Сова Харис: ГЕРБ е първа сила, Манолова ще грабне избиратели от БСП

Шест партии с шанс да влязат в следващия парламент
Обновена: 7 юли 2020 16:54 | 7 юли 2020 14:39, Анисия Иванова
319

Коронавирусът в страната промени изцяло живота ни. Той провери нашата дисциплина, самосъзнание и воля. Повлия и на доверието на хората спрямо властта и политическите партии. Според проучване на социологическата агенция "Сова Харис", шест партии имат шанс да влязат в следващия парламент.

И двете водещи политически партии преминават през турболенция, заяви изпълнителният директор на социологическа агенция Васил Тончев в "България сутрин".

"ГЕРБ остава първа политическа сила спрямо доверието на хората. Но при партията на Борисов се усеща умората от управлението", обясни социологът.

Според него вътрешните проблеми в БСП и разделението влияят особено много на мнението на избирателите им.
"Дълбоко е разделението. С новия избор то ще бъде преодоляно. Шест пъти повече са хората, които мислят, че БСП излъчва прекалено много скандали и разединение, от тези, които смятат, че е обединена", обясни Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според проучването партията на Слави Трифонов получава голямо доверие. Тя се нарежда на четвърто място. Освен шоумена, Мая Манолова също печели горни позиции.

"Манолова може да се възползва от проблемите в БСП и голяма част от техните гласоподаватели ще отидат при нея. Не мисля, че Васил Божков ще успее. Той присъства в публичното пространство, но само толкова", изтъкна Тончев.

Проучването на "Сова Харис" сочи още, че 60 на сто спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Совата да я ощипем от перцата й! Слугинаж!
215
3
 
8
 
! Отговори
червен мафиот преди 3 години
Излъгахме народа че ще го оправим, но оправихме само партийния актив, които сега е в ареста.
214
2
 
17
 
! Отговори
ДО ТЪЖНА РАВНОСМЕТКА преди 3 години
По-тъжна равносметка от тази, да поддържате и гласувате за тези, които разграбиха и фалираха д-вата, които откраднаха спестяванията и пенсионният фонд, НЯМА! Няма д-ва, чийто народ да не искат обяснения от крадците на пенсионният им фонд.Във всяка соц.д-ва, приключиха със "соц."комунизма, заедно със с-во Чаушеску. Имат си европейска соц.партия. Румъния си получи компенсацията от руският ГАЗПРОМ. За Б-Я, недоразумението Радев отказа. Знаем, защо. Корупцията в президентство е воняща.
213
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и да свалим мафията от власт, тя пак ще се върне на власт с платени протести, както мафията свали Орешарски. Ако трябва ГЕРБ пак ще фалират някоя банка, за да свалят този, който управлява след тях.
212
7
 
7
 
! Отговори
Мутродемократ преди 3 години
Значи може с половината пари, които откраднах за изборите, да платя на избирателите от гетата и пак да спечеля изборите, както правя от 2009 година досега.
211
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРП си заминава, ще дойдат нови партии и умни хора
210
0
 
8
 
! Отговори
Комуникон преди 3 години
Интересно на Маяма клипчетата, в каква категория ще ги сортират.
209
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторът на фейлетона и редакцията изглежда са съзнавали, че такавадръзка клевета срещу трудещите се в София не би могла да бъде възпри-ета от читателите и навярно затова са се опитали езоповски да маскиратмислите си, като са представили, че главната героиня е видяла първомайскатаманифестация в състояние на безсъзнание след злополука. С това обаче,положението не се изменя.
208
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не вярва на Гугутката на Харис нито пък на комунистите от ГЕРП
207
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
232- ВИЖ КАКВО ПРЕДЛАГАШ ТИ 1995/1997Г 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ, КОИТО РАЗДАВАТ МИЛИОНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ НА НАЗНАЧЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ, МИН ЗАПЛАТА 5500ЛВ, БНБ 12.3.1997Г- 1ДЛ-2965ЛВ- Т.С.1.8ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3/5ДЛ- КОЛКО ЛИ ПЕНСИЯ СА ВЗЕЛИ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, КОИТО СЕ ПЕНСИОНИРАХА ТОГАВА, 2013/2014Г ЕЖЕДНЕВНИ МИТИНГИ И УЛИЧНИ БЛОКАДИ, ББ ПОДАВА ОСТАВКА, ЧЕРВЕНИТЕ НА РЕД- ЮНИ КТБ ГРЪМНАТА- ВСИЧКИ НИЕ ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ФОНДА ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ- 5/6 МИЛИАРДА- СЛЕД ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ Е ПОГРОМ И ПОТОП.
206
10
 
5
 
! Отговори
СИК преди 3 години
Не пипайте нашия човек!
205
10
 
16
 
! Отговори
Гербист мафиот преди 3 години
Да живее Камората, ГЕРБ и Коза Ностра.
204
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще успеем да махнем мафията от властта. Затова откакто се установи режима на ГЕРБ през юли 2009 година, България намаля с над 2 милиона човека.
203
14
 
7
 
! Отговори
Посрано 20 преди 3 години
Да живеят другарката Нинова и другарите Радев, Решетников, Путин, Сталин, Ленин
202
11
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
БСП са долни, лъжливи, руски ***. Фалираха България 100 пъти. Няма кой вече да гласува за долни, лъжливи, руски *** :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
201
4
 
13
 
! Отговори
До 232 преди 3 години
БСП Е ПАРТИЯ НА МИЛИОНЕРИ капиталисти, алтернатива е да се направи партия на млади скромни безпартийни безработни и нормални хора а товакоето го копираш по 100 пъти няма кой да ти се върже дори и някоя изкуфял фен на столетницата
200
11
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 3 години
Избори се печелят с пари, а парите са в ГЕРБ. Колко милиарда откраднаха от 2009 година досега?
199
15
 
11
 
! Отговори
Има алтернатива преди 3 години
БСП е единствената парламентарна опозиция, всички други са патерици на Бойко. А това, че БСП била партия на олигарси е гербаджийска опорна точка. Имаше един - Георги Гергов, но Корнелия Нинова си заложи председателското място за да го отстрани от ръководството.Бойко подари на Георги Гергов 43 милиона лева държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която на никого не е нужна и не струва и една десета от това. И за какво? За да мъти водата в БСП. Но той е бита карта.
198
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костов е големият губещ.
197
11
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е, че БСП са пътници. Никога повече няма да управляват. Електората им намалява ежедневно и ежечасно, мори ги оръжието против комунизъм ЕГН : )))))))))