Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"

Тръгва процедура за наследник на генерал Красимир Станчев
Обновена: 10 юли 2020 15:51 | 10 юли 2020 15:48, Камелия Цветанова
248
Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Още по темата


Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО, допълват от прессекретариата на президента.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември.

Мястото е известно като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
6
 
! Отговори
До 152 преди 3 години
Добре си описал твоя кумир- еднокнижната, неука и необразована мутра.Радев е краен съветофил и комунист...но поне е чел и учил. И знае езици.
143
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ПАК МУТРЕНСКИ РАБОТИ. ПРЕМИЕРА НЕ ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ В СЪБОТА ТАМ ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ СУМАТИ НАРОД. КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ЩЕ ГИ ЗАСТРЕЛВАТ ЛИ. САМО ТОВА ОСТАВА И ТОГАВА ЩЕ МУ ФРЪКНЕ ГЛАВАТА НАЦЯЛО. ЯВНО ИСКА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ТОЯ ***.
142
0
 
0
 
! Отговори
*до 155 преди 3 години
До 155
141
2
 
3
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
Хахахахаха ,добър коментар за 0.50лв.Ще ти дам 2лв да напишеш нещо против Еврозоната.
140
0
 
6
 
! Отговори
kory преди 3 години
Не само на Росенец,а до всяка българска територия на която не се вее българския трибагреник,здраво окупиран от славни български патриоти и ренде депесари,с дере и без дост!ере османлии!.Утре сме на Росенец по суша , въздух и вода за да защитим брега.Няма милост!
139
15
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Президентството се разпадна. Остана само да стърчи Шербет Каунов. Ега ти държавата, щом аз съм и президент! Жалко за България и българите. това ли заслужаваме? На върха на държавата да имаме един случаен и ***, ама много *** човек. Той е световно неизвестен. Познава го само Деса Общата.
138
3
 
5
 
! Отговори
до 138 преди 3 години
Да зле е по селата. Зле е откакто комунистите ги набутаха в градовете и напрактика убиха селото. Зле е тук, зле е в Америка зле е и на запад. Не е уникално за България.
137
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев закъсня, дори ГЕРБ го изпревариха!
136
4
 
12
 
! Отговори
Tatar Ramazan преди 3 години
А така. Нали вчера вдига победно ръчичка пред президентството. Сега какво се оказа? Че той е назначил този, който е осигурил охрана на татарина до края на септември. Един татар направи държавата за смях. Толкова са силите на тази държава. И спрете да наричате ДПС турска партия. Това е руска организация с водач татарин. Малко заблудени турци гласуват още за тях, другото са купени ромски гласове и помацци. Дано най-накрая някой стресне този самозабравил се монгол.
135
2
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
И още нещо: В нито една нормална държава такова поругаване на знамето няма да остане ненаказано! Къде са пишман патриотите поне да коментират случая???
134
2
 
5
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
ДНИ наред цялата държава се занимава с доган............как не ги е срам
133
6
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Така се прави! Но имам въпроси: Защо сега ,бе Радев? За три години не разбра ли, че НСО е фабрика за мутри, мислещи се за недосегаеми? Защото ножа опря до кокала и показаха мръсното ти бельо? Защото се готвиш за избори и нямаш нито едно положително действие сред планината от безполезни приказки? След като шефът на НСО ти е подчинен, защо не поемеш отговорност поне на думи? Съжалявам за действията на прокоратурата, която се опитва да направи от Радев жертва.
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да попитам и отговор не очаквам: Откога не е правена проверка в НСО? Откога не е правена ревизия?Преди седмица в Германия имаше много съществена новина, която в България въобще не беше отразена. Установи се, че в техните специални части има огромни липси на оръжие - близо 50 000 единици плюс муниции. Това по повод на сигнал за широко разпространение на десен екстремизъм. Подозират и в резерва... Разпуснаха цялата специална армия, ще правят тотално преустройство на стуктура и командване...
131
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Червената мафия не търпи такива гафове !
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на негово място бих и уволнил съветника който го излъгал че няма контрол над НСО но това вероятно ще ядоса Нинова.
129
8
 
16
 
! Отговори
агент на Пугин преди 3 години
Този измислен ген. Станчев си отиде като ***. Остана му само пълзенето по перваза на прозорците на народното събрание. Дано е разбрал, че глупостта, особено на върха на държавата е опасна. Дано го е разбрал и Радев, ама се съмнявам. Той няма с какво да мисли. Изпълнява безприкословно заповеди от москва.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че има право да уволнява неговите си подчинени.
127
2
 
9
 
! Отговори
до117 преди 3 години
Аз също живея добре,но съм видяла как живеят болшинството,особено по селата и в малки градчета,където няма работа.Ужас е,разберете.!Софианци нищо не знаят.
126
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извод: Всичко чествания за освобождаването на България от турско робство тези типове ги направиха за смях.И защо умряха хиляди герои за тази свобода?
125
12
 
11
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
" Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. ..."