Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление

Президентът настоя и главният прокурор да напусне поста си
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:10, Камелия Цветанова
70
Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството.

„Вчерашният ден бе белязан от масови протест с искане на оставка на правителството, решението на ГЕРБ да организира митинг в своя подкрепа в близост до гражданския протест и по същото време е целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир“, отсече Радев.

Още по темата

Според него опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението нямало да заблуди никой, който познава страната.

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страха и сила“, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата. Изходът от ситуацията е един - оставка на правителството и на главния прокурор“, скочи Радев.

Според него насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
786
4
 
28
 
! Отговори
Най преди 3 години
обичам хора, които погазват закона да ми говорят за "България на закона и правилата." И защо г-н Радев се опитвате да заобиколите закона?! С какво жена Ви е по-специална, че да не я проверява КНОПИ?! Има издадени заповеди от 2 български съда, което означава, че прокуратурата има доказателства, с какво са по-специални служителите Ви?! това ли е визията Ви за "България на закона и правилата." - само за кокошка да няма прошка?!
785
6
 
19
 
! Отговори
До Гневен преди 3 години
Абе глупчо, видял си ти истинска зараза... ! Какво трябваше да направи според теб - да им забрани да се приберат по домовете си ли..?! Ти наред ли си изобщо, кой истински държавник би направил такова нещо с народа си ???! Грешката на Боко единствено е, че прекалено мекушаво подходи към премахване на мерките, но преди това щабът се справи чудесно - много по-добре от много по-развити страни от нас !
784
16
 
7
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До АнонименС нашите данъци обдишват и лекуват всички онези вирусоносители,които Боко внасяше на тумби от цяла Европа.Прибираше ги с чартъри,платени също от нас.Разнесоха заразата из цялата ни страна,а сега абитуриентите му станаха виновни! Никой от чартърните придошли не е внесъл и стотинка в НОИ и няма здравна осигуровка.А те се върнаха хиляди>
783
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГневенЩе дойдат мутро.
782
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се подвеждайте по популизма на Радев. След 6 месеца жестоко ще съжалявате. Неговият нов модел е управление на БСП+ДПС, друг вариант няма. Що се отнася до главният прокурор, съм за незабавна оставка.
781
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля да оставите Радев и хората от неговото обкръжение да се облажат от 7-те милиарда евро обещани от Брюксел. Ще направите много голям хаир за тях.
780
5
 
18
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Срамота! И това е човек, който е лицето на нацията ни. Ако знаех, че г-н Радев ще влезе в лицето на разединител на нацията, никога не бих гласувал за него на изборите. Лично аз си дадох гласа за него и сега се срамувам от себе си.
779
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този работи против България. Сега не е момента за политически боричкания. Хора, помислете. Не предизвиквайте хаос. Това няма да подобри нещата в никакъв случай.
778
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка на правителството и на Гешев и президентска република!
777
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникОт бръщолевенията ти разбрах, че само Редев може да спаси България. Но в досегашния си живот този господин е доказал, че единственото което може да спаси по точно да уреди е любовницата си. Като си такъв голям антизападнопоклонник и антипутинофил и антирусофил и поклонник на натовския генерал Радев, би трябвало да знаеш и името на служебния премиер на президента. Много съм любопитен да зная кой ще е следващият мега лъжец и крадец?
776
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е основния проблем на България - нищоможещи но уредени хора, давът акъл, държат се нагло и безцеремонно с другите, както комунистическата върхушка едно време. От къде дойде, каква политическа кариера имаш с какви успехи да си позволиш да даваш акъл и да критикуваш? Ти си персона нон грата и смешен политик.
775
20
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
доста е прав човекът и всичко е нагласено в полза на тези които са строили хиляди полицай и МПС-та които въобще нямат и представа какво правят там...жалко че не сте излязли от вкъщи висички Вие за да видите с очите си какво става там!!!долу правителството!!! ОСТАВКАОСТАВКА
774
3
 
17
 
! Отговори
моч преди 3 години
На *** песента му е изпята !Още през февруари , при първите му груби изцепки , Валерия Велеа в някакво предаване директно заяви че за тази персона втори президентски мандат е вече мираж,Днес , не зная дали го видяхте и чухте , това беше потвърдено от Доган през устата *** Карадаиъ.Радефф трябва да проумее , че ляв завой и реставрация на НРБ и СССР няма как да се случат , дори и да подпали държавата няма да се спаси от възмездие за предателството и измяната спрямо род и родина !
773
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предател си другарю комунист Радев
772
6
 
21
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Разединителят на нацията е за затвор! Импийчмант!
771
7
 
22
 
! Отговори
Националист преди 3 години
При такава тежка криза, с опасности за здравето, липса на финанси , на работа , спряла икономика, ти да искаш да правиш революции в държавата , за да се спасиш от затвор за държавна измяна, това си е крайния ход на нещастника-прецедент !
770
5
 
14
 
! Отговори
866 преди 3 години
Съжелявам че трябва да ги обиждам презедентите ни но те не са презеденти на народа което ме натъжава !
769
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е човека който не го интересува че Българите ще умират от ковид 19 !Партията е бедна няма пари да копува гласове !Хората гласуваха за него защото Цецка на Герб беше ужас !Плевнелиев и той ужас доно следващия презедент е мъжкар !
768
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхте ли какво стана като си избрахте недоразумението Радев на следващите избори изберете кандидата на Бойко а той да е силен а не такъв
767
7
 
22
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Радеф, споко, пич ! Ти си сготвен вече и вдигаш шум само , за да се спасиш от хватката на Гешев ! Гешев вече е приготвил обвинението ти в държавна измяна и чака само конституц. съд да каже имаш ли още имунитет. Но и да имаш, заповедта за ареста ти е в джоба на Гешев. В първия час на края на мандата ти, виждаме прокурорите да ти идват на гости !!! Не бързаме, ще гледаме с интерес тогава как ще рецитираш.