Джамбазки: Италия да се справи с ромите в Мондрагоне, нали ни учи на демокрация

Парите от Европа засега са само възможност, обясни евродепутатът
Обновена: 26 юни 2020 22:16 | 26 юни 2020 22:15, Анисия Иванова
98

ЕС обеща финансова помощ на най-пострадалите страни-членки от пандемията Ковид-19. Кога обаче реално можем да очакваме пари, за кого и под каква форма?

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви пред "Денят ON AIR", че правителството говори по много смел начин за тази помощ от ЕС, свързана с коронавируса.

Още по темата

"Много пъти видях да се говори смело за големи суми. Това дори не е уговорено на ниво Европейски съвет. Каквото и да бъде договорено, то ще е само възможност. Това няма да е сума, която ще се дава ей така. Друг е въпросът, че много бизнеси ще претендират, че са силно засегнати, и то - с право. Защото всичко беше спряло. Не трябва да бъдем смели в изказванията си за тези пари, тези пари са виртуални", посочи той.

Според Ангел Джамбазки най-много случаи на коронавирус има в ромските общности.

"Тези наши необразовани съграждани, без съвест, без осигуровки, се качват най-безотговорно на самолет и заразяват българи наред", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

В италианския град Мондрагоне назря война между италианци и роми от български произход, които не искаха да бъдат поставени под карантина. Евродепутатът коментира, че не смята, че тези хора трябва да бъдат спрягани като българи.

"Италия да се замисли сега как да се оправя с тези европейски граждани, нали ни учеха на демокрация? Не става дума за расизъм, тези хора дори не си мият ръцете, те не спазват хигиена и дистанция. Като са в България не искат да са българи, като са в чужбина са българи", посочи той.

Джамбазки смята, че ГЕРБ са "разкрачени между либералното лицемерие и махалите" и за това не заемат позицията на ВМРО относно ромите.


98
Още от Политика
България и САЩ разширяват сътрудничеството си в здравеопазването
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 5 дни
Ако повечето политици са откровени като Джамбазки, на Боко може и да му дойде акъла в главата и да престане да глезоти манганетата, щото както е тръгнало, след някоя друга година партия "Рома" ще бъде една от основните партии в парламента.
79
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 дни
До R. Ти на колко години беше по времето на Виденов? Ако не знаеш, да ти кажа, Виденов беше единственият политик, който отказа да следва плана за съсипване на България, затова му спретнаха това фиаско с т.нар виденова зима. Той поне се оттегли с достойнство и не се бута в политиката, за разлика от всички останали престъпници,от всички партии, начело с Костов, който трябваше отдавна да е в затвора.
78
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 дни
До един дето спряга тука Костов. Аратлик, без да е имало Ковид19 и разполагайки с финансиране от СБ и МВФ, Костов унищожи 100 000 микро фирми и раздаде голямата част от икономиката на хора с бележки че стават за директори. Ако смяташ това за постижение вземи се .....
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Toя дърдорко нищо не работи а само дрънка неща които народа иска да чуе.Абсолютен некадърник!
76
0
 
7
 
! Отговори
хмм... преди 6 дни
Ей Джамбазки, ти по-добре защити български интереси, там дето си пратен! Те италианците като видат зор с ***, ще ни ги върнат и нашия толуп даже ще им прати самолет, да си ги прибере, ама заедно с тях и К-19 ще посрещнем. Обаче тя твоята роля там в ЕП е друга май, а за пред медиите у нас само ръсиш фалшив патриотизъм! Той и Бобо само ги чака тия евро пари, та да си присвоят и после да ни ги показват пак от нощните шкафчета.
75
1
 
5
 
! Отговори
Петров преди 6 дни
Евроакохлика Англе Джамбазки пак го пуснаха да прави джумбуш на бедните евробългари с някакви фантаагории, пред които дори БокУ би се изчервил.
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Роми от България, но не "РОМИ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД".
73
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Вън от политиката Джамбаз!Ти си най-големият нищоправец на републиката!Приказваш това което иска да чуе народа,но до там!Абсолютно нищо не си свършил до тук!Абсолютен некадърник и пияница!Нарушаваш закона като караш пил!Марш от политиката!
72
3
 
3
 
! Отговори
Джамбазки преди 6 дни
И Каракачанов - женственият и тулупа.
71
13
 
1
 
! Отговори
R преди 6 дни
До Народе,народе
Честните и умните преди ГЕРБ бяха отвратени от Виденов, Станишев, тройната коалиция, Орешарски. И тия са си същите, няма промяна. Та за какво точно дума. Накратко - От трън , та на глог. Единственият, който можеше да оправи страната е Костов. .....
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ромите са чергари и нямат националност. До сега са били българи, вече са италианци
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тия били и без документи и живеят много хора на един адрес който е регистриран ,работели без договор на полето,което много ме съмнява )
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Джамбазки,не се занимавй с тях,остави италианците да се оправят с тях,има си и посолство,ако се наложи,ти гледай българския интерес и България!
67
0
 
4
 
! Отговори
Ромо-римската преди 6 дни
Римляните искат да ни върнат ***, а *** искат да цоцкат още от римляните. Ромовете фърлят столове от терасите, римляните ги тръшкат по тротоара.
66
10
 
8
 
! Отговори
Пиянски преди 6 дни
Тоя па от къде изпълзя? След пиянските му неволи изведнъж се изказазва по най-маловажната тема за деня. Отворил е явно нвкоя медия и напосоки ди е избрал темата.
65
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
колкото и да квичи Джамбаза , ако стане много напечено там Боко пак ще ги натовари на самолета и ще ги стовари тук и то безплатно и ще им подсигури и здраве и някой лев помощи , че нали са им електорат
64
0
 
23
 
! Отговори
7 преди 6 дни
италианците няма да се оправят с тях, а ще ни ги върнат да им берем гайлето,т.е.да ни заразяват и да ги лекуваме безплатно, или да им изкараме по един ТЕЛК и да получават пари до живот...
63
9
 
2
 
! Отговори
? преди 6 дни
Джабаски каза,че са циг.... с българско гражданство да така е !
Но оня ден един тук разправя ще,че няма турци в България и както каза Джамбазки аре да се оточним сега :)
Сюлейманоглу турчин ли е или българин?
62
7
 
35
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Джамбазки не ми е любим, но е много прав тука!
61
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Народе,народе

Няма кой да дойде, тъй нареченият преход не е нищо друго освен едно унищожаване и разграбване на държавата. Американския капиталистически вмирисан ботуш дето е минал трева не никне. Тези комунисти за които говориш децата им са също във САЩ.