Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството"

Знам къде са грешките на ГЕРБ, искам да ги избегна, призна той
Обновена: 30 юни 2020 19:01 | 30 юни 2020 16:38, Анисия Иванова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект.

"Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект", обясни Цветанов и добави: "Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш".

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни.

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов", обясни той.

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.

Записи, снимки, скандали

"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

"Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите", смята Цветанов.

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството...Едно изречение с две противоречия по съдържание в него! Познайте къде?Учете български, защото физкултурата ви прави тялото желязно но и духа също - нищо не влиза и нищо не излиза от духа! Иначе трябва да правите партии от рода на по горе написаното - не на лидерството, но е моята партия! При достатъчно голяма мозъчна ампутация може и да се получи - не забравяте дишането - вдишвай, издишвай! Да живеят едноклетъчните!
104
0
 
1
 
! Отговори
Интелигентен преди 3 години
Чуй ме Цветанов!Политиката не е лъжица за твоята уста.Не си харизматичен(това е първото най-важно условие).Не си приятен.Обратно е-неприятен си,дори гаден.Ако не са били дядо ти и баща ти,ти трябваше сега да си един висококвалифициран заварчик/стругар в някой завод.Объркан си/сбъркан си.Объркали са те.Моля те,върни се към призванието си-по рождение-стругар.Не се показвай много,много в обществото-НЕ ПЛАШИ ДЕЦАТА.А последно време те мързи и да се бръснеш.Може би си отчаян?Тоест-става по-сложно.
103
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е по опасен за народа и от тиквата! *** на Сорос и властта в сянка.
102
0
 
3
 
! Отговори
Техник преди 3 години
Смятам да се запиша. Имало нужда от поддръжка на кухненски асансьори в сградата.
101
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов е всеотдаен политик, българин, европеец, а не азиатец.
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно откъде ще бъде финансирана тая партийна? Съответно кой ще казва на Цв.Цв. какво да говори и прави. Щото толкоз акъл сам да го измисли, сякаш не извира...А че в затвора най му приляга да бъде, е отделно.
99
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Най-важния принцип,ще бъде,всеки кандидат партиец,да има ,асансьор с апартамент,или богата тъща.
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цецо е много зле образован вифаджия. Ниско ниво. Срамно е тоз да е политик... отделно корупцията му с апартаменти уж за без пари, а платени неясно с какво.
97
0
 
22
 
! Отговори
1111 преди 3 години
Самият израз - Партията ми......, говори за СИЛНО ИЗРАЗЕНИ ЛИДЕРСКИ МЕРАЦИ!!! От сега проличава , че цвъ.цвъ. не е научил нищо до момента от цялата си политическа дейност!!! Тооо , всъщност , НЯМА И ОТ КОГО ДА НАУЧИ КАКВОТО И ДА Е ПОЗИТИВНО И РАЦИОНАЛНО ОТ ОПГ ГРОБ!!! Това е - ***!!!
96
2
 
11
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Щом бивши "затворници", бивши "мутри",а сега е ред и "физкултурници" да развият партия и политика!!!Какъв ли ще е следващата "абсурдна личност" в политическия живот на България!!!Според мен няма да е от НОРМАЛНИТЕ,според общоприетите човешки норми за човек-личност!!!!!Жалко за нашата Родина......
95
2
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Не на лидерството да на апартаментите
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помощнотооо!Какви са тия мустаки,като на унгарски войвода.Е верно сиверваш,ала ние патим.Молим те сприсе!Имаш си всичко,верно без наличиена сивоподаващо,но нали ти е добре.
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията е на принципа пари, пари и пак пари. Но този път ще ги изгубиш. Да имаш и власт и пари не винаги се получава.
92
4
 
17
 
! Отговори
е аз пък преди 3 години
няма да гласувам за партия която предпочете ф16 пред шведските грипени !! пък той нега да си лъже за реформи ...то ако ги осъществи нали ще влезе в затвора заради апартаментите
91
0
 
9
 
! Отговори
Ай не говори глупост преди 3 години
Пиши я на принципа не на подслушването!!!1
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Цветанов не иска да напуска.Щом поста се затри :)
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Цветанов не иска да напуска.Щом поста се затри :)
88
3
 
17
 
! Отговори
Стоф преди 3 години
Интелигентността на ЦвЦв достигна до съставяне на полуразбираемо просто изречение, след десет години публични упражнения. Сега ще опитва да състави партия. Амбициозно!
87
2
 
15
 
! Отговори
Aлтернативно надарен преди 3 години
Аз съм пенсиониран учител.Още когато преподавах в училището за бавно-развиващи се във Вършец разбрах, че има голямо бъдеще пред Цецо.До края на средното си образование Цецо научи цялата таблица за умножение като правеше малки грешки при по-трудните варианти с умножение на 8*8, 8*9 и 9*7, но аз му писах шестица заради старанието.Иначе в часовете по физическо бе ентусиазиран - правеше по 6 набирания без проблем и заемаше челна стойка за повече от час.Цецо е моята Гордост.
86
2
 
12
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Колко апартамента има? Откъде и как? Който си отговори на въпросите ще си даде сметка какъв лешояд е!