Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска

Президентът искал да яхне вълната и да извлече дивиденти
4
Оставка на правителството? Радев нямал основания да я иска
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът няма никакво основание да иска оставката на правителството, каза пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Още по темата

Тя коментира, че цялото пребиваване на президента на поста е противопоставяне, той желае да яхне вълната и да извлече дивиденти, без да мисли за ситуацията. Има много хора, които не го определят като лидер. Има много хора извън струкутрите на ГЕРБ, които намират драмата в момента за преувеличена.

Проф. Христова подчерта също, че да си демкорат означава да спазваш закона.

Би трябвало ролята на президента да бъде баланс между опозицията и управляващите. На практика у нас отсъства властта президент. Хората, които излязоха, го направиха заради закъснелите реформи. Те са уморени да чакат, не намират себе си. Точно този протест не е хомогенен. Влизат странични мотиви. Привържениците на БСП участват, търси видимост и Мая Манолова, която напоследък трудно постига това.

Христова коментира и събитията на "Росенец".

"Христо Иванов намери много силен пиарски ход,  във вторник, с който вдигна напрежението. Проблемът е, че много хубаво говори, но в историята е бил много движещ се между различните фактори във властта. Имаме амалгама от хора, които имат причини да бъдат на улицата и тези хора рискуват с цялата си толерантност да бъдат поведени от такива играчи, защото това са играчи. Според всички специалисти трябва да има импийчмънт. Трябва да можем да даваме преценки, за да не работим срещу народа си. Това е отговорност на политицитие, особено на тези, които искат да вземат властта и да яхнат вълната", посочи тя

"На плажа беше предизвикан конфликт. Не може да се допусне привържениците на ДПС да отидат там. Това е безобразие и безотговорност, което можеше да предизвика сблъсък. Такива грешки дават дивиденти на играчите, за да играят игрите си", каза още проф. Антоанета Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
7
 
8
 
! Отговори
избирател преди 3 години
До: номер 139Внимавай какво пишеш, защото президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Българската Армия също е законно избран и аз също съм го избирал!А министър председателя барабар със цялото правителство НЕ Е законно избран от народа, а от Народното Събрание, което е негов работодател!То е законно избрано от народа, а не Бойко Борисов, платен герберски ***!
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът да бъде баланс между мутрите и обикновените хора, иначе не е президент, ама че логика на госпожата.
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Проф. Христова подчерта също, че да си демократ означава да спазваш закона."А, така ли било?Ми тогава, значи президента Радев постъпвс правилно, от какво е недоволна другарката професорка???Кой не спазва закона?Може ли прокурор с каскет да арестува невинни жени с подхвърлени "доказателства" и да иска присъди за "престъпни" намерения по-тежки от тези на терористи от Ислямска Държава?Може ли премиерът да ходи лично да спира багери и изобщо да нарежда като император, дори на Парламента?
97
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
133 Радев не се изказва политическо, а зове към бунт, остави И нарича"мутри"законноизбраното правителство. Това е недопустимо за дейст ащ президент.Време е руските агенти да излетят от президенството.
96
0
 
2
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Ясе едно, клоаката си остава и такива са и професорите.
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професорката калинка, ГЕРБ ли я назначи и даде дипломата? Питам за един преятел
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази Христова е едно от платените мекерета на ГРОБ
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нямал" журналистката, авторка на статията, не знае ли, на какво има право по закон, президентът и на какво, не?Да се върне обратно в училище.
92
4
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Президентът има право на политически изказвания. За справка - Решение на Конституционния съд по дело 25/1995г.Казвам го за един "приАтел", който твърди, че президентът, с днешното си изявление, е нарушил конституцията. Това написа в личния си профил във Facebook Димитър Стоянов - главен секретар на президента Румен Радев. Повод за изказването му е по-ранно изявление в социалните мрежи на главния прокурор Иван Гешев.
91
8
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Нека да свалим правителството на следвашите избори. По законен път.
90
6
 
10
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Имам критично мислене и неведнаж съм критикувал Правителството, например за закъснението по " пакета мобилност", но да сипеш лъжи и фейк новини от антибългарски ( руски) източници за " кражби", " корупция", " пачки" и т.н, като се има предвид и кой ги разпостранява: 1 президент забъркан в центъра на шпионски в полза на русия скандал2 откровен престъпник и убиец с емблематичен прякор от " прехода"- другаря Череп, си е чиста манипулация с цел насилствено сваляне на Българското правителство!
89
11
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Президентът има правото на всеки български гражданин , защо аз да имам право да искам оставка на премиера и неговото " ялово " правителство , а Румен Радев да не може.Явно титлата " Професор" при политоложката Антоанета Христова е диагноза .
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи от старо време се мъчат да ме убедят,че да снимаш тайно спящ човек с незнайно как попаднали(подхвърлени?) до него вещи трябва да е по- съществено доказателство от събрани доказателства по законен път.През целият преход се водеха компроматни войни и затова сме на този хал
87
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвам правителството на Борисов, преди това не харесвах правителството на Станишев. Но когато километричните опашки към Гърция се обърнат и тръгнат към София да протестират ще повярвам, че хората живеят зле. Това е.
86
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е па тая, за да казва кой какво може или не може.
85
10
 
12
 
! Отговори
до 131 преди 3 години
Ами, другарю, тия "копрометиращи снимки" всяко дете от началното училище може да ги измайстори. Елементарни са. Как спи Борисов компроментиращо ли е? Ми не е . Чекмеджето пълно с пари - кой каза, че е на Борисов и кой измисли, че пачките не са фалшиви? Много те наивни и глупави, ей!
84
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам пищещите тук, които харесват правителството на Борисов, които са слепи за неговите злоупотреби и кражби и смятат, че президентът трябва мълчаливо да наблюдава това. Колкто да си предубеден, колкото и да си платен, трябва да имаш критично мислене.
83
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, не бях виждал толкова гейберски матросовци на едно място! И тъпички, естествено!Я, драги ми тролчета, да ми отговорите само на един въпрос - в коя нормална държава при толкова компрометиращи снимки и записи премиерът няма да подаде оставка на секундата? И не ми пейте да Фотошоп - защото снимките са потвърдени като автентични от две западноевропейски лаборатории, а и самият *** си призна, че са истински - както снимките, така и записите.
82
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолутен про ал за президентна Радев, който би трябвало да знае, че власта се променя в парламента И на избори. Той забравя, че е действащ президент.Импийчмънт за президент, който руши законно избраното правителство.
81
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До На РадеФ"На Радев костюма на райета е скроен"А на Баце дървеното пардесю....