Предстоели ужасни месеци и години, ГЕРБ остава на власт

Щетите в противен случай щели да са по-големи
Обновена: 11 юли 2020 23:00 | 11 юли 2020 22:53, Камелия Цветанова
154
Предстоели ужасни месеци и години, ГЕРБ остава на власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстоят ужасни месеци и години, предупреди във видео обръщение в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус. С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?", коментира той ситуацията в момента.

"Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", каза още министър-председателят.

"Това ли е демокрацията? Ние само сме градили. Двойно повече магистрали сме изградили от Тодор Живков. За това ли да подадем оставка? С пандемията се справихме най-добре от всички в Европа. Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата", коментира Борисов.

Премиерът призова протестиращите да се пазят и да не проливат кръв

„Има и ранени полицаи, петима са вече, а те пазеха всъщност едно псевдо етническо напрежение. Страх ме е за полицаите, моята глава е дебела, но тези момчета и момичета са там за една заплата“, посочи Борисов.

„Оставаме да управляваме, защото щетите сега ще са много по- големи, защото светът влиза в най-голямата финансова криза и както и да се говори за Брюксел, те самите са много зле и първо трябва да мислят за себе си“, отбеляза той.

Борисов увери, че няма да призове своите избиратели да постъпят като тези на Румен Радев.

„Аз съм демократ и знам, че управлението става през избори“, отсече премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари