ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев

Президентът обидил над един милион избиратели на партията
Обновена: 10 юли 2020 12:40 | 10 юли 2020 12:40, Камелия Цветанова
513
ГЕРБ отвръща на удара, свиква контрапротест и иска извинение от Радев
Снимка: БГНЕС

На заявката на БСП да свика национален митинг пред Министерски съвет, ГЕРБ отвърна с контапротест и поиска извинение от президента Румен Радев, който обидил избиратели на партията.

Според Тома Биков от ГЕРБ през поседите дни ставаме свидетели на провокация и объркване и в обществото, породено именно от тази провокация.

Още по темата
"Преди дни гардове на НСО постъпиха крайно неадекватно спрямо група граждани. НСО, която е на подчинение на президента и чийто началник е лично предложение на президента и точно заради това той не е подал оставка. Подкрепящите президента организираха протест срещу правителството, което няма отношение към НСО“, коментира той.

Според Биков Румен Радев вчера си е позволил език, който нито един български президент не си е позволявал в цялата история на страната.

"Той скандираше "Мутри вън", ние сме мутрите, нарече 1 милион български граждани мутри и ние не сме в състояние да удържим тези 1 милион души. В продължение на три години тези хора търпят обиди, всякакви провокации и епитети, ние днес също ще протестираме, но не срещу президента, ние сме гарант на европейския път на България, гарант че мафията няма да си върне държавата“, отсече той.

Биков настоя, че за разлика от БСП, в ГЕРБ са загрижени за състоянието на страната, защото икономическата криза свързана с коронавируса ще ескалира през есента и зимата и всеки загубен ден в нестабилност и в предсрочни избори ще струва много скъпо на всеки български гражданин.

"Вие не мислите за хората, а за себе си, въпреки че ако утре има избори ще ги загубите, защото мнозинството от българските граждани не ви вярва, защото не сте загрижени", обърна се Биков към депутатите от левицата. Той допълни, че защитата на президента не означава, че целият му екип трябва да е недосегаем.

"Когато си получил съдебно решение по неформален път ти трябва да отговяваш как и с какви мотиви си го взел и си го пратил на бизнесмен, когато в касата някой ти бил оставил документи от Националната разузнавателна служба трябва да си готов да отговориш откъде са и на кого ще ги дадеш", коментира още депутатът от ГЕРБ по повод твърденията на прокуратурата за съветниците на президента по правни въпроси Пламен Узунов и по сигурността Илия Милушев.

Според него трябва да се постави ясна граница, защото България е димократична държава и трябва да се управлява от политици, които са спечелили доверието на повечето от българските граждани.

"Когато някой се опитва да вземе властта чрез опити за революции, когато се говори как в Сърбия било много хубаво, защото там полицията набила протестиращите, трябва да се мисли, това не е хубаво, а означава, че хората се делят на твърди ядра, ние сме против, ние не желаем хората да се делят помежду си, но на нашите хора българският президент им каза, че са мутри и той трябва да им се извини, защото ги обиди", настоя Биков.

Той призова левицата да положи усилия тази вечер на протеста и контрапротеста да не се стигне до ескалации и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


513
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
5
 
17
 
! Отговори
Еб съм в преди 3 години
50 кинта, храна, вода и транспорт до сф. Кеф, а. Заплатата върви. Опашката пред гишето да го ду. Да живее гроб, пардон герб.
379
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ и шайката му още ли не са в затвора?
378
6
 
29
 
! Отговори
Чекмеджар преди 3 години
След TYЛУПА всеки може да е премиер...това е дъното!!!
377
25
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Най-хубаво е Бойко да направи едни избори и да помете комунистическата *** моментално. Проблема е , че трябва да се премине през Президентско правителство а това е противопоказно за демокрацията в България. Незабавен импийчмънт на озверелия Радев.
376
1
 
10
 
! Отговори
Ямболски Цървул преди 3 години
Всички са за изнасилване! Няма Гроб,Бкп,БМРО,НФСБ и АТАКА...и ВОЛЯ и ДПС.....Има само ОБНП(Осиране Без Надежда за Почистване)...ВСИЧКИТЕ *** ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ТЕМИДА!
375
0
 
13
 
! Отговори
DON KEY преди 3 години
Носете всички знамена със здрави дръжки.. Ще ни потрябват.
374
26
 
15
 
! Отговори
аз преди 3 години
предпочитам Бойко пред тези които снощи бяха на първа линия до президента,Корнелия,Мая,Свиленски,Иванов и много други от комунистическия елит,за 30 години 3 пъти им ядохме попарата,три пъти фалираха държавата,погледнете партията ИМ,дължат 6млн.лева,жална ни майка ако дойдат на власт.
373
17
 
