БСП: Няма паралелна служба НСО

Битката в партията била битка на идеи
1 юли 2020 22:30, Петя Славова
7

Парламентът отхвърли ветото на Радев, МВР ще охранява като НСО. С мнозинство от 136 гласа законопроектът бе повторно приет.

"Тези предложения бяха внесени от народни представители без обсъждане. Това говори иносказателно за намеренията на управляващите. Сега се дублира част от функцията на НСО, не знам защо се прави, няма икономическа логика дори", каза за "Денят ON AIR" депутатът от БСП Филип Попов.

По думите му чисто икономически редовите полицаи няма да усетят промяна като увеличение на заплати.

"Голяма част от бюджета на МВР ще отиде в това направление. Очевидно целта е да се закрие НСО, не знаем защо. Не съм видял шерифи да охраняват президента на САЩ, там има Secret Service. Съгласно Закона за НСО президентът, премиерът са длъжни да бъдат охранявани от НСО до края на мандата си и нямат право да се откажат от тази охрана", обясни Попов.

Той добави, че в Закона за НСО е записано, че президентът назначава председателя на НСО, но това става след съгласуване с Министерския съвет. "Възможно е да има пропуски в НСО, но двама папи, президентът на Русия са хвалили работата на НСО", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR депутатът от левицата.

Филип Попов коментира и вота на недоверие, който ще бъде внесен в парламента от БСП.

"До края на този месец ще бъде внесен в Народното събрание. Всеки ден сме свидетели на скандали - SMS-и, снимки, всеки ден каскада от скандали с корупционен привкус. С ДПС предстоят разговори, надяваме се да бъдем подкрепени", посочи Попов.

Кой ще застане начело на БСП и какви са настроенията в партията преди вътрешните избори?

"Битката в БСП едва ли ще е оспорвана, става въпрос за битка на идеи. Нашият председател и мой фаворит е показала, че търсим алтернатива", смята Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До БКП: Отрано си започнал с г'лупостите. Имате работа за цял ден.А до Анонимен 4: БСП е правила много предложения в Народното събрание и извън него. Но троловете като теб не могат да ги видят, просто защото пишат по опорна точка.
6
5
 
0
 
! Отговори
БКП преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ КУРАНА И СТАЛИН ДПС И АТАКА ПОБЕДАСАМО ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И КОМУНИЗЪМ БСП ПОБЕДА
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От БСП много обичат да те докарат, така че да нямаш избор. Какво означава че няма право да се откаже от охрана на НСО? Да не са заложници? Сигурно има нещо гнило в НСО. Преди години Доган се отказа от охрана, спомням си че и други го направиха.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма опозиция имаме.Вместо идеи да представят, по цял ден мрънкатЕдин път не ги чухме да предложат нещо,и после да тръгнат по медиите да си защитават позицията.Много безплодна политика
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези с техните циркове и опозиции вече чегъртат дъното.И не се ли усещат?
2
2
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
другаре не се напиньяйте , вотовете на президента и вашите не минават ! продължавайте да лаете , ние се забавляваме !
1
9
 
4
 
! Отговори
Ел Куко преди 3 години
Ще гласувам за БСП !Който се чуди що е това Ел Куко, да гледа сериала "Другият по НВО 2, всяка сряда от 20.00 ч.