Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново

Президентът нямал право да зове за оставка на правителството
12 юли 2020 18:00,
558
Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново
Снимка: БГНЕС

Каузите на протестите през 2013 г. бяха различни. Тогава идеята беше да се възстановят началата на демокрацията и да имаме правителство, излъчено от Народното събрание, което обаче се ползва с народната подкрепа, а не онази измислена конфигурация. Лично аз излязох на протестите, защото ясно си давах сметка, че олигархията трябва да бъде спряна. Всички знаеха, че Пламен Орешарски е човек на олигарха, който сега се намира в Дубай”. Каузите бяха различни, но в България винаги има повод за протести”. Така в студиото на NOVA, бившият министър-председател Георги Близнашки коментира гражданското недоволство сега и през 2013 г.

Още по темата

Той анализира и изявлението на президента, в което Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор.

„В случая видяхме как президентът на републиката прекрачи своите правомощия. Той не може да поиска оставката на правителството, има си опозиция, която може да го направи. Още по-малко оставката на главния прокурор. Той нарушава конституцията по един твърде брутален начин. Въобще Румен Радев имаше едно алиби на нов човек в политиката, но той се оказа случаен човек на върха на държавата. Мисля, че тази грешка българският народ не трябва да допуска никога отново”, допълни Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


558
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
3
 
9
 
! Отговори
Дон Цеце преди 3 години
Не знам дали е грешка ама за сега е единствения политик който казва истината!
432
5
 
9
 
! Отговори
J преди 3 години
Оставка до дупка !!!
431
14
 
12
 
! Отговори
Браво,Близнашки преди 3 години
Кой е РР?Лице щастливо оказващо се на подходящото място по подходящотовреме.Пилот с 1400 ч.нальот(норма за 8г.вНАТО).Има докторска степен,но чуйтего как говори-накъсано,със сбъркана интонация,говор на човек догматик,без идеии без доводи.Командвал ВВС на РБ със състав от 6500 човека и 50-тина авиона.Кмет на среден град управлява повече ресурси.Свикнал да му се подчиняват заради поста,дразни се когато му доказват с факти че греши.Избран с наказателен вот,заблудил се че е голямото нещо,а не е.
430
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БлизНашки, ти си грешка на природата бре! Но тя ще поправи грешката си
429
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно е ритал топка с Борисаов и заедно са гонили кокошките по двора. Затова се чувства компетентен
428
14
 
8
 
! Отговори
Тоя па кой е!!!! преди 3 години
Тоя пък НЕИЗВЕСТНИК кой е!???!!!
427
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този, който не уважава тазделението на властите, е Гешев.Вижте му интервютата, какви ги е плещил там.А работата на Президента е точно такава - да не се съобразява с никого и да говори, когато има проблем. Президентът затова е сложен над всички.
426
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еххх Близнашки, еххх мъко жалка комплексирана.
425
12
 
25
 
! Отговори
Бай хой преди 3 години
*** не плюй по единствения читав политик не усещате ли че колкото повече се натягате толкова пивече ви влиза бе нерези гербави
424
4
 
17
 
! Отговори
ибн ебн Ал рахат преди 3 години
Това г.лист сеточи за служебния кабинет . Пак да замаже далаверите.
423
8
 
23
 
! Отговори
тя преди 3 години
Тоя лицемер и интересчия да се скрие ! И той направи милиони !
422
5
 
17
 
! Отговори
тя преди 3 години
Тоя нагаждач да не дава мнение !
421
6
 
31
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Близнашки е продажник обиколил почти всички партии в България а Домус ага чрез Нова ТВ дава трибуна на всички които *** зад...ка на ББ! Бивш агент на ДС и председател на БСП София, завършил в Москва и изгонен от БСП за злоупотреби. Това ли ви е Димократа хахахаха същият като Цецка, Агент Дантела (Марков) и Буда (Борисов). Вие ли сте демократи бившите агенти на ДС? Срам!
420
4
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Проблемът е,че има едни хора без никаква почтеност. Тези хора си затварят очите, когато става дума за кражби на милиони от нашите пари, скрити по чекмеджетата и по герберастите и депесарските къщи. Същите тези се издържат като бъркат в живота на честните и почтени хора, до като не избягат от България и не я оставят на мутрите. Нито крачка назад преди да изчистим България от тези, които ни я ограбиха. Борисов, Гешев и техните калинки в затвора!
419
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМежду твоя идол и Ким единствената разлика е, че Ким е по-нисък и има по-малко пари. Като сте "мълчаливо" мнозинство какво си запелтечил тука? Дано ти плащат добре, слабограмотен ***, защото поддържаш хора, които крадат бизнеси, заплашват, убиват, перат милиарди, унищожават неудобните и съсипаха държавата из основи. През 90-те се гърмяха и биеха с бухалки, сега същите хора от т.нар. силови групировки са във властта и използват прокуратурата за бухалка срещу всеки неудобен.
418
2
 
20
 
! Отговори
ГОШО преди 3 години
Чакам и Спаско гърневски да ревне
417
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 234 234 *** си още по-природно
416
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом всички плюят по Радев и реват като недовършени жени , Радев е прав ! Народа е с него!МАФИЯТ -ВЪН !
415
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички блюдолизци изпълзяха да защитават властта.
414
3
 
15
 
! Отговори
до #465 преди 3 години
До АнонименКато гледах онзи ден "мълчаливото мнозинство" на протеста май че бяха повечето *** братовчеди, докарани с автобуси, които се чудеха към коя от двете групи протестиращи да се присъединят. Това май че беше помощта от ДПС.