Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството"

Знам къде са грешките на ГЕРБ, искам да ги избегна, призна той
Обновена: 30 юни 2020 19:01 | 30 юни 2020 16:38, Анисия Иванова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект.

"Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект", обясни Цветанов и добави: "Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш".

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни.

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов", обясни той.

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.

Записи, снимки, скандали

"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

"Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите", смята Цветанов.

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Аудио файловете в които е гласът на Борисов е от Цветанов.За снимките знам, че са от Цветанов, но за записа не. За записа знам, че е монтиран като на места е действителния глас на Борисов, но на места не! Тея псувни обиди, всичко е прикачено.
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпник!
63
2
 
0
 
! Отговори
Все преди 3 години
Ми е на акъла ,че партията на Цв.цв. няма да е с вечен лидер цвъ-цвъ.Ех много милее за България .
62
1
 
1
 
! Отговори
От одбраните преди 3 години
Само моето мнение е от значение а то е ...... ,че защо да го споделям с простолюдието!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия с ЛИДЕР с лозунг "Не на лидерството " ?????? WTF ????
60
0
 
4
 
! Отговори
Затворник преди 3 години
Ех ,липсва ми тройната коалиция
59
1
 
3
 
! Отговори
Само преди 3 години
ДПС!!!Смешници такива!!!
58
2
 
6
 
! Отговори
синбад преди 3 години
Честен човек с политика не се занимава.Политиката е *** игра,в която са замесени единствено много пари.На Цветанов му липсват далаверите,особенно като е бил в тяхната кухня.
57
0
 
8
 
! Отговори
смях преди 3 години
Предлагам партията да се казва УХО.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се налудуваха тия. Партия ще ми прави, че са малко в момента.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално - от Цв. Цв. лидер не може да излезе.
54
2
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Политиката е баланс на интереси.Тоест трабва да вярваш че членството ни в нато,ЕС еврозоната могат да се решават единсвено на референдум за да може всеки да си защети интереса.Аз няма интерес от от нато което ме кара да плащам скъпи ф16,нито от ЕС който ми навреди и поиска цена за живота ми която не мога да платя ,а сега и данък върху интернета иска да ми сложи за единия милион евро на дебелото лили и къщи за гости пристанеще за Киро гела .Аз само трябва да плащам и да не получавам.Нямам интерес
53
1
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Паметлив..... Ела при мъжете,остави нежните янки и целувай ръка на ЦАРЯ Путин,дано ти пр...... Вие "мъжете", не ръката а *** на Путин целувате и едва ли Цветанов може да се вреди от вас.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрация се прави от богати,, хора,, и няма как да бъдат разобличени за грабителството... или има!
51
0
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени",Омерзени сме от теб и твоето безочие и наглост. "не плюй във водата от която до вчера си пил!". Ама това бързо го забрави и манипулира снимката с Борисов! Mpъcник! Асансьора върви ли?
50
4
 
1
 
! Отговори
греда преди 3 години
не на лидерството? към кого е това послание в обществото?
49
0
 
6
 
! Отговори
минувач преди 3 години
Добре ве, имам един въпрос - наядоха се, накрадоха се...WTF не се спасят завинаги някъде, с толкова кинти ? Я на остров, я другаде. Кво продължават тук да се бутат, сред нас ???
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те това се вика ***!
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагъл крадец Цветанов изгониха го от ГЕРБ сега отиде на другата врата.Марш за винаги от политиката заедно с Плевналиев,Доган,Сидеров,СИмеонов,Марешки,Цонев,Станишев,Каракачанов няма място да се пише.
46
0
 
12
 
! Отговори
dd преди 3 години
наглостта е безкрайна при някои хора.