Радев: Увеличението на приходите на местната власт ще я направи независима

Президентът посети Нови пазар и се срещна с кмета Георги Георгиев
26 юни 2020 19:54, Анисия Иванова
41
Радев: Увеличението на приходите на местната власт ще я направи независима
Снимка: Президенството

Увеличението на приходите на местната власт ще я направи по-дееспособна и независима, заяви днес президентът Румен Радев на среща в Нови пазар с кмета Георги Георгиев и неговия екип.

„Трябва да вървим в тази посока – към по-големи административни и финансови правомощия на местната власт“, подчерта държавният глава. По думите му, когато по-голяма част от данъчните постъпления остават за местните власти, това ще отвори път за реализация на идеите и политиките най-близо до хората.

Така ще има истинско състезание между българските градове да създават по-добро качество на живот и да насърчават повече хора да избират да живеят в тях.

Кметът Георги Георгиев открои амбицията на ръководството на Нови пазар да създаде индустриален парк в града, който да привлича и работници от съседните населени места. Като основни проблеми пред Нови пазар бяха откроени тежкото състояние на местната болница и на спешния медицински център. За изграждането на модерен спешен център Община Нови пазар е получила уверение за съдействие от Министерството на здравеопазването, но до момента не са предприети реални действия в тази насока.

По-късно президентът разгледа новопостроения храм „Св. Димитър“ в с. Стан и посети старата българска столица Плиска, съобщиха от Пресскретариата на държавния глава..

„Това е свято място за всички нас, оттук започва България“, каза държавният глава, след като разгледа Голямата базилика в Националния историко-археологически резерват Плиска. „От уважение към нашите предци трябва да влагаме повече и разум, и просветеност, и отговорност в дните си днес“, посочи Румен Радев.

Държавният глава посети и „Двора на кирилицата“ в Плиска, създаден от Карен Алексанян, и участва в тържественото откриване на бюст-паметник на Захари Стоянов. В церемонията взеха участие и представители на българските общности зад граница, включително наши сънародници от Тараклия в Република Молдова.

Румен Радев припомни заветите на големия български революционер и публицист Захари Стоянов. „Когато сме обединени от идеята за свободата, няма какво да ни спре. Когато сме готови да жертваме всичко в името на свободата, равенството и бъдещето на българския народ, ние можем смело да гледаме напред!“, подчерта държавният глава в изказването си при откриването на бюст-паметника на Захари Стоянов в „Двора на кирилицата“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До оcpана фyражка: Само аз ли си мисля, че постове с такива п'ростотии трябва да се трият? То бива г'лупости по опорна точка, ама чак пък толкова.
31
1
 
4
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Тя местната власт си вдига многократно приходите. Но веднага ги харчи чрез наливане в роднински и приятелски фирми и в касата на общината нищо не остава. Това с увеличаването приходите на местната власт е един от стълбовете на най-голямата корупция в България. Няма некорумпиран кмет!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откри топлата вода
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев кога ще го прибереш това корумпе с големите уши?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или всеки корумпиран кмет ще има повече за крадене?
27
2
 
5
 
! Отговори
оcpана фyражка преди 3 години
Радев: Увеличението на приходите на местната власт ще я направи независимаа имаш ли идея как може да стане това бе дpиcльо? Или това не го пише на листчето?
26
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ама защо бре Г-н Радев.Защо не ми се обади.../ чекай,че мисе доплака/ защо бе братче не ме предупреди???? Аз съм Венци от автокъща Шапо и син с.Енево само на една ръка разстояние от Н.Пазар.Язък братле нали искаше кола да си купуваш??а само при мене е истината хем здрави,хем по на 150000 хил.км. Аз що народ съм излъгал... ама тебе братле-никога нали сме сисвой... Хайде и на хаирлия ,и...следващия път да се отбиеш ей,ииии със фирма МОГУ работя нали разбииш.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни приказки ,поредните клишета.То около него са само бивши военни,няма кой да му напише една свястна реч.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
sichki tea teatralni postanovki sa s cel kak da vi dignat i gepnat povechko parichki za voenni razhodi...toz spyion teatralen artist rradev e mnogo pechen pensioner artist po prahosvaneto na miliardi levcheta za ujkim voenni igrichki, targoviiki s orajia, droga, energiiki...edna bankerka oficialno veche e iztarbushul...da se gotvi sledvastata bankerka...pravi se na umriala lisica, ama benebe ste izgori pak...
23
1
 
0
 
! Отговори
798099 преди 3 години
Моля да ме извините за двойния пост.
22
4
 
10
 
! Отговори
:) преди 3 години
Радев открил бюст-паметник на Захари Стоянов. Каква ирония. Захари Стоянов е ненавиждал Русия и русофилите. Последните са яли и бой от него. Ако беше жив минимум щеше да издърпа ушаците на Румбата.
21
4
 
4
 
! Отговори
К(продължение) преди 3 години
......но иронията е,че със свалянето на ГЕРБ,ще докарат враговете на България,а Нинова е лапнала антибългарски пи.Шки,заедно с турската пи.Шка,затова не само герберите,но и бесепари и други политици са против свалянето на ГЕРБ от власт,затова и президента каза,че вървим към пропаст,в която и той участваше,със свалянето на ГЕРБ,вървим към по-голямото зло в България и по ирония на съдбата руската БСП участва в това!
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А понеже се ни лъгаха времето на младите било времето на вишистите нито едно нито другото искам да го попитам защо ми бе хвърлил документи те в коша инзарад кого е задал съм си въпроса чии приоритети обслужвах с подиграва не втори път си задавам въпроса аминжелая ти успех и да ги търсиш в Мюнхен там са оре и копае за един декар срам пълен
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А предната власт тоя се изкара че завръщал хората.Я да попитам при чия власт избягаха и вече не стъпват са останали само пенсионери кои затвори заводи предприятия фирми в градове като Ловеч е ще ти кажа кмет Минчо Казанджиев два мандата къдее неговата секретарка в Мюнхен колко народ завлече не се знае
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
просто предизборна реч!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам ли от коя партия е кметът или е ясно?
16
5
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 2. И как е доказано бе, ***? В твоята червена кратуна май само. Я помисли, ако можеш, кой ще си държи пачките в шкафче в държавната резиденция и с удобно отворено за снимка чекмедже, нали?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
geshev, toia korumpiran rradev koga ste go slojish v kausha?
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко Радев може да мисли логически и дори обосновава логиката си, е май започна да хваща как се върши работа.Той е президент на България и мисля, че от това печелим всички българи , че президента вече може да разсъждава логически и вече се очаква и да започне да решава проблеми.Това наистина ме изкефи , не го харесвах просто защото е некадърен ,но ето човека се промени и това е много яко, дори и да не се справи с даден проблем с новодобитото качество ще реши хиляди други.А точно е профеционализ
13
3
 
13
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Тоя нема нема, па току изтърси по некоя глупоcт, та да не го забравят хората.