9
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Дойде времето да влезем в последна схватка с рускоговорящата мафия в България! Те са престъпниците начело със ставленика на москва, а ние НАРОДА! Това трябваше да се случи още 89 та година или 97 ***, но " сините" комунисти ни РЪФАХА И МАМИХА, че " по естествен път" всичко ще се наредяло.. .Мамеха ни докато ГРАБЕХА с Бкп/ Дс, създаденото от НАШИТЕ бащи и майки с робски труд при комунизма!
372
8
 
21
 
! Отговори
Далновиден преди 3 години
Сега е времето да се избистри идеята за бъдещото управление след ГЕРБ!Защото ако ще гоним Шайката,само за да седне на поста Корнелка и Доган пак да казва какво ще става-айде нема нужда!България губи ежегодно 50 000 човека и то бели.Останали сме само 6.5 млн.,от тях по-малко от 5млн. бели и то застаряващи.Ако нещата продължат така,то след 10-15 години Доган спокойно може да обяви собствена,еднолична държава.Е,засега се задоволява само с отделни анклави,където експериментира бъдещето на държавата.
371
21
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Е, до там я докарахме: протести и революции! Очаквано, с президент бевш веонен!
370
26
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Добре, и като махнем ГЕРБ, кой да дойде. Мая Манолова още по-известна като Галева с лобиктките закони като Ванко 1. Корнелия , уволнена за корупция от Станишев , приватизирала и окрала Техноимпекс ? Радев, настанен на поста от ГРУ и ФСБ на братска Русия ? Румен, пикаещия във фонтаните на Плевен или лумпениядата около Йоло Денев ?Може би Рада Дълбоката от Брюксел ? ХАЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО.
369
12
 
9
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Давайте по-усърдно другари !!! Нещо много сте пасивни в броя на коментарите! Стегнете се и да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването. Слава на БСП и лично на другарката Нинова и другаря Радев !!!
368
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На него да противопоставя и да прецаква не му е за първи път. Нали беше обещал в записите, че ще изгори всичко? Него отдавна не го интересува нищо свято и българско, нищо човешко. А сутринта седнал да се жали колко обичал държавата и милеел за нея и не искал тя да се разруши. Той си представя държавата като връх, на който седи и парите от подкупи текат към него под формата на кюлчета и пачки! НЕГОВАТА представа за държава не трябва повече да съществува, или поне вън от мислите му, с които ще се успокоява като падне от стола
367
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
HAHAHHAHAH ТЕ ТОКОВА СА СЕ НАЯЛИ С ВЛАСТ, ЧЕ ОТДАВНА СА ЗАГУБИЛИ СПОСОБНОСТТА ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ В ПРОСТРАНСТВОТО....И СМЯТАТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗА КРЕПОСТНИ ИЛИ ДОРИ ЗА ЖИВОТНИ
366
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката е срещу мафията, която се опитва да завладее цялата държава. Вие сте точно толкова жертви на беззаконията, кражбите и лъжите, колкото и всички останали. Отлично знаете, че от благините на властта се ползват приближените до централното и местните ръководства, а не най-умните и способните. Или се надявате покрай партията да си запазите работата? Или да получите повишение? Нали срещу това се борихме да са важни възможностите, а не партийната препоръка.
365
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България всяка година губи от корупция 11 милиарда евро. Това е една пета от БВП. Представете си ако тази корупция бъде намалена с 25-30% колко средства ще отидат за полезни неща? Попитайте тези, които ви товарят на автобусите, защо това не се случва.Битката е срещу мафията, която се опитва да завладее цялата държава. Вие сте точно толкова жертви на беззаконията, кражбите и лъжите, колкото и всички останали. Отлично знаете, че от благините на властта се ползват приближените до централното и местните ръководства, а не най-умните и способните. Или се надявате покрай партията да си запазите р
364
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде отивате, хора от ГЕРБ? Да се изправите срещу хилядите, които снощи протестираха срещу корупцията и мафията? Всички българи искаме да живеем в нормална държава, където върховенството на закона не е само лозунг, а правосъдието е независимо. Много ли е? Забравихте ли, че два и половина милиона нашенци напуснаха, прокудени от лоша среда и липса на бъдеще.Хора от ГЕРБ, България всяка година губи от корупция 11 милиарда евро. Това е една пета от БВП. Представете си ако тази корупция бъде намалена с 25-30% колко средства ще отидат за полезни неща? Попитайте тези, които ви товарят на автобуси
363
18
 
10
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Всички руски комунисти на площада. Аз плащам.
362
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ свиквали протест.Мислех, че протестът е изразяване на позиция на свободни граждани.И кой ще плати автобусите с *** - Борисов, Гешев или Пеевски.Или всичките с равни вноскси.
361
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво стана сега, кой ще плати автобусите за контрапротеста на Мафията -Доган и Пеевски или Горанов и Домусчиев.Как са се разбрали.