Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново

Президентът нямал право да зове за оставка на правителството
12 юли 2020 18:00,
558
Близнашки: Радев е грешка, която не бива да се допуска никога отново
Снимка: БГНЕС

Каузите на протестите през 2013 г. бяха различни. Тогава идеята беше да се възстановят началата на демокрацията и да имаме правителство, излъчено от Народното събрание, което обаче се ползва с народната подкрепа, а не онази измислена конфигурация. Лично аз излязох на протестите, защото ясно си давах сметка, че олигархията трябва да бъде спряна. Всички знаеха, че Пламен Орешарски е човек на олигарха, който сега се намира в Дубай”. Каузите бяха различни, но в България винаги има повод за протести”. Така в студиото на NOVA, бившият министър-председател Георги Близнашки коментира гражданското недоволство сега и през 2013 г.

Още по темата

Той анализира и изявлението на президента, в което Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор.

„В случая видяхме как президентът на републиката прекрачи своите правомощия. Той не може да поиска оставката на правителството, има си опозиция, която може да го направи. Още по-малко оставката на главния прокурор. Той нарушава конституцията по един твърде брутален начин. Въобще Румен Радев имаше едно алиби на нов човек в политиката, но той се оказа случаен човек на върха на държавата. Мисля, че тази грешка българският народ не трябва да допуска никога отново”, допълни Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


558
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Близашки ли се казва?
392
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си колко е тежък животът на образованите хора в България, щом човек, който все пак е някакъв юрист се налага да прави шпакли на проста мутра, за да има какво да сложи на масата...
391
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се оказа едно недоносче на фашингтон!
390
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 444 - Потоците станаха от Турция към Сърбия не заради Р.Радев а задари ЕС и евентуални санкции от там. Една камара аргументи изнамериха за да го спрат. Решението за потока да минава за Турция си беше на Русия и никой от Б.М.Борисов, Р.Радев а още по-малко Иван Геяев не им е влиял. Иначе потоците щяха да са от България за Сърбия!И драмата с потока се реяеваше при Плевнелиев!
389
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов няма полезен ход, освен гражданска война.
388
2
 
27
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До МхмТоталната грешка е,че допуснахме доган да си разиграва коня както си иска и да управлява процесите в РОДИНАТА ни!!! Публичното му безцеремонно и нагло изявление беше:" Аз разпределям порциите в БЪЛГАРИЯ". Срам и позор за всички пишман политици,които позволиха това да се случи!!
387
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 444 - ДРЪГАРЮ, нали така са ти казвали! Навързването на факти е сложно нещо! Не се занимавай - не ти се отдава! Каква връзка имат потоците от Турция към Сърбия с Румен Радев, че не схванах????Ами, че той Бойко, нали със Западните Балкани се тупаше в гърдите по времето на Европредцедателството. За това колко много направил за да повдигне този въпрос? Завой по Белене май Б.М.Борисов направи не Радев!Или си забравил! А и няма как - няма правомощия - Радев да рестартира този проект!!!!!
386
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 440Съгласен съм че тези хора са грешка на природата, но Нинова, Доган и Трифонов не са на това мнение.
385
3
 
22
 
! Отговори
а преди 3 години
гнус този обиколи всички партии
384
10
 
16
 
! Отговори
До 440 преди 3 години
БСП- ДПС,- Слави Трифинов са грешка на природата .Какво ще играят ,няма какво да играят повече.БСП- ДПС вече играха и се овъргаляха.Заменката на Росенец на Догани е от тези игри,но те са още много.Колко гори имат примерно дпс функционерите,къде явно,къде с поставени лица?А Славито е алчен *** ,да не говорим ,че нищо не разбира от държавно управление ,икономика,финанси,той си е един говорител на сценаристите ,само той ни липсва да ни " оправя".
383
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
откъде да знаем че Доган ще си постели за 200 години напред.
382
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 435 - Защо никой не влиза в Американското шпионско гнездо Министерски съвет тогава? Вие съвсем на селска кръчмарска седянка от възраждането обърнахте форумите! Кой лобира за новите самолети?
381
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противна мазна Близнашка ***, същата като Борисов - плямпа като Хитлер.Радев е законния избор на суверена.Мръсни пребоядисани ***!
380
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МхмАз бях лапе, предполагам че и ти си бил такъв, откъде да знаем че Доган ще си постели за 20 години напред...Всъщност нищо не знаем за ДС, освен ако искат да омаскарят някой бивш певец, другото е пълна Индия!
379
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 435Идеолоогически квалификации и напразни обвинения са характерни в изказа на КОМУНИСТИТЕ! За да се кавалифицират група от хора като шпионско гнездо трябва да имате факти, събрани данни и да ги предоставите в съда. Съдът има правата само да определи дали едно лице или група лица са извършвали шпионаж за друга страна! Но - трябват факти!! Без факти си е селска седянка, развинтена фантазия и предположения! Пил някой две бири и решил ами този трявба да е руски шпионин.
378
9
 
11
 
! Отговори
Бате преди 3 години
Грешката беше на Борисов, че подари президентските избори на БСП с представянето на НЕИЗБИРАЕМ кандидат. Защо!
377
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според господина от пост 432 никой няма право да влиза в руското шпионско гнездо наречено българско президентство. Лично аз смятам че много късно беше влезнато в тая змийска дупка.
376
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа бе това им е униформата. Знаем. Ама на униформата пише жандармерия, бюро за защита на главния прокурор, полиция. Ясно е за униформата. И сега внимавай - не униформата прави действияпта!!!!!! Въпросът е не за униформата - въпроса е за аргументита на главния прокурор да ги използва! Не отмествайте истинския въпрос! ЗАЩО ГИ ИЗПОЛЗВА!!!!!! Каскет носи главния прокурор - не аз!
375
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да се зададе един въпрос на Иван Гешев - може ли да посочи поне една , ама само една заплаха за действия на прокоратурата в призиденството, че да се е наложило да се използват тежко въоръжени лица за влизането им там??????Една казах причина, подплатена с факти! Не предположения. Предположения и фантазии имаме всички. Все пак той представлява държавна институция! И мисля, не съм сигурен и жандармерия! Какво е това - ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ И СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ!!!!
374
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев изобщо не нарушава конституцията ами обединява!!!!!!!!!!!!!И го направи на практика. Омръзна ни на всички от лъскави слова с добра граматика и лоша фактология. Когато фактите говорят и такива като тоя дето се е изказал неподготвен (пардон - подплатили са финансово може би изказването му) мълчат! Да сте видели резултати ама реални от борбата след 2013 с олигархията. Просто има преразпределение и едни искат да вземат повече а други изпадат от борда. Да се представя това като борба е ..