Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление

Президентът настоя и главният прокурор да напусне поста си
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:10, Камелия Цветанова
70
Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството.

„Вчерашният ден бе белязан от масови протест с искане на оставка на правителството, решението на ГЕРБ да организира митинг в своя подкрепа в близост до гражданския протест и по същото време е целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир“, отсече Радев.

Още по темата

Според него опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението нямало да заблуди никой, който познава страната.

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страха и сила“, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата. Изходът от ситуацията е един - оставка на правителството и на главния прокурор“, скочи Радев.

Според него насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
766
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко на следващите президентски избори сложи силен кандидат за да го изберем а не такова недоразумение като Радев
765
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агресивния превратаджия оставка разбра ли агресивен превратаджия след оставката после си отивай в Русия
764
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко народа е с теб пак ще те изберем след това пак и тнт вижда се ти си човек на мира Радев е агресора искаме мир а не агресия
763
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, не се лъжете! Идват избори след няколко месеца. Нека първо прочетем менюто, пък тогава да поръчваме. Защото иначе ще има неприятни изненади.
762
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да поеме всички власти в Българкя,защото тр са окупирани от ГРОБ и са като свински черва...служат не на народа ,а на себе си и мафиотската шайка.Не Радев,а народът иска той да порме всички власти,за да ги разчисти от крадливите герберуги и България да тръгне по нов път.
761
2
 
13
 
! Отговори
Б1 и Б2 преди 3 години
Първия в света СЛОВЕСЕН ПРЕВРАТ от военните. Върхобния главнокомандващ иска да слали избрания от Народното Събрание премиер. и Главния Прокурор от Съдебната Система. Без оръжие! Пак ще ни пишат по всички медии света.
760
4
 
14
 
! Отговори
Б1 и Б2 преди 3 години
Този *** Радев казва, се има за повече от 3-те власти по Конституция! Народното събрание, което е избрало Премиера. Самия Премиер. И Главния прокурор! Представяш ли за какъв *** иде дума.
759
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,направи една магистрала до наше село...стига си ни лъгал...затова ли гласувах за теб...и сега като си отидеш какво ще правим...всички магистрали ще останат недовършени...че и метрото ще спре даже...даже децата ще плачат за толупчо кухата тиква...а короната ще ни доунищожи...
758
4
 
16
 
! Отговори
Б1 и Б2 преди 3 години
Командващия армията и назначаващ посланниците иска оставката на две от трите власти по Конституция! Премиера избран от Народното събрание, което е избрано от нацията. И оставка на главния прокурор, който е част от независимата Съдебна власт по Конституция! Един човек, който по документи го няма никъде в управлението иска оставки!
757
3
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До Анонимен..точно мутрите правят сеира защото гешев ги подхвана ама на *** народ само тояга ...и нов оглавник му трябва.
756
6
 
12
 
! Отговори
Радев е мишка преди 3 години
Ква оставка?Тоя не беше ли главнокомандваш Армия?Да изкара половин рота от казармата и да смени правителството като иска.Не да агитира бай Петко с гегата власт да събаря!
755
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ПатриотВсеки го знае това но в цял свят политиците са мафия,но аз гласувам за Бойко защото със БСП и ДПС ще стигнем до положението на най- бедната държава в света !Затова като не гласуваш нямаш правото да се сърдиш че ДПС че са недосигаеми !Докато не се махнат предатели като Слави и други чуждопоклоници и БКП и ДС !Писна ми да гледам Гала ,Миро и всякакви оредили се деца на БКП -Дует Ритон и други дето цял живот ги гледаме по -телевизията!
754
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дучето Борисов се включи по телевизиите преди малко и каза...АЗ съм девствен...и иска ние да му повярваме...на това оксиморон ли се казваше...Все пак като милозлив християнин,не му пожелавам съдбата на италианеца,но ако продължава да се опъва, нищо чудно народното недоволство да го възмезди...
753
3
 
16
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
До anonimeгледай сега, на радеф не му пречеха Сараите, когато Доган го направи президент, защото именно Дпс разсипа плачещата Цецка на втория тур. Старшината или се е побъркал тотално, или от москва са му набили обръчите заради разкритията на ДАНС и Прокуратурата относно шпионските действия на съветници на радеф в полза на Москва. Не е случайно че след като Гешев обяви разследването срещу шпионката Узунов и оня другия, радеф изперка. Абе жив и здрав да е нека си лае
752
4
 
13
 
! Отговори
dani преди 3 години
До Анонименкакво да очакваме от военен *** той няма дар слово а се перчи като хитлер .може и фашага да е . не знам кой го избра за презимухлю тоя и за офчар не става а *** ...мани мани за срам сме.
751
5
 
2
 
! Отговори
anonime преди 3 години
държавата на ахмед доган. всичко живо е навързано като свински черва за огромно съжаление. когато протестирахме срещу каскета, той беше назначен въпреки протестите, сега и да падне ББ няма кой да дойде - ще е нов и ще краде по много и отначало. мизерия уважаеми сънародници в името на шепа хора. ние дори коронавируса не можем да си позволим, защото държавата спира и умира. доган е в БГ - недостижим ли е и как може да бъде неутрализиран?
750
7
 
16
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Това е първия президент, който директно се линква с агитката на водеща мутра от " прехода"- Черепа и парите му, това не може да го направи нормален човек, няма начин!
749
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕФ ДА НЕ СИ СЕ ОБЪРКАЛ НЕЩО ,ТУКА ДА НЕ ТИ Е СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА НАСАЖДАШ СТРАХ И ОМРАЗА!!!СПРИ СЕ И СИ ВЪРВИ ОТ ВЛАСТТА НЕМЕДЛЕНО!!!
748
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата е навън в Дубай се намира, тук остана авера му Радев.
747
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дучето Борисов пак се е чалнал и е в шизофренична криза .Полупиян се включва във фейсбук и с обичайната си логорея, ръси глупостите си,които неведнъж сме чували и вече никой не му вярва...