Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството"

Знам къде са грешките на ГЕРБ, искам да ги избегна, призна той
Обновена: 30 юни 2020 19:01 | 30 юни 2020 16:38, Анисия Иванова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект.

"Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект", обясни Цветанов и добави: "Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш".

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни.

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов", обясни той.

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.

Записи, снимки, скандали

"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

"Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите", смята Цветанов.

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов е новият Богомил Бонев, който заигра срещу Костов и Петър Стоянов.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборният фокусник ще прави коронния си номер този път срещу ГЕРБ.Много ще гласуват само за да видят номера на Цецо.
23
11
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Цветанов беше най-последователния политик по отношение принадлежността на България към ЕС и НАТО и винаги заставаше твърдо зад тези стратегически приоритети, за разлика от други политици, които лавираха и се нагаждаха м/у изтока и запада ... така че е нормално да е недолюбван от прорушката кохорта от Бузлуджа и яз.Копринка, но пък би намерил доста симпатизанти сред привържениците на дясното в България и най-вече сред тези които отчитат пагубната роля на раССия за крехка демокрация като нашата...
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията ще се казва Цецо слушалката ви слуша...
21
8
 
9
 
! Отговори
Наглите 2 преди 3 години
Замесен в два скандала: 6-те апартамента и Апартаментгейт. Получи е присъда по едно време и още му се папка.Бориш се за справедливост? Докарай Европейски съд да ви разследва делата а не нашите "правазащитници" да ви оправдават за всяка кражба е престъпление.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цецо ти не трябваше ли да си в затвора. Ако някой си даде гласа за теб е долен предател и мрази България.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвъ колкото гласа откраднеш от тиквата все е файда
18
13
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
В момента Цветанов е атакуван от комунисти, от гербаджии и от псевдодесните. Истината е, че той има огромен опит както в изграждането на партия, така и в печеленето на избори. А и защо да не направи партия, след като такива имат, Гоце, Костя Копейкин, Мая Манолова, Славчо Трифонов и още една камара мизерници. Поне при него ще има ясна евроатлантическа ориентация и няма да се опитва да бъде мост между Европа и Евразия.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих гласувал само Пъпеша направи коалиция със Слави.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ копира ДПС и най-добре е Цветанов да се върне в ролята на Карадайъ, а Борисов да стане почетен и вечен председател на ГЕРБ.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ти ли стигна времето Цветан Цветанов да си куриер на специални поръчки срещу Бойко Борисов.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори в селските кypници има лидер и това е петела. А в партията на Цветанов нямало да има...
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията ми......=Апартаментите ми без собственик
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим кой е бил истинският водач, строител и управител на ГЕРБ ООД.
11
6
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
В евроком спорят дали снимките от боковата спалня ги е снимала жена или Цветан Цветанов. Аз мисля че и двете версии са верни .Всички помним че в герб Цветанов си беше ***
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече партии и партиики,толкова по-малък % за тях и толкова по-малка опозиция. Така,че наистина няма да се изненадам ако Борисов и Цветанов са комбина и го играят конкуренция.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би Цветанов ще бъде в ролята на сив кардинал и ще ги командва с марионетки.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Партията ми ...." Това казва всичко, другото е лъжи, лъжи и пак лъжи!Хем ще има пратия, хемне на лидерството?!!!Какво да го правиш?! Човек с особена форма на главата!
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов както винаги ще иска да работим всички за апаратчиците в йерархията на партийната система и повсемесната корупция. Нищо ново.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на Божков се казва "Българско лото".Как ще се казва партията на Цветанов? Може би: "Асансьорка и седемте апартаментчета"