Радев на протеста, възмутен от управлението

Президентът обвини прокуратурата в обслужване на интереси
Обновена: 9 юли 2020 19:33 | 9 юли 2020 18:42,
1214

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова излязоха пред протестиращите в София. Радев изказа своето възмущение към управлението в България.
Още по темата

„От всички нас зависи да изхвърлим нередностите от изпълнителната власт и прокуратурата. Прокуратурата се използва за щит и репресии. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива от площада. Гневът от лъжите и грабежа, произвола и рекета, за прокудените 2 милиона българи зад граница. Това притеснява всеки един от нас.Това е битка за всеки един от нас, за децата, природата и бъдещето ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. Тази битка ще бъдем заедно, всички, които милеят за България.

Искам да ви припомня думите „Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж“.  Не на страха, ще си върнем България“, заяви президентът.

Сред протестиращите са парламентарната група на БСП, Мая Манолова и жители на столицата. Възрастна жена зовеше за пускането на армията, за да вътвори ред в държавата.

Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата прилага еднакви стандарти в работата си.

„Не прилагаме стандарта в зависимост от това дали става въпрос за министър-председател, президент, за Доган, за Пеевски“, допълни той.

"Какво е по-различното на президентството от другите държавни институции. Единствената разлика е, че единственият недосегаем в България е президентът, защото има пълен имунитет. По отношение на секретаря и съветника - те нямат имунитет, имаме разрешение и е нормално да бъдат разследвани, когато колегите са преценили, че има доказателство за извършени престъпления", подчерта Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
979
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая руска *** ще ни докара гражданска война по заповед на кураторите си от КГБ.Радев и на нас консервативно мислещите почна да ни писва от глупостите ти. Пази се да не полудеем че ще те изгоним с камъни от президенството.
978
0
 
1
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
По-безполезен президент от този не сме имали.
977
0
 
1
 
! Отговори
имп преди 3 години
За да прикрие престъпленията на своите хора, които главният прокурор обвини, Радев нарича "мафия" всекиго, който не е от БСП. Управляващите били мафия. Ние как да сме сигурни, че в президентството няма президентска мафия? Понеже откакто излязоха документите, от които разбрахме за това как Диеса комадвала ВВС, все на злоупотреби мирише от президентството. Импийчмънт!
976
0
 
1
 
! Отговори
импийчмънт преди 3 години
И сега защо е всичкият патос и крясък? Понеже главният прокурор арестува служители на президентството, на Радев му припари под за дни ка, па свика агитката. Обаче не демокрацията е заплашена, не институцията президентство. Заплашени са служители и хора близки до Радев. Заплашен е и Радев. И президентът вдигна патетични крясъци, които както винаги са на обща тема.
975
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито, пасмина! Отново сме в съветската орбита! Резидентът току що положи основите на гражданска война! От нас зависи дали ще я избегнем...!!
974
0
 
5
 
! Отговори
Такъв е Румчо преди 3 години
Рядко лай, но съскащо на висок глас !
973
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bravo na edin general pilot s obrasivanie stiika i 4ijdi esizi ne selo bankja tulupi misirki tn da v gerb v nc sa takiva bkp prebojadusali se vvdemokrati a mirischat na komunjagi scroditf sini 4engerlastvoto si donosi sloba savis grosni debeli bko komunjagi v gerb dps po na malkoto pras4e na radev boku i dr ne mohe da mu se ka4ite saschto juvesch v residenziata na juvkov bojana pojarnikar tvoite hora sa te snimali ili njakoja misirka kurverina, resila e goljam geschev te sasmina 4erepa i masoni
972
3
 
6
 
! Отговори
Време разделно е! преди 3 години
Дошло е време за де-русификацията на Родината!Кремълските еничари- на съд!Веднага!
971
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен простотията и правописните грешки нищо не разбирам!
970
9
 
13
 
! Отговори
Деса Простакеса преди 3 години
Защо пишете за Румен, а за мен почти нищо?!? Нима не съм вашата Първа Дама?!?
969
8
 
14
 
! Отговори
Чомаданин преди 3 години
Мyнчикът - Льотчик е решил да дозарази с коронавирус и онези, които не успя да зарази за 3-ти март!
968
1
 
10
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
До PfЕ какаво да използват.Те са си лицемериии и некадърниици ,друго нямат.За акъл да не говориме,там е пресъхнала отдавана реката.Всички който познавам привърженици на бсп да абсолятни лицемериии ,селски такирати ,мързели ,живеат при маика си до 50 години или жена им ги издържа.
967
7
 
20
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Това комунистите са много проста работа. Не разбраха,че губят изборите само защото винаги използват компроматни средства. А хората мразят такива неща и нарочно гласуват против тях заради мръсните им номера. Като видя тук някой червен *** да пише някакви гадости и се озлобявам и нарочно взимам другата страна,а не защото другите са ми любимци. Президента също го намразих заради злобата му.
966
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БКП_ЛАйнарияяяяяя е пълно с червени ганиуювеее и говниуювеее, това е основния проблем! Те са концентрирани главно в президенството и парламента!
965
20
 
11
 
! Отговори
Винету преди 3 години
За 20 години във власта Борисов много израстна - от момче за дребни поръчки на Маджо се превърна в ***, който раздава поръчки на Каскетчика. Пак е рекетьор, но на малко по високо ниво. Вече не слугува на Маджо а на Доган! Хвала на такива нискочели ***! Дали е прочел втора книга или още *** филии с мас и спи с пачки и пистолет до леглото?!
964
17
 
9
 
! Отговори
Винету преди 3 години
До АнонименОт една страна са нискочели мутри, крадци и национални предатели като Агент Буда Пеевсски, Горанов и Доган от друга страна е Народа на Република България. Вън мутрите от власта и българия, вън нископлатените дупедавци и *** от гроб!
963
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От едната страна на тепиха е държавата - изпълнителната власт, прокуратурата и съдебната власт (защото тя е подписала заповедта за обиск в президентството). От другата страна на тепиха е руския шпионин Радев , комунистите (колкото са останали) и платените протестъри от олигарсите на БСП и Костов.Няма да разрешим на комунистите , олигарсите и Русия " да си върнат България".Радев, а ако ние нормалните ни писне от тебе и излезем?
962
6
 
18
 
! Отговори
нено преди 3 години
учудвашо е колко прости хора има оше в БГ , какви са тези тонколони, бабички и незработни *** да врещят заедно по втеме на пандемия. Електората ще се стопи а твзи червени лидери слвд влизането в еврозоната няма да могат да си легализират рушветите от масква , тъжно е да гледаш как летеца и тази прецъфтяла ружа вицето подлъгват хората да участват в техните игри
961
5
 
20
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
Колко заразени да чакаме сега от сбирката на Бсп и Радев където никой не носеше маски.
960
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първа черна точка - провал на сделката с грипените. Втора черна точка - влизане в ЕРМ2. При трета черна точка някой ще има проблем.