Радев на протеста, възмутен от управлението

Президентът обвини прокуратурата в обслужване на интереси
Обновена: 9 юли 2020 19:33 | 9 юли 2020 18:42,
1214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
919
4
 
3
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Дългогодишното мазнене и подлагане, поддържайки и разширявайки зоната на комфорт на Борисов е превърнало малкото му его в един психопат чудовище, което премазва всичко на пътя си.Има само един проблем. Зоната на комфорт е плоскостта, по която този психопат се движи, а тя не е константа. Напротив. Тази зона в момента намалява и се свива обратно, до нормалните си размери, а на звяра започва да му става тясно, започва да параноясва и да прави грешки, защото няма посока за бягство. Падението ИДВА!
918
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов има да ви управлява още 60 години поне вие сте тръгнали да го сменяте хаха
917
1
 
4
 
! Отговори
Урунгел преди 3 години
Всички революционери са били около 30 40 50 годишни ,но са били всички добри политици ,сега добрите политици са безпартийни
916
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краля слънце цял живот е бил крал и такива като него са много
915
2
 
1
 
! Отговори
Урунгел преди 3 години
Най-рано на 35 в политиката. И тва ако си специалист в някоя област от 15 години. Иначе е абсурд...
914
3
 
3
 
! Отговори
БабоЕб преди 3 години
Много е лошо да си обграден с мазници.Бойко не познава падението, но догодина ще го опознае и тогава ще стане от канара в развалина.Всичките му *** ще се обърнат срещу слабия Бойко, който вече ще е един слаб старец (също като Тато), а той в типичния си прям и селки стил ще каже всичко за всеки, с цел да получи прошка от народа. Чуй, Бойко! Народа теб винаги те е харесвал, колкото и да си откраднал. Въпроса е какво ще оставиш след себе си? Ерата на мисирките? Това ли ще оставиш?! Стегни
913
1
 
3
 
! Отговори
До 1021 преди 3 години
Премиерите на доста държави са между 30 и 40 годишни и не съм чул народа да реве срещу тях ,а за егото на БОКО то си е такова квото си беше и преди 20 30 години не се е променило нарцис си е бил винаги
912
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 50 годишни хора не трябва да се допускат в изпълнителната власт !
911
3
 
2
 
! Отговори
Играта на живота преди 3 години
0-15 - възпитание15-25 образование25-30 да станеш човек30-40 да устроиш и създадеш живота си40-50 да улегнеш и да предаваш знанията си на наследниците и обществото - тогава се влиза в политиката50-60 даваш път на по-младите60+ оттегляш се и наставлявашА тоя Бойко е покрил точно 15 години от тези етапи. За това и егото му е до небето. А егото се превъзмогва на 15-30. На 30+ да имаш его като на наивен младеж на 20... това е срам за личността и позор за всеки уж "зрял" мъж.
910
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой и непълнолетен да е може да е премиер, ако има нещо в главата, по-добре от колко пенсионер с деменция за премиер
909
0
 
0
 
! Отговори
Дърт на Библия преди 3 години
На моменти съжалявам Борисов.Не знам защо такъв харизматичен човек си е пропилял шанса да стане велика историческа личност за сметка на някакви розови банкноти, които няма да може и да похарчи, защото никъде не ги взимат....Жал ми става, като гледам такива хора, които са си пикaли на живота.
908
5
 
3
 
! Отговори
60-годишен старец преди 3 години
Борисов умира от страх да си признае, че е старец.Вече е в кризата на третата възраст, а при него ще е много тежка, защото е пропуснал кризата на средната възраст. Време е да се оттегля някъде, но да върне откраднатото първо и да си признае греховете. Само така ще получи така желаното опрощение от Бога, за което вече толкова копнее!
907
0
 
4
 
! Отговори
Абе урунгел..? преди 3 години
За какъв млад премиер с харем говориш от 4 часа... не си спрял да повтаряш за тоя.Кого визираш? Ако не ми кажеш, ще затвърдиш мнението ми, че си шизофреник
906
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов вземе ли младия слаб безработеб безпартиен скромен премиер с харемаза следващ премиер ще бият със 100 процента на нула на всички избор и следващия премиер ще продължи да ни държи далеч от комунистите
905
1
 
3
 
! Отговори
Евро Глок и Валериан преди 3 години
Нерви, наднормено тегло, ядове, скрит алкохолизъм, злоупотреба с наркотици...Хитлер дето беше по-слаб, за 2 години ядове получи паркинсон и погина. Нервите не са за подценяване. Способни са да сринат всеки. Почва се спиралата - параноя, треперене, лабилност. И става все по-тежко с всеки изминал ден.Страшно е, да знаете.
904
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам важното е ,че и да го няма ще го наследи младия премиер с харема а не някой комунист
903
1
 
3
 
! Отговори
Евро Глок и Валериан преди 3 години
Нали знаеш, че Бойко не е безсмъртен?? Той е на 60 години, с наднормено тегло, много изнервено напрежение... рисков е вече.
902
1
 
3
 
! Отговори
ФАКТИ преди 3 години
Когато фактите говорят и Севда мълчи (цял ден)
901
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1003 не си правя идоли единствения които може да го смени младия премиер с харема тия дори подписи за партия не му събират и той трябва да го вземе и да го избере ако той го избере ще има промяна иначе промяна няма да има тия всички други кандидати за власт ги смачква само безпартийния млад човек става ама тия им се предлага чалгаря и другите крадли
900
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ ги бие те все протестират а всъщност са от един отбор всички ДС БКП