Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството"

Знам къде са грешките на ГЕРБ, искам да ги избегна, призна той
Обновена: 30 юни 2020 19:01 | 30 юни 2020 16:38, Анисия Иванова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект.

"Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект", обясни Цветанов и добави: "Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш".

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни.

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов", обясни той.

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.

Записи, снимки, скандали

"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

"Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите", смята Цветанов.

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще му се върже ли, ами американското посолство.Може вече да са решили да сменят Тиквата, че много се изтърка и вече и на тях им е трудно да го държат начело, колкото и да им служи.Тоя сигурно вече си е предложил услугите и вече чувам платените от посолството викачи как ще обикалят из София да викат за него.
84
0
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Ще избягвал грешките. Той самият е грешка.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето даде обективна оценка на Цветанов.Полицията и политици да се издържат от преуспелите в сенчестия бизнес престъпници. Неговите,, рожби,, направиха така да плащаш, за да започнеш работа. Сигурността и спокойствието вието ги няма, млади и стари напускат родните си места, за да работят в чужбина.Борисов как можа да допуснеш такова,, чудо,, от завист ще те хвърли да те изядат ***.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвеанов - партиата ми ще бъде на принципа "нагоре (към "Началниците") лиже и лази, надолу (българите) плюе и гази". Ще я кръстя ГЕП - да се знае с какво ще се занимавам там.
81
1
 
9
 
! Отговори
Dido преди 3 години
Не на лидерството - да на краденето! Но що пък да не опита човека! Видя народа колко бързо забрави коя и каква е Мая Манолова-Галева и я изкачи на политически пиадестал! Защо и той да не преживее "катарзис"?!?! Нищо че точно най-мрачните действия и игри на герб се свързват точно с него!!!! Мая и Цецо новото ляво и дясно в БГ! Да живей другари!
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на тоя убавец не му стигат апартаментите, иска още да папка, понеже го отрязаха като кисела краставичка и сега ще си прави собствена партийка. интересно кой ще му се върже освен *** на празните обещания. само с платен вот дали ще прескочи бариерата за НС не е ясно, но той е длъжен да опита. ще бъда наакан отново, но нека да вкара някой лев в тая партийка и да изгори, крадена пара лесно се харчи
79
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се гласи за министър -председател , а Бойко за президент . "рАЗДЯЛАТА " им е временна , с цел забаламосване на хората
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо тоя престъпник с колко вече апартамента не се знае не е клиент на прокуратурата и съда, а ще прави на всичко отгоре партийка??? кога най-после ще има правосъдие в тая територия???
77
2
 
4
 
! Отговори
Федотов преди 3 години
Никога не забравяй,че мастилото с камарата обвинения по твой адрес не е изсъхнало.Не говори срещу президента Радев,за да се помазваш на Боко. "Силното" руско влияние в България,е твое лично мнение,което ти носи черни негативи.Имах намерение да подкрепя т. нар. ти политически проект,но ще се въздържа.Много ограничен ще ти е спектъра,ако не дръпнеш от разочерованите поддръжници на столетницата.Ти мислиш Брато като начинаещ на политическото поприще.Не ми допадаш!
76
0
 
5
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Цветанов е една мазна студеноводна риба тлъста скумрия!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на цветанвоците!
74
0
 
10
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Прецедателя на политическа партия е собственик на партията. Той коли, той беси, и казва аз няма да съм лидер, само партията ще е моята! :))Друг е въпросът, че всяка партия има скрити спонсори - големи играчи които лобират за техен интерес.
73
1
 
12
 
! Отговори
пенсионер 78 г. преди 3 години
НЕ РАЗБАРХ КЪДЕ ЩЕ РАЗДАВТ КЕБАПЧЕТАТА И ВСЕКИ ДЕН ЛИ.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До77.Ами то, там видиш ли празно няма.Гласът никаде не мутира извън регистърчестота,логика,лексика ,ако щете ивъзпитание.Дончев,с половин уста призна и не трябва да си Шерлок Холмсза да се каже,дали има прикачено.Елементарно ,Уотсън.
71
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството - и да на евтините апартамент след апартаменти". *** - не те щем...
70
1
 
7
 
! Отговори
Тези хора са се преди 3 години
Забравили. Толкова пари ли има там, че такова многоличие, няма значение каква партия си само да си в партия на хранилка. Явно ГОЛЯМ КИЛИПИР ИМА! Това да си без образование и да ръководиш 5 000 000 си е ...самоубийство.
69
3
 
1
 
! Отговори
Цецо пак преди 3 години
Ще ги заколи на избори....
68
0
 
3
 
! Отговори
И така.. преди 3 години
А дано *** на дали...):):):...
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да на апартамента, като форма на подкрепа!
66
1
 
4
 
! Отговори
И така преди 3 години
Успех на Цецо ще влезнат трима ще изкарат едно мандат че и ще си тръгнат като царя Гоце и други!!!