Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата

Според доц. Стойчо Стойчев са се активизирали агитките
9 юли 2020 22:06,
122

Какво стои в основата на протестите срещу властта? Политологът доц. Стойчо Стойчев отбеляза за "Денят ON AIR", че президентството не може да води битка с прокуратурата.
Още по темата

"В момента са мобилизирани така наречените агитки, които са в постоянна бойна готовност за всеки един мач, да отидат и да се раздават за своя отбор. Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет, а за вземане-даване между президентство като институция и главния прокурор. Не трябваше да се стига до ситуация, в която да се влиза в открита конфронтация между тези две институции", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му сме изправени пред проблем и ще понасяме последствията от него.

"По отношение на правомощия, на ресурс и на власт, президентството не може да води битка с прокуратурата. Нито е от ранга на прокуратурата, нито от калибъра. Това, което президентът има и това, което умело използва е трибуната от която говори", добави политологът.

Според Стойчев президентът формира обществено мнение и създава настроения.

"Пикът на цялото това нещо беше с директните обвинения към прокуратурата, все едно оповестените материали не са истински. Напротив - те са истински и проблемът беше, че президентът вместо да си оттегли поне временно уличения съветник, той настояваше това нещо да бъде политическа поръчка. Главният прокурор не се поколебава да действа", поясни доцентът.

По негово мнение преди да се "хвърлим да защитаваме каузи", трябва да помислим дали не "вършим нечия работа".

"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски", каза още събеседникът.

Според доц. Стойчев няма социално напрежение и протестите едва ли ще ескалират. Той посочи, че алтернативите на сегашното управление не са по-желателни, защото знаем какво да очакваме от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко в БГ е една пародия без край. Поведението на Радев без коментар но защо нищо хубаво не се случва? Политиката и личния интерес са над народа. Циници и Родоотстъпници, без идеал
30
4
 
17
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Tова нагло *** явно се харесва на хубавата водеща.явно не го кани заради акъла му.защото е пушека.
29
10
 
23
 
! Отговори
Панталеев преди 3 години
Така е. Гешев е кръгла нула без подкрепа от изпълнителната власт.
28
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пенсионерТи на тва премиер ли викаш бе шамшал! Проста *** мутра с титла - Премиер. *** като има такива като тебе и 1 500 000 роми нема как друг да ни е Премиер. На п,рост народ п,рост Премиер.
27
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата е че президента Радев е избран от народа, а Гешев е избран от Делян и Доган. Сами си правете сметка всеки един от тях каква ЛЕГИТИМНОСТ има! Гешев е кръгла нула!
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трольо, нещо много самотен ми се виждаш, вий си на воля заедно с мафията, която ти дава копейките.Хайде дръпни и другите десетина ника, пък сложи и нещо по-така, от рода на "Боко е велик", за да имитираш диалог, че да покриеш биполарното разстройство и шизофренията.Хайде, давай - Мун..о заръча да плещиш за оставка, мафия и мутри, ти си знаеш опорките. и по-енергично, де!
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравяш, че над прокуратурата има съд а главният прокурор дава изявления, като за хора с присъди... т.е. или нарушава конституцията според които всеки е невинен по презумпция или съда не е независим. Отделно, че тези "акции" са пълен цирк, но ефекта е учудващо добър- хората се събудиха
24
12
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Най-лошото е че комунистите Нинова се включиха в протеста! А той не е за радев а в против доганя и пеефскито! *** се целуваха с доганя преди 10 години, ама ви е къса паметта червени бабички!
23
7
 
27
 
! Отговори
Свобода или ГЕРБ ! преди 3 години
Гади ми се от тая герберска ***. Ще ги вадят от шахтите като плъхове !
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акде махай се и ти кукумицин платен! След месец никой няма да иска и да те покани по телевизиите! Намери си друга работа! Сади картофи!
21
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платен политолог. Вече станаха досадни тия политолози, социолози, антрополози... на хранилка. Чета първите 3-4 реда и ми е ясно кого обслужват.
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски"------- Гад продажна, това само доказва, че хората са принципни. Да не споменавам, че и тогава, и сега, общият знаменател беше Пеевски начелл на ДАНС.
19
1
 
5
 
! Отговори
Инж. Милко Дурев преди 3 години
Коментар 17 е дириктно до "доц" Стойчев
18
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Змията хапе най-стръвно и отроввно, когато е смъртно ранена и знае, че си отива... Та, така де герберски yроgи!!! Отивате си и кораба потъва...
17
5
 
20
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Продажен *** дал! Главицата на дръвника, гад!
16
3
 
24
 
! Отговори
Инж. Милко Дурев преди 3 години
Платеното словоблудство не те прави по-интелегентен, каквато и титла да имаш. След време ще съжаляваш за думите си.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** политолог..! Прокуратурата води битка с президента...
14
6
 
26
 
! Отговори
българин преди 3 години
Герберастките плъхове тръгнаха по студиата да защитават герберската проказа ! Утре очаквайте - Харалан , Харизан , Биков и вся остальная........!!
13
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът като Хитлер отвори много фронтове
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От набезите гешефтурата само хората на Пеевски и на Доган са недосегаеми