Борисов поздрави германската партия ХДС на немски

Християндемократическият съюз е основан преди 75 години
26 юни 2020 17:07, Нели Христова
92
Борисов поздрави германската партия ХДС на немски
Снимка: БГНЕС

Българският министър-председател Бойко Борисов публикува кратко видео в профила си във Фейсбук, за да честити основаването на Християндемократическият съюз на днешната дата преди 75 години.

"Честит 75-и рожден ден! 75 години партия ЦДУ (българската абревиатура е ХДС, ЦДУ е немската - Christlich-Demokratische Union, CDU, б.р.), 50 години в правителството на Германия, 15 години приятелство и партньорство с партия ГЕРБ'', заяви премиерът Борисов, след като първите му встъпителни слова бяха на немски език.

"През всичките тези години ние винаги сме разчитали на вас за съвет, пример, подкрепа. Благодарни сме за вашето приятелство и лидерство в Европа. Пожелавам на партия ЦДУ да продължи с отговорност и решителност напред", каза още Бойко Борисов и отново завърши поздрава си на немски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Пропов преди 3 години
Много добре е направил. Това е дипломация. А в момента Германия ги храни. Освен това тъкмо прочетох , че немския е на път да стане официален език на ЕС. Той от години е доминиращ реално, отваря най много врати в ЕС. Та явно и Бойко чете и правилно се ориентира. Сега дали сам се е сетил или са му подсказали, не е важно. Важно е че не изцепи някоя поредна простотия, ами съвесем дипломатически го направи.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че публикацията е неуместна. Известно е, че БиБи не знае западни есици, в т.ч. и немски. Като иска да поздрави немския канцлер или френския президент, преводачи ще му напишат писмото на съответния език, защото Севда Арнаудова няма нужния умствен багаж да напише такова на български, ще го съгласуват с Боце и ще го изпратят на адресата. Досега така се е процедирало, и сега така е направено. Защо тогава хвалите Падишаха? Той ли е написал писмото на немски, а?
67
1
 
3
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
Борисов поздрави германската партия ХДС на немски , гъ за му немски знае?
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
айн цу цвайн цу дрън рекъл бойко и се ухилил доволно.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ицето Стоичков е по-сладък с неговия английски и хич не се смущава ,че говори на английско-български и си го пердаши,кой разбрал - разбрал,който не е разбрал - майната му!
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На български език се казва ЕНП(европейска народна партия),а не ЦДУ,в тази партия влизат ГЕРБ,СДС и ДСБ-Костов,демек американските партии,най-добра е ГЕРБ.
63
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Е па човекът сам си щаза, че е ***... кото вас :)
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63 Цоциалистите завиждат...мъкааа.
61
3
 
12
 
! Отговори
Самоинсцениращ се преди 3 години
"Знам и други езици. Един път с Ердоган се изправихме пред почетна рота и аз ги позравих с "Мерхаба аскер!" Ердоган беше радостен и каза " Ашколсун аркадаш! Тешекюр!" А с Ангела , с фон дер Лайн, Вебер ли беше Мебер ли, с тях праскам на немски. Макрон пък харесва френският ми ...
60
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусен подмазвач и нагаждач, какъвто е бил цял живот.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами г-н премиерът знае немски език. В гимназията-Банкя сигурно са го учили вместо френски. И руски знае, но го е срам да си признае. А английската дума Congratulation я чете "конграЧУлейшън" Има една песен "Конгратюлейшън ", но нея във ВМШ не я учат.Има и друга известна американска песен: Viva La Diva. Изпълняват я и руският певец Ф.Киркоров, Дана Интернешънъл, Далида. Баце не я знае, а само изпълнява мелодията, пеейки като вълк.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полиглот
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 56 Ок щом казваш приемам го "неук съм бил"!-:) А толкова ли е сложно да си сложиш БЪЛГАРСКИ НИК БЕ ТАШУНКО АМЕРИКАНОФИЛСКИ?! На интересни ли се правите та МРАЗИТЕ КИРИЛИЦАТА?!И си седнал да ми "филососсваш"? Какви "българи" сте днес бе хора? Или БЪЛГАРСКИ НИК ИЛИ АНОНИМЕН ЩЕ СИ СЛОЖА НА ПОСТА! Но НИКОГА НА ЛАТИНИЦА ИЛИ НА ЧУЖД ЕЗИК БРЕ!-:( Помниш ли на времето еврейчето Паси когато каза в парламента "Майната му на православието"?Ако си бил роден тогава де?-:) Щото аз помня!Езика хора!ВАЖЕН Е!
56
3
 
10
 
! Отговори
77 преди 3 години
Барселона,суджук, асансьор до апартамент,магистрали с близки приятели,пистолет и пачки от пари, Севдето с над 1000000 вила в роля на куриер,Божков, невзети 500мил . данъци, съботни ПР акции,унизени статисти привикани в подкрепа на вожда,
55
6
 
7
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 3 години
С Хайл Xитлep ли я поздравил? ЧЕ сигурно само това знае на немски, ха ха...
54
2
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ха-ха!
53
4
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
До Анонимен 55Неиук си, ника ми е на латински(европейски алфабет)!
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до "Софето" Пиша го на български щото Ти си го написал НИКА на езика на тези Зад океана! Ти си Американофил ГАРАНЦИЯ! Толкова ли е сложно да напишеш " На руски" Та пишеш на "диалекта" на Американофилите "РИШНЯЦИ" Да ти е....... сещаш се!
51
5
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ха ха ха ха ха!..Жив да не бех!..-Винету "проговорил" на дойчовски..ТРИ думи,ама с натъртения акцент-"патент" на Мутрьото.....След още десет години очаквайте тоя да изчурулика нещо и на китайски....какво?..-Мислите че след 10 години нема да е пак тука?..Оооо,тука че е драги,тука!...КОНДУРКАН ОТ ВАС САМИТЕ,които виждате в трибуквения "светилото",което бихте искали да сте вие самите..
50
3
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
За широката публика... когато си купувате речник на него пише, "немско-български" или "българо-немски". Само ***, поляци, чехи, словаци, сърби, използват глагола "не(я)м" за германците и езикът им. В книжовният български език се ползва, народът е от германци а езика им е немски!