Политолог за компроматите: Гърмят патрони, подготвени за изборите

Скандалите ще мобилизират ГЕРБ, смята Румяна Коларова
Обновена: 29 юни 2020 22:14 | 29 юни 2020 22:00, Анисия Иванова
41

Коронавирусът завинаги ще промени начина, по който светът прави бизнес. Но междувременно у нас се заформи компроматна война между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Преди дни държавният глава заяви, че с компромати избори не се печелят.

"Темата за коронавируса не отстъпва на заден план, а както виждате, всъщност доста настойчиво присъства в новините. Това е проблем, пред който са изправени не само политиците, но и всеки един от нас в ежедневието си. Както бизнеса, така и образователната система. Ние в университета обсъждаме и мислим за 2 семестъра как ще върви дистанционно обучение", каза политологът доц. Румяна Коларова за "Денят ON AIR".

Според нея именно това в някаква степен не позволява да се развихри автентична компроматна война между институциите.

"Икономическите проблеми, не само здравословните, социалните проблеми, които произтичат със справянето на коронавируса, също така ще поставят на втори план темата за компроматите. Те не са доминиращи в дневния ред. Радев отдавна е навлязъл в лична битка с премиера. Неговата лична ангажираност започва да личи, което не е добре. Той е един овладян човек и интелигентен. Предполагам, че ще балансира своето поведение, което в момента изглежда свръхнапрегнато", допълни доц. Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира, че държавният глава няма нужда да иска оставката на секретаря си Пламен Узунов.
"Той може да го освободи, но декларира, че няма да го направи. Всякакви оставки, свързани със скандали и компромати, са доста деликатно решение. Изследвания показват, че корупционните скандали в никакъв случай не влияят върху симпатизантите и активистите на партията, която е въвлечена в скандала. Това, което се случва в момента, със сигурност ще мобилизира симпатизантите и на БСП, и на "Демократична България", но едва ли ще ерозира подкрепата за ГЕРБ, както и обратното", каза още политологът.

По думите ѝ скандалите със сигурност мобилизират ГЕРБ.

"Не мисля, че се усещат идващите избори. В момента гърмят патрони, които са били подготвени за изборите. Тези компромати със сигурност са били подготвени за времето на предизборната кампания. Убедена съм, че драмата и сюжетът Божков е задвижил нещата. Расте бройката на новите играчи, но идва въпросът как ще се явят на изборите. Дали ще правят единен фронт срещу ГЕРБ или ще се конкурират помежду си", каза още доц. Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Не дно от кюлчетата се вижда кристално ясно цялата маркировка по която меже да бъде проследен "животът" му от както е било излято та чак до чекмеджето на Тиквойко. Дали някой ще се заеме с това?
13
10
 
10
 
! Отговори
Бета мисирка преди 3 години
Вожда, бащицата, двигателя на нацията, алфа мисирока , разви дронофобия заради самальотчика със зелените чорапи, който му навира оня дрон в лицето. Вечер вместо да си гали чекмеджето на спокойствие, преди да заспи на пухената възглавничка, оня му жужи на главата. Сега освен лъчо мозъка да му даде болнични, да си почине заслужено човечеца.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗАЙЧАРНИКА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ Е СЪЗДАДЕН ОТ БКП.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зайчарника на Радев сънува всяка нощ пачките от нощното шкафче на "Борисов" !
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТКАТА КОЛАРОВА ВСУЕ СЕ ПЪНЕ, ПОДГОТВЕНИТЕ ОТ БКП "ДЕМОКРАТИ" СА РАЗОБЛИЧЕНИ.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не сънува, той вижда с дрона, отваря чекмеджета и лети на 1 метър от главата на Алфата на мисирките.Как пък една не посмя да попита Алфата негови ли са пачките в чекмеджета...
8
5
 
13
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Тази е от опорните точки на Боко.Говори само какво той й каже .Унизаваща слуга.Арнаудова освен да мисли за скъпата вила,да помисли и за нещо по разнообразно ,тази ни втръсна с похвални за властта
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев сънува всяка нощ чекмеджето на "Борисов" и пурата на Черепа.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е на това се вика Бокова - мисирка!
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев "моралиста" с афинитет към пошли компромати.И така смята да спечели втори мандат !?Е да ви е честит - още пет години погребална агенция наречена "Президентство" !
4
6
 
7
 
! Отговори
*/* преди 3 години
Тая чоба нка спешно се нуждае от зъболекар със адски добър зъботехник(чка).Не може да си развяваш кривите жълти зъби пред цяла България и да се правиш на някакъв вселенски ум.
3
4
 
7
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Смисълът на тази публикация е........??
2
5
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Фсяка мисирка станала...пулитолог,особенно ако е от...люпилнята на ексс прецедента Росен Босев Плевневлиеф.
1
4
 
15
 
! Отговори
селтак преди 3 години
И тоз получава парче сланина от тиквата !