Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата

Според доц. Стойчо Стойчев са се активизирали агитките
9 юли 2020 22:06,
122

Какво стои в основата на протестите срещу властта? Политологът доц. Стойчо Стойчев отбеляза за "Денят ON AIR", че президентството не може да води битка с прокуратурата.
Още по темата

"В момента са мобилизирани така наречените агитки, които са в постоянна бойна готовност за всеки един мач, да отидат и да се раздават за своя отбор. Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет, а за вземане-даване между президентство като институция и главния прокурор. Не трябваше да се стига до ситуация, в която да се влиза в открита конфронтация между тези две институции", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му сме изправени пред проблем и ще понасяме последствията от него.

"По отношение на правомощия, на ресурс и на власт, президентството не може да води битка с прокуратурата. Нито е от ранга на прокуратурата, нито от калибъра. Това, което президентът има и това, което умело използва е трибуната от която говори", добави политологът.

Според Стойчев президентът формира обществено мнение и създава настроения.

"Пикът на цялото това нещо беше с директните обвинения към прокуратурата, все едно оповестените материали не са истински. Напротив - те са истински и проблемът беше, че президентът вместо да си оттегли поне временно уличения съветник, той настояваше това нещо да бъде политическа поръчка. Главният прокурор не се поколебава да действа", поясни доцентът.

По негово мнение преди да се "хвърлим да защитаваме каузи", трябва да помислим дали не "вършим нечия работа".

"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски", каза още събеседникът.

Според доц. Стойчев няма социално напрежение и протестите едва ли ще ескалират. Той посочи, че алтернативите на сегашното управление не са по-желателни, защото знаем какво да очакваме от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
15
 
! Отговори
Hhh преди 3 години
Много мразя уж, са безпристрастни пък коментират само една страна на монетата, едни евра в шкафове, едни имения, едни 509-700 млн данъци ... това някак не е важно
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А политолог битка с въже при тричане може ли да води?!На въжето!!!!
49
2
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Този човек , ПолиГлот , защо не коментира Скандала с Алепу и Завладяване на Територия от Чужда Държава ?
48
10
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Другаря Прашутист р. ГАДЕФ ДАБСИ ХОДИ ПРИ РУЛЯ на миг 29
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой плаща на пишман политолози да дрънкат глупости.А познайте.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя е на хранилката.Иначе ще умре гладен.
45
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Московата казваш е сложила Гешева да докаже, че Радев е руски агент? -------Точно така. С това се прикрива, а всъщнот удря по Институцията. Гешев през живота си само е цицал от Държавата, а сега и нанесе и щети за десетки и стотици милиони само в парично изражение. Отделно щетите за Държавността.
44
5
 
16
 
! Отговори
Истина преди 3 години
По очите ще ги познаете, погледа на Гешев е поглед на престъпник, погледа на Радев е поглед на офицерите от старо време...Този млад доцент, е доказал че трябва просто да мълчи... Така поне няма да излага дипломата си...
43
5
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 3 години
И ти си за специализирана помощ,нареждай се до Президента !
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има няколко от Бойковите в ареста, заради ***, водата и т.н-----Няма такива
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не видях атитки!
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От публикуваните "чатове" се вижда, че нито има "търговия", нито "с влияние". Работата на Гешев е да срути държавността и съдебната система, а на Боко - да издъни хазната и да банкрутира България икономически. Като между другото разруши и връзките с Европа, е бейки колегите си.
39
12
 
10
 
! Отговори
Не може да бъде ! преди 3 години
Президентът се държи като партизанин на селския мегдан !Не знае какво прави и от безсилие вече явно изтрещя !Няма ли кой да му даде компетентна помощ !?!!?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ли съм агитка бе, каскет !
37
12
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Към никакви топки не са посегнали. Този, който изпълнява поръчка на Кремъл да руши държавността, е второ поколение комунистически милиционер с каскет, който постоянно плещи за Аврора и Зимния дворец. Гешев не е прокурор, а саботьор. Щетите за Държавата от неговата дейност са вече в размер на стотици милиони.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде наизпълзяха всякакви платени защитници на мафията! Млъкни и се скрии!
35
2
 
7
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Типичен фашага е тоя !!!!
34
3
 
11
 
! Отговори
Георги Димитров преди 3 години
можете да проследите интервютата на въпросния доцент доста назад във времето, интересно единствено коментира президента явно е политолог особено обсебен само и единствено от Румен Радев
33
7
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Има ли нормален, ккойто да вярва, че герберастите са дошли на власт след честни избори? Чеерните чували ги помним, Костинброд също.
32
2
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Хаиде изкочиха близачите