Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"

Тръгва процедура за наследник на генерал Красимир Станчев
Обновена: 10 юли 2020 15:51 | 10 юли 2020 15:48, Камелия Цветанова
248
Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Още по темата


Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО, допълват от прессекретариата на президента.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември.

Мястото е известно като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев вида избирателно, като не иска доста до руската база в Бургаския залив И" Камчия", до които достъпа за български грайдани е забранен.
163
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да го видим боко с кой ще се оправдава като слага държавна охрана за ортаците си? А относно гешофф, само слепец неможе да види, че разчиства територия за боко и шиши!
162
11
 
16
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Сега ясно ли е на всички,че БСП и СДС са едно и също нещо ?Само Бойко им пречи.Затова са заедно на "протеста" и Корнелия и наследниците на Костов и червените олигарси.Няма ги само укриващите се я чужбина.
161
1
 
2
 
! Отговори
До 177 преди 3 години
Ти на кой свят живееш бе юнак???,,Селски бандити и апаши" ,боже прости му невежеството!!!
160
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РадеФ,дай нещо положително от своя страна бе! Покажи и убеди обществото,че си способен на ФОКУСИ и му обещай немски стандарт! Хипотетично,идваш на власт и ХОП българина усъмва в прелест,богатство и разкош! Това виждат в теб простаците,които предричаха края на Борисов преди година с онази къща в Барселона и там някакъв остров.Тея същите г,луп***ци не можаха да разберат,че са глУо***ци и сега вярват,че Борисов държи кюлчета злато и пари на място,където и *** не би сложил! РадеФ,вън от България !
159
3
 
9
 
! Отговори
До 171 преди 3 години
А Татарчев,Филчев и Велчев по добри ли бяха като само,, локуми дърпаха" и никаква работа на практика,само безумни дълги ,засукани приказки!...И тези подведени под отговорност напоследък ,хич не са овчари и кокошкари ,а бая едри риби. ,
158
0
 
7
 
! Отговори
хе преди 3 години
За тези които не са разбрали.Охраната се назначава от днес за да не може да се съберем хората в събота на Росенец.И това ако не е самоуправство на Доган,то не знам какво друго е.
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое му е истинското, прави пърформанси, как лови селските бандите и апаши, цели спец акции, прасхосване на ресурси и кадри за дребни джебчий и крадци, няма смисъл да споря с хора, като теб, загуба на време, лишено е от всякаква логика, да го правя
156
11
 
14
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Радеф е българската грешка на руснаците.Аз им се чудя на акъла, неможаха ли по-прикрит да намерят и по-образован, ами този тясноскроен злобар!?
155
7
 
13
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Голяма лисица излезе този Радев.Чак Сега разбра ,че той е началник на шефа на НСО.Нещо не му се получи сценария.
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев не е никакъв главен прокурор, много е далече от реалността, функциите на един главен прокурор не включват обикаляне по селата и арестуване на овчари и кокошкари, това е работа на обикновените патрули, но той явно си мисли, че е селският шериф, единственото нещо, което може да мачка е каскета си
153
5
 
7
 
! Отговори
Хайде Румчо преди 3 години
Чао !
152
7
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Вчера приказваше, че забраната била в правомощията на Борисов?? Алооооууу НСО ти е пряко подчинено! Някой да му каже че вече го готват!
151
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев е позор, оставка и затвор
150
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много *** подло.га излезе тоя Радев.
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Tatar RamazanХе-хе, 95% от турците гласуват безусловно за ДПС.
148
0
 
2
 
! Отговори
F преди 3 години
Кралицата да прави секс със сина си, завирайки пръсти в зад-ника му и да си гледа работата !Наглетата си имат нови световни планове, откакто излязоха от ЕС, и да си върнат сащ като колония, след като края на сащ е очевиден.
147
2
 
5
 
! Отговори
До:Пешо преди 3 години
НСО е на подчинение на президента, но кого ще охраняват, това преценява секретаря на МВР и началника на ДАНС.А, МВР и ДАНС са от изпълнителната власт, която е подчинена на ТУЛУПА. Тоест президента е с ограничени правомощия. Сега ще се гласува нов закон за НСО, но в НС мнозинството е гербаво.С две думи, герберунгелите ще управляват НСО, а президента ще обира негативите.Както беше и досега!
146
5
 
5
 
! Отговори
Хайвани преди 3 години
Тези, които се надъхват да щурмуват росенец. Какво очакват на намерят там? За толкова дни шум човекът си е изнесъл всичко. Ще се премести в друга от резиденциите си.
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пешо ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ 2015 ГОДИНА МУ БЕ ОТНЕТО ПРАВОТО ЗА НСО. ТЛЕЛ НЯМА ПРАВО ТОЙ ЛИЧНО ДА НАЗНАЧАВА, ОСДВОБОЖДАВА, РАЗМЕСТВА СЛУЖИТЕЛИ НА НСО. ТОВА БЕ НАПРАВЕНО ТЕНДЕНЦИОЗНО ЩОТО БСП ГО ПРЕДЛОЖИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ. КУХИ КРАТУНИ.