Бобоков откровено: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов

Аз писах есемесите, доброволно си дадох телефона, каза той
Обновена: 21 юни 2020 11:17 | 21 юни 2020 11:13, Анисия Иванова
39
Бобоков откровено: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов
Снимка: bTV

Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор. Това заяви пред bTV бизнесменът Пламен Бобоков, който беше пуснат под домашен арест срещу рекордната гаранция от 1 млн. лв.

Той и брат му Атанас се разследват за незаконен внос и износ на отпадъци, а от тази седмица Пламен Бобоков се сдоби с още едно - търговия с влияние. От държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че прокурор Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе.

Още по темата

"Там става дума за ходатайство за един изключително достоен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото друг човек е прокурор на тази позиция“, заяви още Бобоков за съдържанието на есемесите и призна, че той ги е писал.

При обиска вкъщи лично съм си предал джиесема с личния айпад, отделно съм дал и всички кодове за отваряне, защото няма от какво да се притеснявам, каза Бобоков.

"Познавам Пламен Узунов, считам го за приятел. Съвети търся от него, той е изключително интелигентен, подготвен човек. Хубаво е човек да комуникира с интелигентни хора, обогатява го. Не съм го молил да лобира за мен", обясни Бобоков за познанството си с главния секретар на президента.

Не става въпрос за заслуга на специалните служби, разкри бизнесменът по повод на разпространените от прокуратурата доказателства, които включваха и есемеси от телефона на Бобоков за комуникация между него и секретаря на президента Пламен Узунов. Според обвинението бизнесменът Бобоков и президентският съветник Пламен Узунов са обсъждали решение на ВАС за танкера БАДР и отмяна на заповед за забрана за отплаване. Освен с него, обвиняемият е обсъждал с магистрата Николай Николов конкурса за назначаване на окръжен прокурор в Русе.

Обвинението към мен за търговия с влияние е абсурдно, това е висша форма на цинизъм. Търговията в влияние предполага наличието на влияние, аз нямам такова влияние, мога да търгувам само с масла. В тази държавава всичко се знае, заяви Бобоков.

Той коментира и историята с Либерия. "Ние имаме огромни интереси в Африка, имаме големи инвестиции. В Либерия имаме водещи американски инвеститори и съм водил разговори с президента на Либерия. Българският президент е човек, който може да лобира за българския бизнес и българското участие в чужбина. Голямата дипломация в чжубина се прави от бизнеса. Съвсем нормално е да съм помолил, ако нещо е възможно да се направи".

"С Васил Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в някаква организация - "Възраждане" мисля, че беше. Много добри познати сме. Движим се в едни кръгове и е нормално да се засечем, никога не сме имали никакъв бизнес. Опитва се да се внуши общ интерес в колекционерството. Бжоков има колекция, която е изящна, тя има огромна тежест, но касае луксозната част от живота на хората. От нашата колекция най-голямата е монетната", каза още Бобоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път прочетох в един български сайт,думи казани от Васил Божков:"Дал съм шестдесет милиона лева на Борисов,имам доказателства".Назначеният гл. прокурор,ще запита ли банкното получателя, кога и при какви обстоятелства е получил огромната сума?Кьоравият видя,глухият чу,как и кой управлява държавата най-бедната на Балканите и в Европа. Идва 28-ми март 2021г. денят на изборите за 45-тия парламент.Ако нашеницът продължи да спи,няма право да реве и да псува мизерния си живот.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, пред кого ли е ходотайствал? Едва ли пред някой пазач в община Русе...Все си мисля за някой мноооого високо във ВАС, прокуратура, правителство... Вие как мислите?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слоро ще трябва да има Народен Съд!За Русе може и да не трябва - та ще стигнат само АК-47
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж какво, досега си бил бизнесмен, спечелил си много пари и си смятал,че може да бъдеш "клечка". Само че гл.прокурор се смени, новият е с милиционерско потекло, завършил е ПА , а не ЮФ на СУ, така че нещата се измениха.Имаш много пари, но не си от "нашите": Спецпрокуратурата ще ти ги вземе и ще те тикне в ареста на СпП.Следват 8 месеци арест, присъда от СНС за "участие в ОПГ" - 10 години.АСНС ще ги вдигне на 15 г. и чак във ВКС може да разчиташ на човешко отношение ако дотогава не махнат Л.П.
26
5
 
