Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"

Тръгва процедура за наследник на генерал Красимир Станчев
Обновена: 10 юли 2020 15:51 | 10 юли 2020 15:48, Камелия Цветанова
248
Радев поиска оставката на шефа на НСО, иска да се разреши достъпа до "Росенец"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма.

Още по темата


Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО, допълват от прессекретариата на президента.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември.

Мястото е известно като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 216. Аз също имам много желания: например да стана ПРЕЗИДЕНТ, но съм ***, но имам силно желание, в края на 5-те годишния си мандат, все ще науча нещо. Аз,"Анонимен" ще те кефя 216 пъти и няма да ти бъде за първи път, стига да си алашик, аз съм турче и ми харесват такива като теб, важното е да имаш голямо желание. Мерака 216, мерака му е майката, само мерака, другото е простотия.
203
0
 
0
 
! Отговори
Буден! преди 3 години
До Нищо ново221. Какъв ти президент, превратаджия, българо-убиец, болшевишка хунта. Превратаджии от 09.09.1944г., БКП-БСП фашисти, убийци, просташки народен съд, 30-сет лагери на смърта по образец на Хитлер, 60 хиляди невинни българи убити , без съд и присъда, БКП забранена със закон на 05.05.2000г.за криминално-политическот си управлиние. Сега, дори да протестират 50 000 комунисти това не са българския народ. ПРЕЗИДЕНТ МУТРА !
202
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор за Радев, Бойко и Гешев.
201
0
 
4
 
! Отговори
За смешев! преди 3 години
До Смешев - 216. Нали знаеш, че болшевишката хунта БКП носеха каскети. те са каскетаджиите, шумкари. Ха.. ха.. ха.. .. .. .. .. !
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гузен негонен бяга. Настъпаха го по мазола па ревна като ритнат в пищяла.
199
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Според закона за НСО оперативното му ръководство се осъществява от началника, а той се отчита пред парламентарната комисия, не пред президента. Така е според гербаджийският закон.Президента осъществява наистина контрол и общо ръководство, но пише за какво, и са изброени три неща: това е назначаване и освобождаване на началника, след това, утвърждава основните структури и удостоява офицерите с различни звания. Това е целия контрол, осъществяван от президента по закона за НСО.
198
3
 
4
 
! Отговори
Смях в залата преди 3 години
Това вече е върха в цирка.Главнокомандващия на АРМИЯТА Радев агитира бай Петко от Бусманци да събаря власта!Да изкара от казармата една рота,бай Петко да не е Крали Марко.В село Куиловци има има надарени селяни които и Френски командоси с колове от домати бият,там да агитира!
197
0
 
6
 
! Отговори
до 218 преди 3 години
Като повечето българи. Те затова си го избраха.
196
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пак БСП, да борят корупцията, смешно, самата система на столетницата е изградена върху корупция.От корупционните схеми на червените, още не мойе, да се отървем.
195
2
 
11
 
! Отговори
void преди 3 години
Радев си изми ръцете със Станчев. Или му ги измиха. Във всеки случай човекът изгоря - иначе нямаше да изисква охрана на Росенец до 15-ти септември въпреки че прекият му началник (Радев) в изявление се дистанцира от този курс за да избегне жегата. Смешното е, че Радев все се оплаква как нищо не зависело от него и същевременно не поема инициативата там където има правомощия.
194
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мене за пръв път ме кефи Радев обикновено говори общи приказки за да не заспи , за пръв път се опита да се хване с реален проблем и да търси конкретно решение, определено не съумя да използва най правилния път а избра доста странен но реално реши проблема, което е важно. А в интерес на истината всеки от нас като решава за пръв път някакъв проблем не използва най оптималния път просто поради липса на опит.С опита идват и оптималните пътища към решението на проблеми.Важното е че има желание.
193
9
 
4
 
! Отговори
Смешев преди 3 години
Ако още някой ми се подиграе за каскета лично ще го аристувам, лазбалхте ли ме!
192
5
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Радев се опитва да създава нов ОФ ,защото тактиката на комунистите е да създават отечествен фронт докато докопат властта ,след това избиват бившите си съюзници.Но този пътномерът няма да мине ,комунистите ще гледат властта през крив макарон, ще срещне национален отпор и страната ще му се стори тясна и ще трябвад абяга при Шапошников
191
5
 
5
 
! Отговори
оставка преди 3 години
Първо разумно действие на президента за 4 години.
190
7
 
10
 
! Отговори
бг преди 3 години
руски шпионин ай сиктир отивай във Сибир!
189
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, Толупи!Правомощията на Президента над НСО са орязани от ГЕРБ и той не решава кой да охранява НСО.НСО то спазва закона на ГЕРБ според които тричленка решава кой да се охранява и НСО изпълнява решенията и а те са от ГЕРБ.
188
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев отиде твърде далеч, като нарече законноизбраното правителство"мутри".Колкото на думи, да зове за "обединение", той не е обединител на нацията.
187
0
 
1
 
! Отговори
За знамето преди 3 години
За игричките против правилата скоро ще има дуспа нареждайте се ида стискате и пазите здраво члена
186
3
 
0
 
! Отговори
Кривопис преди 3 години
Да се разреши достъпът, а не достъпа
185
5
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 3 години
Бойко не е обиждал никой?Бойко не прилага ушичен натиск, той прилага натиск чрез полицията, и всичко възможни държавни институции!!Извинявай в кой свят живееш???