Радев на протеста, възмутен от управлението

Президентът обвини прокуратурата в обслужване на интереси
Обновена: 9 юли 2020 19:33 | 9 юли 2020 18:42,
1214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
959
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ ареста се вкарват само неудобните, неплатилите данък спокойствие на СИК и говорещите открито против шайката. Това, което се случва в момента, е игра на политическата бухалка - вместо с дървена бухалка и макаров, както се правеха нещата през 90-те, сега се прави същото, но се ползва държавната машина. Когато почнат да вкарват най-големите мафиоти в ареста/затвора (всеки адекватен човек знае кои са те), тогава ми се обади.
958
23
 
7
 
! Отговори
МНОГО СМЕ! преди 3 години
Преброихме се. Хайде на избори! ГЕРБ нямат шанс да влязат в парламента. Много сме ВЕЛИКИ! Напред другари смело. Да браним нащо велико дело!
957
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво протестирате бе,профани?!Нали само мрънкате,че България е пълна с мошеници и олигарси,а когато се разследват и вкарват из арести-репресия и диктатура било!Какво предлагате?И какво искате всъшност? Живот като при Виденов,Царя,Луканов?Това ли искате?Кога сте били по-добре? Кога БВП и покупателната способност ни е била по-висока?Кога сме имали по-добра инфраструктура? Кога? Когато вземахте по 170лв заплата при бензин 1.85лв,ток 0.18лв,хляб 0.85лв???См()таняци !
956
16
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Утре тези от протеста половината ще са с корона :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))В събота или неделя официално влизаме в ЕРМ 2 - чакалнята на еврозоната, а също така банковия съюз. Това гарантира, че повече няма може Р.Гечев да фалира 16 банки :))))))))))))))))))))) Също така бяха арестувани 3 руски агенти в президентството. За това е целия комунистически рев - кеф. В Сърбия същата работа - Вучич ще ходи в САЩ да признава Косово до края на месеца.
955
7
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Хахахаха....Голям цирк!
954
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев са му натиснали копчето Утре ни приемат в чакалнята на еврозоната и руснаците са бесни че ни изтърват ...
953
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев като ходи да спасява баща си от катаджиите ангажирал цялото президентство , със служебни коли и охрана не излезе да обясни защо го прави Скри се дълбоко изз кабинетите Но сега се прави на герой
952
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е армията да направи преврат срещу хунтата долу мафията.
951
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ- УПРАВЛЕНИЕТО Е ШАЙКА И МАФИЯ, СЪЩОТО Е В ПРОКУРАТУРА И СЪД, АЗ СЪМ ПРАЗИДЕНТ НА БЛАТО И ТОВА БЛАТО ВОДЕНО ОТ МАФИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В НЕДЕЛЯ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА- И ЗАЩО..ДОБРЕ ГО БЯХМЕ ПОДРЕДИЛИ ТОВА БЛАТО С МИН ЗАПЛАТА ОТ 1.8 ДЛ, А СЕГА ЩЕ ВОДЯТ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ, ДА КРАДАТ, ДА КРАДАТ НАЛИ- МАФИЯ, МАФИЯ КРАДЛИВА МАФИЯ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ ОНАЯ ДЪРЖАВА В КОЯТО МОЖЕМ ДА КРАДЕМ БЕЗНАКАЗАНО- ПРОКУРАТУРАТА Е МАФИЯ- А КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ТОВА, ЧЕ СЪМ ОБЕЩАЛ ДА ВИ ОТВЕДА В ЕВРАЗИЯ.
950
26
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДВА ЛИ ИМА ДРУГ ПРЕЗИДЕНТ В СВЕТА, КОЙТО НАРЕЧЕ ПРОКУРАТУРАТА В ДЪРЖАВАТА СИ, КОЯТО СЪБЛЮДАВА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ МАФИЯ- ТОВА МЕ СМАЯ. АМА КАКВО ЧУДНО ИМА КАТО ТОЙ НАРЕЧЕ РОДИНАТА СИ БЛАТО.
949
15
 
20
 
! Отговори
рублофилия преди 3 години
Партийката на школника от Кременчуг излезна скритата руска лимонка.
948
25
 
23
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
6-снимка е особено показателна. Радев, взимай си ромката и заминавай в Москва!
947
8
 
23
 
! Отговори
Суджук комерс преди 3 години
Тихомълком продадоха тази къща в Барселона!!! Бях сериозен купувач!!! Защо трябва да се бърза?! Можеше да предложа добра цена!!!! Аз съм успешен суджуко-производител!!!!
946
20
 
15
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Извънредният София прайд 2020 събра на едно място русофили и умнокрасиви.
945
6
 
9
 
! Отговори
Боко до Дрънди преди 3 години
Чичак, ела си го вземи бе. Ако смееш. Нали видя Глока къде е. С пълен пълнител. Нещо много бързо ми се настървихте а до вчера дума не смеехте да обелите срещу мен. Отивам да подготвя пресконференция и да му размажа на оня физиономиятс щото въобще не се съобразява с мене.
944
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В грешка сиТъй де! И ще си се разберат. Само ми е жал за протестърите, че пак ще са употребени и пак ще си останат с едните мечти.
943
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога премиерите преди 44 та година са били всякакви, но не и военни и милиционери от 30 години са се настанили все ДС ченгета,докога ченгета ще са премиери,президенти и тнт
942
7
 
8
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
На 60 години съм, наближавам пенсия... трябва ми розАвото лекарство от на Боко шкафчето.
941
7
 
8
 
! Отговори
Евро Глок и Валериан преди 3 години
Където Боко и Гела, там и амфета. Крупни европейски производители са тези двамцата.
940
1
 
2
 
! Отговори
До до 1034 преди 3 години
Той ако чака, значи не тоя а следващия парламент след няколко години :), наближи ли пак ще почнат да се лаят едни други :)))