Политолог: Президентството не може да води битка с прокуратурата

Според доц. Стойчо Стойчев са се активизирали агитките
9 юли 2020 22:06,
122

Какво стои в основата на протестите срещу властта? Политологът доц. Стойчо Стойчев отбеляза за "Денят ON AIR", че президентството не може да води битка с прокуратурата.
Още по темата

"В момента са мобилизирани така наречените агитки, които са в постоянна бойна готовност за всеки един мач, да отидат и да се раздават за своя отбор. Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет, а за вземане-даване между президентство като институция и главния прокурор. Не трябваше да се стига до ситуация, в която да се влиза в открита конфронтация между тези две институции", посочи той за Bulgaria ON AIR.

По думите му сме изправени пред проблем и ще понасяме последствията от него.

"По отношение на правомощия, на ресурс и на власт, президентството не може да води битка с прокуратурата. Нито е от ранга на прокуратурата, нито от калибъра. Това, което президентът има и това, което умело използва е трибуната от която говори", добави политологът.

Според Стойчев президентът формира обществено мнение и създава настроения.

"Пикът на цялото това нещо беше с директните обвинения към прокуратурата, все едно оповестените материали не са истински. Напротив - те са истински и проблемът беше, че президентът вместо да си оттегли поне временно уличения съветник, той настояваше това нещо да бъде политическа поръчка. Главният прокурор не се поколебава да действа", поясни доцентът.

По негово мнение преди да се "хвърлим да защитаваме каузи", трябва да помислим дали не "вършим нечия работа".

"Същите тези хора, които протестират на жълтите павета пред Министерския съвет срещу кабинета Борисов, преди само 6 години протестираха на същото място против кабинета Орешарски", каза още събеседникът.

Според доц. Стойчев няма социално напрежение и протестите едва ли ще ескалират. Той посочи, че алтернативите на сегашното управление не са по-желателни, защото знаем какво да очакваме от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
баце преди 3 години
В БГ професията политолог не върви защото няма политика , а воля и нареждания на МУТРИ.
90
1
 
5
 
! Отговори
Джамбаз ефенди преди 3 години
Бойко и НОЩния му щаб забраниха на ултрасите да ходят по стадионите и...те тръгнаха по жълтите павета... ))) Каква истинска драма, дами и господа
89
1
 
5
 
! Отговори
Друсано хипи преди 3 години
Долу Тиквата!Орешарски премиер! Пеевски главен прокурор!!Хип-хип-ура..!
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То кой може, мошениците си го избраха и 7 години, никой не може да го пипне. "най- достойния, безконтролния и велик - каскета Гешев, той е радост. "
87
6
 
7
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Импийчмънт за президента ГАДЕВ ! Бъл.гаро.мразец и разделител на нацията ! Съд и затвор за червената бабичка Гадев !
86
4
 
8
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Той води война с мутри и мафиоти,а те са навсякъде!
85
4
 
9
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Оказва се, че президентът Радев може да събере на едно място привърженици и на лявото и на дясното. Това е пътят. За да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка ще трябва да минем пак през експертен кабинет както по времето на Димитър Попов след 1990г.
84
8
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Президентът Радев единствен пречи на Бойко да яхне цялата държава. Бойко си назначи каскета с конкурс проформа само с един кандидат. Но Цецка не можа да я уреди за "майка на нацията".Не ми се мисли как щяхме да се представяме пред света с нея. Но Бойко щеше да я целува по темето както Цвета Караянчева, Да, Тикволандия. Време е да и се сложи край.
83
6
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Пълен *** - до него стои Лупи, който източи, фалира и продаде за стотинки Кремиковци и двамата викат мафията вън и това ако не смях. Народе отвори си очите!
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този винаги говори нелогизми за да докара нещата в полза на боко. Явно е от бокоюнген.
81
2
 
7
 
! Отговори
Не от Северозапада преди 3 години
До Един от СеверозападаИспанската прокаратура е прекратила и двете разследвания по сигнали на БОЕЦ, тъй като имотът е на човек, който го е придобил законно и законно го епредоставил за ползване.Колкото до другите ти въпроси не знаеш дали не са назначени проверки, за проверките за класифицираната информация знаеше ли до вчера?
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Този път изобщо не става въпрос за Министерския съвет"
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народна мъдрост:дребните са вредни, доказана многократно.
78
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния "социолог", изваден от задния джоб на някое корпулентно лице, за да ни убеждава колко виновен и корумпиран е Радев и колко невинни и чисти като сълза са ББ, АД и ДП.
77
8
 
8
 
! Отговори
Ннн преди 3 години
Логично е, тогава Орешарска беше Пеевски, сега ББ е Пеевски....и Доган...същите сме, но сега прибавихтя и комунистите към нас.
76
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на татко и мама политолозите и социолозите и антрополозите. Всички сте на масата за голямата баница,но щом ГЕРБ се разпаднат и ги изметем от масата,какви ще ги мъдрите да получите нова баница. Вземете се осъзнайте ,че нещо Ви куцат прогнозите и се никой май не Ви слуша за нищо. Нямате ли срам бре??
75
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има три явни анализатори *** на ГЕРБ и то с титли -този и две жени доцент и професорка Разкарват ги като магарета по телевизиите и само като ги видиш знаеш какъв анализ ще чуеш
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 101А ти защо задаваш правилните въпроси?Нали знаеш,че няма да ти отговорят?По-зле е и от Тошовото време.
73
6
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
1. Защо прокуратурата не проверява в независима лаборатория записите за кърджалийската П-ка, дали саавтентични и защо Борисов н е е подведен под отговорност за обида?2.Защо не се разследва автентичността на снимките, и не се разследва произхода на евро и злато, и защо Борисов не е подведен пос отговорност за подкуп и търговия с влияние? 3.Защо в съдействие с Испанската прокуратура не се разследва къщата в Барселона, произхода на парите?
72
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един търговец на влияние. Колко плащат на лобистите да обикалят телевизиите?