Сова Харис: ГЕРБ е първа сила, Манолова ще грабне избиратели от БСП

Шест партии с шанс да влязат в следващия парламент
Обновена: 7 юли 2020 16:54 | 7 юли 2020 14:39, Анисия Иванова
319

Коронавирусът в страната промени изцяло живота ни. Той провери нашата дисциплина, самосъзнание и воля. Повлия и на доверието на хората спрямо властта и политическите партии. Според проучване на социологическата агенция "Сова Харис", шест партии имат шанс да влязат в следващия парламент.

И двете водещи политически партии преминават през турболенция, заяви изпълнителният директор на социологическа агенция Васил Тончев в "България сутрин".

"ГЕРБ остава първа политическа сила спрямо доверието на хората. Но при партията на Борисов се усеща умората от управлението", обясни социологът.

Според него вътрешните проблеми в БСП и разделението влияят особено много на мнението на избирателите им.
"Дълбоко е разделението. С новия избор то ще бъде преодоляно. Шест пъти повече са хората, които мислят, че БСП излъчва прекалено много скандали и разединение, от тези, които смятат, че е обединена", обясни Тончев пред Bulgaria ON AIR.

Според проучването партията на Слави Трифонов получава голямо доверие. Тя се нарежда на четвърто място. Освен шоумена, Мая Манолова също печели горни позиции.

"Манолова може да се възползва от проблемите в БСП и голяма част от техните гласоподаватели ще отидат при нея. Не мисля, че Васил Божков ще успее. Той присъства в публичното пространство, но само толкова", изтъкна Тончев.

Проучването на "Сова Харис" сочи още, че 60 на сто спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
4
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте все така по ленински другари и другарки от форума ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването . Слава на БКП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави трябва да спасява Бойко от комунистите и костовистите.
174
5
 
1
 
! Отговори
корнелия нинова каза преди 3 години
Харизваме Гергов на ГЕРБ! Ура другари ГЕРБЕРИ, мястото му е при доказаните бояджии Гърневски и Биков!
173
2
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
В политиката трябва да са 90 проценти млади хора до 40 годишни ,защото само те имат топки за да променят конституцията и властта си и да променят конституцията така,че шефовете на съда , шефовете на прокуратурата да се избират с гласуване от народа и изборната система и да променят и социалната система да има само зелена икономика и зелена държава един пенсионер мисли само за заплатата си и да трупа младия човек ако енормален мисли за народа
172
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГледай си работата,в момента ГЕРБ и ОП нямат алтернатива!Именно заради Нинова няма да гласувам за БСП,иначе БСП са ми крайно симпатични!А демократична България и Цветанов не подкрепяха ли ГЕРБ и преди?Нали заедно управляваха,ама сега щото не са заедно във властта и ГЕРБ им стана неудобна,какво по-различно предлагате - нищо,предлагате бившите партньори с които управляваха ГЕРБ да управляват пак,но без ГЕРБ,пак от същото!
171
6
 
3
 
! Отговори
:-) преди 3 години
бОЙКО СИ НЯМА ИСТИНСКИ ПАРТИЕН ЖИВОТ В герб И ОТ МЪКА СЕ МЕСИ В бсп чрез своя духовен брат Гергов олигарха.
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия Стъкмистики бе не разбрахте ли че хората не се ловят на тази въдица. Тя и Цачева щеше да спечели изборите за кмет ама два милиона и го фостенцата.
169
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко си призна навремето че от Корнелия и Мая треска го тресе. Корнелия ВИНАГИ ОСТАНА В ОПОЗИЦИЯ, НО МАНОЛОВА ЗА КРАТКА СЕ ПОДАДЕ ДА Е ОМБУДСМАН. СКОРО И ТЯ САМА СИ ДАДЕ ОСТАВКАТА И СЕГА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДВЕТЕ ЩЕ ГО РАЗМАЖАТ. КРАЙ НА ТОЛУПЩИНАТА! ГЕРБЕРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА НЕ ТРОЛИТЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ КОМП А ДА РАБОТИТЕ ПОЧТЕН ТРУД ХАХАХА
168
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да видим на изборите, дали след ежедневни скандали колко пък герба е първа силаза мен бойко е политически труп вече
167
3
 
8
 
! Отговори
БСП преди 3 години
До ТошкоГергов си е герберче, вземете си го хахаха като толкова ви харесва
166
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://live.bstv.bg/Гледайте да се издигнем нагоре по медийна свобода! Гледайте и гледната точка на флагмана на истинската и непродажна опозиция!
165
3
 
6
 
! Отговори
Бай Простю преди 3 години
Има ли един мормале дето да се хване на тази дългоопашата лъжица?
164
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП никога няма да пристане на ГЕРБ. Никога докато е Корнелия!!!! Гласът за БСП е глас за обща коалиция за изхвърляне на ГЕРБ, патериците им и ДПС от властта! Гласувайте масово за демократичните партии БСП, Манолова и Демократична България! Няма ляво и дясно вече всички трябва да се обединим и да си върнем държавата!!!!Без власт ГЕРБ ще се саморазпадне и тогава отново ще имаме честни избори и демокрация!
163
5
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Само Гергов може да спаси БСП от мозъчна смърт. Сега е момента!
162
6
 
2
 
! Отговори
ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ГРОМИГРОБ преди 3 години
Сега специалистите повтарят, че всичко това е било грешка, но когато се вземаха решенията, тихомълком отстъпиха пред диктата на политиците - и по-точно пред един от тях. Той пък стоварва цялата отговорност върху липсата на дисциплина и отговорност у хората. Няма угодия, като в приказката за шапката, оплаква се премиерът. Основната отговорност обаче е на политиците. Отговорната политика означава да знаеш кое е в интерес на обществото и да го следваш независимо от нечии моментни настроения. Нашият случай не е такъв. Тук управлението е безхаберно, некомпетентно, малодушно и непрекъснато нагажда
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак натрапват на хората колко безалтернативни са мутрите на Баце. И по-глупавите се хващат
160
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма с кого да се смени ГЕРБ и ОП,защото единствената опозиция са БСП,но за БСП хората няма да гласуват,заради Нинова,а не заради самата партия БСП,БСП имат добри, интелигентни,представителни и кадърни кадри на високо ниво,но заради Нинова ще загубят
159
5
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Никога повече руски гемрнаски американски турски патриотарски партий като БСП ГЕРБ ПАТРИОТАРИ ДПС и тнт на власт а само безпартийни млади хора с нова партия
158
10
 
10
 
! Отговори
GG преди 3 години
БСП си заминават и това е истината ! Не искаме Бойко, но мразим долните комунисти. Не го ли разбрахте най накрая ?!
157
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След този пасквил, наречен "проучване" се лансира отново идеята за "коалиционно управление на системните партии", демек БСП + ГЕРБ. От къде им дошло да задават такъв въпрос в "анкетата". Лансира се тезата на ченгетата то ДПС Гергов да вземе властта в БСП и след изборите да управлява с ГЕРБ, а Пеевски пак ще действа "отзад", както до сега