Радев: Не трябва да се охраняват Пеевски и Доган, но не решава НСО

Президентът поиска прокуратурата и местната власт да проверят "Росенец"
Обновена: 8 юли 2020 17:36 | 8 юли 2020 17:15, Камелия Цветанова
325

Служители на НСО, които охраняват почетния председател на ДПС Ахмед Доган, са влезли в сблъсък на брега в парк "Росенец" с бившия правосъден министър Христо Иванов, който стигна с лодка до плажа.

Това потвърди президентът Румен Радев.

Още по темата
Той съобщи, че днес е имал разговор с шефа на НСО Красимир Станчев, на която е станало ясно, че тече проверка относно правомерността на действията на служителите, участвали в скандала.

"Отдавна казах, че Доган и Пеевски не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от Борисов и изпълнителната власт. Под управлението на премиера са ДАНС и МВР, а те определят дали към някое лице има заплаха. А НСО само назначава охраната", посочи Радев.

Той съобщи, че през миналия месец комисията, която решава кой се нуждае от охрана, е заседавала и представители на изпълнителната власт са потвърдили, че Доган се нуждае от такава.

"Днес настоях пред Станчев утре да свика комисията и да се преразгледа нуждата отново", почоси той.

Президентът призова правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк "Росенец" и ако се установи нарушение или отклонение от нормативната база, да се изпълни законът.

Според него с приетия Закон за НСО на практика се отнемат правомощията на президента реално да ръководи и контролира НСО.

"Нуждата за охрана се определя от МВР и ДАНС, а контролът се извършва от парламента", мотивира се той.

Държавният глава настоя, че ако отговорност за НСО ще носи президентът, би следвало да му бъдат върнати и правата относно службата.

"Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината", посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убеден съмЧе тук пишат много млади и крехки душици! -:) Които и хабер си нямат.Каква точно е аджеба враждата между Радев и Борисоффф!-:) Хора родени и живели твърде дълго през социализма. Гледайте си " демокрацията" деца! И не се бъркайте в " политика" която.Ама изобщо Не разбирате! Това че ще кликнете плюсче в полза на д-р Борисов.Изобщо не променя нещата и фактите! Които изобщо Не знаете!-:)
177
4
 
7
 
! Отговори
Чекмедже Ага преди 3 години
Чекам кюлчетата от шкафа с ризите на Златанов от снощи...
176
3
 
2
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Как да няма нужда човекЪт от закрила, та те с пистолет щяха да го затрелят по телевизията? :D :D
175
0
 
11
 
! Отговори
пенсионер очевидец преди 3 години
явно агента ахмед доган е един от важните за падането на комунизма в България,на кой и защо създаде,и ролята на сДС,на значението и ролята на ДпС, в театъра който ни представи бкп 89г. !така че другари и другарки,не се правете на У- щипани,защо доган е недосегаем . помним ви театъра с който ни заблудихте,надявате се младите да ви подкрепят,щото те не помнят. от вас чуват Борисов е виновен,ние сме загрижени ,но точно младите няма да ви позволят отново да няма хляб !вие съсипахте България !!!
174
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Цялата политика в БГ се ръководи от десетина генерали и полковници+Доган(тяхно творение).Техни са всички политически проекти,вкл. и най-бомбастичните-"Царя" и "Тиквата".Сега мътят пак нещо,ама да видим как ще ни излъжат отново.По важното е,че тия същите,отчитайки демографското развитие на страната,смятат в бъдеще да я оставят изцяло на Доган,който от един от Собствениците на БГ,ще стане едноличен такъв.Което е мечтата на живота му-собствена държава,на която да е Падишах.
173
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 202 Радев е преди всичко ЧОВЕЧЕН Герберасте! Ама как да вденеш я?! Напрегни най после капацитета На черепната си кутия! И не я използвай само за равновесие!-:)
172
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любовницата която сега му е съпругада де,за три минути ги ожениА да ни покажат соцморал,пхахаха,ама тя му била любовница И КОГАТО СИ Е ИМАЛ ЗАКОННА ЖЕНА и я назначил за това че я....на две заплати високоморалният ви пРезиденттин.Отвсякъде пробойни,не можете с нищо да го защитите тоя мъжна повикване,първо Първанов,после Корнела и той припка като девойка за сватосване пък къде му излезе късмета там.Е,излезе му,ама го проигра защото от всяка *** кавал не става.
171
10
 
