ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
5
 
30
 
! Отговори
Осман Октай преди 3 години
призовава българи и турци да се обединят срещу мафията герб. Както са били обединени 89г срещу комунистите! Аз подкрепям! А кой е Борисов казва Октай? Човекът , който 1989 беше назначен в отряд за потушаване на бунтовете и там умряха много хора! Да спасим и прокуратурата от мафията. Аз лично го подкрепям , нашите турци и българите сме хора с образование , днес тр да сме заедно. Герб набират *** с ножове и ракия да пцуват и да нападнат та да стнане гражданска. Бог да ни е на помощ с/у хунтата
399
18
 
6
 
! Отговори
ПЕНДЬО преди 3 години
До ПижоКогато ние си палихме парламента за да изгоним ЧЕРВЕНАТА ПАСМИНА която сега надига глава и се кани да вземе власта Сърбите още се целуваха с Леонид Брежнев.
398
5
 
33
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Работното време на държавните служители днес е до 12.00. След това - на площада. Началник-отделите по списък ще проверяват присъстващите!Нова телевизия ще излъчва директно. Ще прави интервюта с всеки един от държавните служители на площада срещу предварително написани отговори. Заплащането ще се извършва след интервютата на входа на Нова телевизия.
397
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли къде трябва да се събираме...надявам се да ни подкрепят някак
396
4
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
е, че герб са си мутри, това не е лъжа, нито обида, а истина !!!Ако не искат да им викат така на гробаджиите, да престанат да се държат по мутренски и да си изберат друг вожд, не мутра !!!
395
5
 
30
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Като си спомням кои бяха на контрапротеста за Гешев ,ясно кои ще са довечера - ромски барони с охранителите си , въоръжени с боксове , ножове и бухалки!Борисов , прекрачвате границата на мирен протест , търсите конфронтацията и ще отговаряте ЛИЧНО за пролятата кръв!
394
2
 
18
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Тези престъпници се отъждествяват с народа????В Сърбия, лебеди такива, е хубаво не защото полицията е "набила хората", а защото хората запалиха парламента! Та, вчера в Сърбия, утре и у нас!
393
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
392
17
 
5
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Всички руски комунисти на площада! Аз плащам.
391
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Де са чуло и видяло в едно да протестират червени "десни" + руски комунисти-сталинисти?!? Смешна работа : )))))))))))))))))))))))))))) Нямат шанс!!!
390
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи срещу азиатци - това ще са двата лагера на протестиращите.
389
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа приветства Радев, че е нарекъл българите мутри...щял са го черпи с дебела пура !
388
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томата ще води контрапротеста ще развява байрака с цветовете на дъгата.За желаещи да се запишат в контпротеста предварително по 100 кинта ще се раздават
387
2
 
17
 
! Отговори
До 398 преди 3 години
За 50 лв.ли си продаде дребната душица?
386
13
 
4
 
! Отговори
вирус без корона преди 3 години
До ЧекмеджарАбе ТОЛУП ЯВНО СИ РОДЕН ПРЕЗ 2000 ГОДИНА ЗА ДА НЕЗНАЕШ КАКВО БЕШЕ ДЪНОТО ОТ 1993 ПОНЕ ДО 2003,2004 ГОДИНА ***.
385
3
 
18
 
! Отговори
Гого преди 3 години
До азА ГЕРБ колко ни набута ??? само до сега над 36 МИЛИАРДА... кой ще ги плаща???
384
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тези всичките май наистина ходят на един и същи курс по наглост.
383
1
 
5
 
! Отговори
До далновиден преди 3 години
За 10-15 години сополът ще е гушнал чемшира няколко пъти. От цироза.
382
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
397 Не, но ОПГ на радев ако има Съд ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са с двата крака в кафеза за дълги години
381
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
Всички изм...ти ,които ни управляват от 30 г. и техните''опозиции'' ни докараха до просешка тояга!