9
 
! Отговори
Snorky преди 3 години
Гледах интервюто и видях един замозабравил се човек.
25
1
 
11
 
! Отговори
Федотов преди 3 години
Чувал съм,да казват за Нунев беленски,че бил дългия инкасатор,който владее 95% от общините в русенска област.Натирен преди години от мвр,той знае защо,попада в обкръжението на Цветанов и ето ти кьоравото прогледа.В качеството си на координатор на герб в Русе,той и партията му загубиха парламентарните избори,Цецка отиде на трето място в Русе на президентските избори,даскалица Диана продукт на инкасатора за кмет на Русе беше бита смайващо,днес кмет на областния град е П.Милков от БСП. Кво прайм!
24
8
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Нищо не разбирам от тази "статия". За какво разследват този чивек? Какво влияние като нито плаща нито назначава! Сега пък масла. Ако изнася български масла за Африка това лошо ли е? Тогава защо е включено?
23
9
 
12
 
! Отговори
A ГЕРБ координатора? преди 3 години
Авторката е пропуснала нещо много съществено от казаното от Пламен Бобоков, което беше цитирано по БТВ: В Русе никаква държавна длъжност не може да се заеме без одобрението на областният координатор на ГЕРБ. И то не само за чиновници, а и за постове в съдебната система. Това какво е? Търговия с влияние или даже нещо повече?ГЕРБ се е срастнал с държавата даже повече отколкото БКП по времето на Тодор Живков.
22
10
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
'' Търговията с влияние предполага наличието на влияние, аз нямам такова влияние....''-но имаш приятели с влияние и ги ползваш,за да постигнеш целите си!Типичен пример за търговия с влияние е ''отмяна на заповед за забрана за отплаване'' на кораба БАДР!Само за тази си дейност,президентския съветник П.Узунов трябва да отиде на съд,заедно с подписалите отмяната!
21
0
 
6
 
! Отговори
Den преди 3 години
Общия кръг на "движение" важи и за антиките. Разликата в "колекциите" идва от дадени насоки не от случайност. Нещата са много по-големи и интернационални отколкото може да се допусне към момента, с всички данни и предположения които изплуват.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Схемата на прехода:ДС;Червени олигарси;Незаконни капитали и мръсни пари;Корупция;купуване на политици и институции;власт....Партии...и кръгът се затваря.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,сега следва да се изтърпи наказание за злоупотреба с влияние,заедно с другите обвинения.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Чудя се защо се ежим като накрая ние плащаме сметката....Не се чуди, има си обяснение! Като се ежиж си правиш кефа, кефът се заплаща!Има обаче мнозина, които не се ежат. Те пък си правят кефа като мълчат. И те си плащат за това!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе има ли някой кредитен милионер в България който да произвежда нещо, което да се изнася, освен Емигранти !
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските бизнесмени от такова високо ниво са се обградили с хора от властта, за да нарушават закона и морала, защото те им пречат за огромните печалби, които реализират. Вярват си, че са велики и недостижими. Но винаги идва момента всички мизерии, които са вършели да се стоварят на главите им.
15
16
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... властолюбив старец от Банкя.... Бъркаш приятел, за стареца от Славяново става въпрос. Оня дето от скука се развлича с дронове.
14
21
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Големият моралист Радев защо мълчи? Обикновено обича да размахва пръст и да раздава съвети.
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ..тоя и прокурори назначавал...е такива нагли градчета е нужно да се трепят
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка картинка!Как да обясним на младите,че всичко зависи от техните качества и способности?Как да им обясним,че трябва да се трудят за да успеят,след като кандидат за Окр.прокурор търси връзки и ходатайства?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много си нагъл бе..