не сте притрябвали - току виж им спретнете един комплот, за това ви бива. Само Гергов-Свинара ще приемат, ама заедно със свинете. Другите да ходите при Гоше Първанов.
127
4
 
5
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Какво дума само партия!- сбор от хора цена цел. А в наши дни партия е синоним на мафия. Още ли останаха хора които да гласуват... За тия стари муцуни. Със стари чаршафи нов бардак не се прави
126
1
 
5
 
! Отговори
к.126 преди 3 години
К.Добрев, Г.Гергов и тези около тях май по-скоро ще разцепят партията, отколкото да я обединят. Време й е щом 80 хил. човека търпят терора на 10-20 бивши велможи и жадни за власт люде, мечтаещи БСП да се присламчи към ГЕРБ. Щом не могат да ги изгонят, тая партия да се дели на истински социалисти и "широканци". А СС да не припарва повече към първите, а да отива при Гергов, бай Мишо, Добрев, Гуци, Янков и сие.
125
4
 
12
 
! Отговори
Престъпен тандем преди 3 години
Престъпника и трафикант комуниста милионер Кирил Добрев в тандем с открадналата милиони по време на приватизацията в България г-жа Лъжа(Корнелия Нинова) искат да ни управляват, пардон крадат отново! Ще допуснем ли още веднъж да фалират България ?
124
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е че нещата в България се влошават .Затова отново ще пуснат БСП на власт да обере негативите.
123
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на Нинова изтече. Време е мъж да вземе нещата в свои ръце. И да се справи.
122
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предал друг път. Спаси я. Спаси и България. Евала Киро. С теб сме.
121
1
 
12
 
! Отговори
Чефо преди 3 години
Ах кире кирее.....полегна на олигархията ти, на делян, на пловдивския свинар....Корнелия се карала....ми като е по-голяма мъжкарана от мъжете в бсп!Аргументи нямаш...или не ги чухме Кире! Това не е нафта, вецове, хотели, обществени поръчки, това не е да зареждаш БДЖ, МС, гимназии, общини с нафтичка....така е лесно!Знаеш как да се представиш на Козяк, помагат ти те, знаеш от къде дyха вятърчето, все още....ама няма вечно, нещата човешки са преходни!
120
2
 
10
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Става за премиер. Опитен е. Вече са го хваща ли на границата с куфарче с пачки.
119
2
 
7
 
! Отговори
У БСП СА ТАКА ,БЕ... преди 3 години
..КОЙ ПРОДАЛ ДЪРЖАВНА ФИРМА.....КОЙ ,ГУШНАЛ КУФАРЧЕ С ПАРИ......КОЙ , ПРЕКАРАЛ КОНТРАБАНДА ПРЕЗ ГРАНИЦА......КОЙ ПРОДАЛ , МАЙКА СИ И БАЩА СИ......КОЙ ПРОДАЛ ЖЕНА СИ НА ДРУГ "ОТГОВОРЕН ДРУГАР".......КОЙ ПРОДАЛ НАРОДА СИ НА "САВЕЦКИТЕ ДРУГАРИ"...ВСЕ СА У ЕДНА ПАРТИЯ ОТ НАД 100-ГОДИНИ ....ЩОТО И АДУКЛУКА Е ВЕЧЕН ,БЕ...НАЛИ , ТАКА ??!
118
0
 
2
 
! Отговори
duda filieva -tervel преди 3 години
moito mag az sam mu kmettoi sef social---
117
1
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Тоя дето го хванаха с куфарче 50 К дойче марки още ли не е в затвора? Само си вижте лидерите, станахте за кашмер.
116
1
 
9
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
САМО НАШ КИРЕ , МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ ПАРТИЯТА ,БЕ ...!С 2-3-КУРСА ДО СЪРБИЯ И Ц.ВАСИЛЕВ , КАТО НАПЪЛНИ БАГАЖНИКА НА КОЛАТА С ПАРЕТА ....ВЕДНАГА ШЕ ОБЕДИНИ ЦЕЛАТА БКП/БСП.САМО ДА НЕ СЕ ИЗПОТЕПАТ ПРИ ПОДЯЛБАТА НА ПАРИЧКИТЕ ....ЩОТО ТОВА ИМ Е В КРЪВЧИЦАТА И ...ИДЕОЛОГИЯТА!ТЕ ТОВА ---НАШ КИРЕ , ГО МОЖЕ....ХА,ХА,ХААААААА
115
0
 
9
 
! Отговори
Изберете си преди 3 години
Гергов, и последният да изгаси лампите, явно няма свестни в тази партия. Умните като проф. Христов ги държат в девета глуха, а най некадърните се натискат за лидери!? Боко затова разпусна карантината, да измрат бабичките на БСП, и така ще победи на изборите!?
114
2
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Ей гадинко , нали Нинова те издигна ?И сега какво , ще се правиш на лидер?С тая *** уста , алчни мисли и нечестно поведение?Я се разкарай малкия!
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момче твърдо е далеч от шосето, аватарче на Борисов.
112
2
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 122. Какви филми гледаш? Нещо от рода на "Очите зад хълма" ли?
111
2
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До 120 червен анонимник. Е, и? Следва нова загуба на БСП с Нинова на изборите през март 2021 и същите глу.пави действия по-нататък.