Доц. Стойчо Стойчев: Румен Радев губи морална почва

Снимките на Борисов имали за цел да ерозират доверието в премиера
3 юли 2020 22:33, Нели Христова
113

Аудиозаписи, чатове, снимки - изнесените компромати в общественото пространство се превърнаха в компроматна война. Освен неизвестни автори обаче прокуратурата също показа съобщения между олигарси и хора от високите етажи на властта.

Политологът доц. Стойчо Стойчев твърди, че има разлика между материалите.

"Едните са компромати с недоказан произход и аудио идентичност. Другите са веществени доказателства, изнесени от прокуратурата. Правят се внушения. Трябва да има отговор на ниво експерти, които да кажат някой осъществява ли оперативно-издирвателна дейност срещу нашия премиер. След като той е обект на това, значи всеки един от нас може да бъде жертва на подобно нещо", посочи политологът.

Снимките на премиера от спалнята му стигнаха и до чуждестранните медии.

"Това със сигурност играе негативна роля. Най-малко, защото подобно нещо се е случило в държава членка на ЕС", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Стойчев смята, че целта на компроматите е премиерът да бъде дискредитиран.

"Няма място за чудене. Целта е да се ерозира постепенно подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ и да се получи преобръщане на властта в България", обясни политологът.

Според Стойчо Стойчев много ясно си личи, че записът на Борисов, изтекъл преди по-малко от месец, е монтиран.

"Има натрапчива музика, тя е сложена за да се прикрият напасванията на отделни пасажи. Това е манипулативно поднасяне. А ако са автентични, те не съдържат данни за престъпление, те съдържат данни за човек, който използва вулгарен език... И аз го използвам в свободното ми време такъв език. Скандалът със записа за Мишо Бирата беше много по-остър и значим. Противниците на премиера са способни само на това", смята той.

Политологът изтъкна, че президентът Румен Радев "губи моралната почва, върху която гради своите критични позиции".

"Президентът от началото на своя мандат използва реторика, която се основава на проста логика. Прокуратурата показа, че неговата администрация, включително и той, са замесени в същия тип неща, в които обвиняват властта. Голямата нервност, с която реагира той и институцията му показват, че се чувства притиснат. В момента се обезценява позицията на президента, твърде на дребно започна да се заяжда за всяка подхвърлена атака", допълни той.

Нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Румен Радев предлагат нещо смислено, според Стойчо Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
16
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Стойчооо не знам колко си взел ,но такива като теб продажници ни заличиха като народ.Когато споменаваш президента Радев трябва да си прав мирно ,а не да плюеш по единствения мъжкар в държавата ,който ББ не можа да купи или уплаши,за разлика от теб.
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Румен Радев предлагат нещо смисленоот пpocтите камунета толкова :)
48
11
 
6
 
! Отговори
Плюнколиев преди 3 години
Радев във сравнение с Боко гробарски е добро/лошо на Боко шкафа е олицетворение на морала
47
11
 
19
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Гешев е по голям позор и от Плевналиев ако някой го помни ,но аз да напомня това беше пудела на ББ и беше президент добре ,че Цецка не успя да сложи за президент,че тогава щях да се откажа от Българското си гражданство ,станахме за смях вече ,не това не е смях ,това ,което става мисля ,че сънувам кошмар не може да е истина.
46
12
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Ей такива Стойчовци докараха България до изостанала държава, прогонила над 3 милиона от населението си. Същите тези Стойчовци превърнаха 80 % от населението в просяци. А ако му разровите биографията ще видите, че един лев не е изкарал през живота си. Тези хрантутници убиват България!
45
9
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Борисов за 10 години не махна Паметника на СА, Върна Белене, прокара газопровод, не превъоръжи армията, сега и откровеното изявление, чее бе европейците. Гешев пък е откровен враг на демокрацията и правовия ред - тотален антиевропеец, да не говорим, че нарича премиера "шефе" и обича да се прави на луд.
44
8
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Ало, сатаната, сега пък на експерт правист ли се правиш бе, колхозник?
43
13
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Борисов и Гешев се крият зад някакви антируски лозунги, но на дело прокарват руската политика и активно работят да провалят държавата.
42
25
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Абсолютно прав е доц. Стойчев. Радев не се занимава с функциите присъщи за един президент, постоянно създава интриги с които дестабилизра държавата. В крайна сметка правителството има програма която трябва да следва, а не да прави това което каже Радев. За малко поне може ли да не се меси. Прави го за всяко събитие.
41
5
 
4
 
! Отговори
Независим до 43 преди 3 години
Ти за умен ли се смяташ бе....
40
9
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Едните са компромати с недоказан произход и аудио идентичност. Другите са веществени доказателства, изнесени от прокуратурата------Нито едното, нито другото са веществени доказателства.Разликата е, че безобидните смс-и на някой си до Президента не преставляват нищо, на фона на заявлението на Борисов, чее бес 200 партньорите ни от Европа.
39
18
 
15
 
! Отговори
ИЗРОДА гУМЕНЧО... преди 3 години
НАПРАВИ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ СИ КАБИНЕТ ...."ТЪРГОВСКА КЪЩА"....ЗА ТЪРГОВИЯ С ВРИЯНИЕ И ...ПРОМИШЛЕНИ ОТПАДЪЦИ !!!ЕЙЙЙЙЙ...КВО ЛИ НЕ ПРАВИ КОМУНИСТА ЗА ПАРИ ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.....!!!!
38
13
 
14
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
До Активист на БСП Ама ти верно доказваш тезата,че активистите на БСП сте най тъпiтe парчета.
37
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комай единствената въпросителна относно лицето Стойчев е дали това лице и мисир или мисирка на премиера Борисов.
36
15
 
14
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Мисля си, ако изкараме всички престъпления на БСП през преходния период, като се започне от окупирането на властта, премине се през беззаконието в страната, което те установиха и се свърши с днешните им кражби и простотии, продължаващи да блъскат страната по нанадолнището, дали не можем да забраним тази партия със закон и на всеки от тези престъпници да се даде наказание / този, който с мълчанието си създава условия за престъпления също е престъпник! ...
35
18
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Президент Радев няма какво да губи, защото няма гръцки остров, къща в Барселона,банкова сметка в Панама,чекмеджета пълни с $$$$,££££,¢¢¢¢,????,¥¥¥¥...
34
20
 
12
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Според мен, Г/н Радев е атакуван основно като част от БСП / т.е. който и да беше на негово място, ако е издигнат от БСП щеше да има същите проблеми...Тези хора не искат да разберат, че са виновни, много виновни пред народа и хората не искат да ги гледат...Народът им даде голям кредит, който те разпиляха и дори обвиняват народа в какво ли не / народът бил лошия, значи, та затова те не можели да го управляват...Трагедия!...Ми като сме толкова лоши да си намерят да управляват друг народ, значи...
33
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойчо,за Руменчо гласувах и пак ще гласувам,а на такива като теб .!.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
врачанин, не цапай виртуалното пространство каскет.
31
7
 
26
 
! Отговори
Bchchcucu преди 3 години
Тоя пумпал Къв доцент е бе?!?!