4
 
! Отговори
798099 преди 3 години
И на всичко отгоре се осмелява да обвинява бб, че НСО охранява онзи комунистически ***!Чакай бре. НСО е под твое командване!Ама то бива, бива, ама бивол за мезе не бива!
170
19
 
12
 
! Отговори
798099 преди 3 години
Радев е червен ***! Няма собствено мнение, а чака да му подадат реплика от Позитано 20. Ако това са генералите от армията ни, по-добре да си ходим с тубичка вазелин в джоба.
169
3
 
5
 
! Отговори
До 188 преди 3 години
Краварче,кое от написаното от мен не е вярно?
168
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоАдрианчо, колкото и да го увърташ НСО е на подчинение на Грипенчо!! Факт! Същото НСО което го играе иконом на Деса да я разхожда по шивачки и да и носи роклите! Ай сядай на страпоня, там му разбираш!
167
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и още нещо:..Да се мотивирам защо духан е за бесеницата:..-От 5-6 ВЕКА в нашата територия е имало етнически мир..Е,изключвам събитията около въстанията..Но различните етноси винаги са били ТЪРПЕЛИВИ едни към други...Обаче какво стана?..-Появи се тоя фъфлещ полуром и започна да ЗАПЛАШВА с "етническия мир"!!!!И никой не му каза:-"Чакай бе!..-С турци,цгани,и секакви други ентоси,ние живеем от векове в разбирателство.Етническия мир е тук от векове!..Ти какво искаш?-ДА ГО НАРУШИШ ЛИ?!"
166
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 185Радев е наивен и военен най вече, но Боко го обиди като излязаха някакви записи, дето приказва с някакъв негов подчинен генерал и как имал любовница....Оказа се че любовницата сега му е законна жена....Радев естествено като мъжкар отвърна и всички видяхме и чухме премиера бай *** в най добрата му светлина, че и кюлчета видяхме :)Не че незнаехме какъв е Боса, но си лъсна като коледна елха
165
1
 
5
 
! Отговори
До GG преди 3 години
Че сега няма ли Пеевски на власт?Най-големият дарител,добър човек и тнт.Хайде стига !
164
6
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГЕРБЕРУХИ ПРОЧЕТЕТЕ ПОНЕ ЗАГЛАВИЕТО !АКО СЕ СЪГЛАСИТЕ С ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАПЪЛНИТЕ ОЩЕ ЧЕКМЕДЖЕТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
163
0
 
12
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Ще повярвам, че нещо се оправя в тази държава, когато подхванат Доган - честния собственик на ТЕЦ Варна, с пристанището барабар. Както и варненските деребеи, знаете кои са, ама тук е забранено да се споменава за тях.
162
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 192 Той " чорапа" както го наричаш Герберасте.Отдавна го каза! Амааа.Ти къде си бил Че не си разбрал?!Или си се плюнчил от речите на д-р Борисов та чак до захлас? -:) Леле леле....
161
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гошо тъ..пото,Гошко,шеф на НСО Е ЛЮБИМЕЦЪТ ТИ ГАДЕВ,явно гледат от него.Ако бацето им беше шеф до сега шест пъти да ги е уволнил,а не да се оправдава.Борисов ако не друго поне това прави,изврЪга ги а Гадев и БКП само се оправдават.Тоя пък и не искал вече да го охраняват подчинените му,сигурно ще наеме частна охрана,нали е паралия.
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ви кажа ли нещо?..-Не щете?..Е,все пак ще ви кажа:..Население,което ТЪРПИ И КОМЕНТИРА един фъфлещ агент на ТРИ държави,не е никакво население!СРАМ за цялата нация е,че тоя уникален далавераджия,интригант и доносник-така наречения "Доган", вместо да е в панделата за държавна измяна,се охранява от нсо!Разбира се,тоя лисунгер не е ***-знае как и кого да държи "на каишка"..Това му го признавам.Впрочем,винаги е залагал на ЗАПЛАХАТА.Но НАЦИЯТА НЯМА интерес от "способностите" му!..
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То сичкото убуу, ама що чак след 4 години зеления чорап му "светна" , че не е редно?? Или след като подчинените му от НСО сгафика се гърчи като глистя и се чуди какво да каже.