Протест и контрапротест в Триъгълника на властта

Поддръжници на Радев и ГЕРБ на метри един от друг в центъра на София
Обновена: 10 юли 2020 19:14 | 10 юли 2020 19:03, Александър Попов
388

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Два протеста протичат в центъра на София. За втора вечер пред президентството се събраха привърженици на Румен Радев. И тази вечер Радев излезе пред хората и изнесе 10-минутна реч.

Още по темата
"Радвам се, че отново сме заедно. Няма сила, която да ни спре - стига да сме непреклонни. Няма да повторим грешката от 2013 г. и да се делим. Няма да допуснем да се използва етническата карта. Свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, а да защитим свободата си. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване", заяви президенът.

В същото време на 100-ина метра - от страната на Министерски съвет се събраха поддръжници на ГЕРБ. Очакванията са да се съберат над 10 000 техни симпатизанти, начело с народните представители.

"Искаме да се чуе различния глас. Това не е контрапротест, това е митинг в подкрепа на правителството, което води европейска политика. Президентът Радев цели служебно правителство, с което да ни извади от ERM-2. Три години правителството работи за повишаването на доходите, намали безработицата, сега се справя с безпрецедентната криза", заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
8
 
18
 
! Отговори
БСП - преди 3 години
мафията, трябва бъде забранена със закон, а за ПРЕДАТЕЛЯ радеф - импичмънт !!!
266
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изначало, НСО и предшественика му УБО са създадени да охранява не имоти, плажове и паркове, а държавните глави. С Какво право НСО блокира плажове и бута хора в морето е абсолютна мистерия. Проблема не е в началника на НСО. Проблема е самото НСО. Самозабравили се преторианци охраняващи за наша сметка мафиотски босове и техните имения.
265
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2013 излъгаха ли ви? Излъгаха ви! 1996 излъгаха ли ви? Излъгаха ви! Сега защо си мислите, че пак няма да ви излъжат? Или си мислите, че е Европа и САЩ няма бедни? Че там няма корупция по високите етажи? И вие, и онези, които си мислят, че 1500 евро са нещо в Европа и избягаха, един дол дренки сте.
264
20
 
13
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
От моите пари на данъкоплатец Борисов и шайката плащат на разни толупи да идват да протестират срущу единствения истински българин- политик Президента Радев.
263
7
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Господин Гешев успя да направи нещо, което никой не е успявал да направи последните 10 години - обедини леви и десни. Евала.
262
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към анонимен 227:***, като се по - интересуваш от история, ще разбереш, че всички, които клатят този народ от десетилетия са т. н. комунисти. Преди и след 10ти Ноември. Откъде идва охранителчето ни премиер, прочело една единствена книга в живота си - Винету до средата според теб? Трагедията е, че мръсни ци, крадци и убийци унищожиха нацията, чалгизираха я, и я профанизираха. Такъв народ се управлява и ограбва по-лесно.
261
10
 
13
 
! Отговори
Сега е момента преди 3 години
комунистите на Радев-тиквата, да бъдат избити до крак и Родината да стане нормална държава
260
8
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Къде сте тръгнали редом с льотчика Радев, с Илияна Йотова, с Корнелия Нинова и с Мая Манолова ? Не разбирате ли, че ви вкарват в червен капан ? Или искате служебен кабинет на Румен Радев ? https://faktor.bg/bg/articles/milena-fichedzhieva-sluzhebno-pravitelstvo-s-radev-manolova-ninova-i-hristo-ivanov-mislya-che-shte-propusna-tozi-moment
259
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма институции ! Разградени са . има борба за оцеляване на мафията . Или ние ,или мафията,Избирайте!
258
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЗОР ! Голям срам заради румен радев , бсп , нинова , петков , гечев , симов и хиляди знайни и незнайни КОМУНИСТИ!
257
17
 
7
 
! Отговори
ВИДИШ ЛИ преди 3 години
ГЕРБЕРСЪС САБЯ ДА ГО ПОЗДРАВИШИ С ПАВЕ ДА ГО ОРИЕНТИРАШ КЪДЕ СЕ НАМИРА
256
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите все протеститерат сега всички са се обединили срещу него но дойдат ли изборите Бойко ще ги помете и на всички други избори още много ще печели празноглави жълто кафяви смешници народа е с него и народа винаги ще си е с него
255
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема грижи сега контрапротестиащите по селата.
254
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да протестират на изборите Бойко ще ги пометеЗА КРТУНАТА ИМАМ САМО ЕДНА ЖЪЛТА ТЕЧНОСТ
253
3
 
6
 
! Отговори
до263 преди 3 години
Ами гледаме как ги организиратС маски и на дистанцияПротестите не са забранениИ вИзраел имашеВажни са изборите
252
15
 
17
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Вече сме в чакалнята на Еврозоната, поредния успех на политическа партия ГЕРБ. Какво направи Радев през последните години за страната. Едно голямо - НИЩО. Единственото нещо което прави през последните трудни месеци за страната а и за света.. е да нагнетява напрежение сред народа, а сега предизвика и протести. Жалко за гласовете който му дадохме!!
251
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо дават само думите на ББ, а РР го игнорираха националните тв - та?
250
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да протестират на изборите Бойко ще ги помете и ще на следващите избори и тнт народа е с него има да печели още много избори
249
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бариерата, която преграждаше достъпа до имота, в който пребивава почетният председател на ДПС Ахмед Доган в парк "Росенец" край Бургас вече е демонтирана.На петдесетина метра зад нея обаче е изникнала нова преграда - ограда на строителен обект. Достъпът отново е забранен и продължа да се охранява от НСО
248
11
 
14
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Комунистите от 45-година са си експерти по превратите и леенето на кръв. Не на машинациите на БСП, вън социалистите от парламента. За Европейско развитие на България