БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова

Социалистите се събраха малко след изявлението на лидера на БСП
12 юли 2020 12:56, Петя Славова
125
БСП с Национален съвет без Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

 БСП провежда Национален съвет без лидера на БСП, предаде БГНЕС. Социалистите се събраха малко след като Корнелия Нинова направи изявление,в което призова за мирен протест в деня на внасяне на вота на недоверие.

През седмицата социалистите събраха 72 подписа с настояване да се проведе заседание на Националния съвет на БСП. Въпреки отказа на лидерката си да свика съвета, в момента заседанието тече с мотива, че е свикано по уставен ред.

На влизане опозицията на Нинова коментираха, че изглеждат като пришити на протестите, а на тях виждат хора, протестирали и срещу БСП преди години.

Още по темата

Нинова обаче изпрати прессъобщение до медиите, в което се казва, че днес пленум няма, а има сбирка по интереси.

На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП. 72 членове на НС, между които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на "Позитано" 20 с първоначален дневен ред:

1. Приемане на Годишен финансов отчет на БСП за 2019 г. Структура, щат и бюджет на НС на БСП.

2. Политическа декларация “За единство и идейна същност на БСП, за необходимостта от реална управленска алтернатива на ГЕРБ!(тезиси)

3. Промени в състава на Централна комисия по избор на председател.

4. Обсъждане на начина на формулиране на решенията на НС на БСП от 13.06.2020 г. и изпълнението им, както и подготовката на “вот на недоверие” към Правителството.

5. Утвърждаване на списък с председатели и Общински организации на БСП с численост под 150, имащи право на повече от два мандата според Устава на партията.

6. Разни.

За заседанието се регистрираха 72 души от 185. Не е събран необходимият кворум от 93 души и заседанието е нелегитимно, пояснява Нинова. Потърсена от журналисти за коментар ще участва ли в заседанието Корнелия Нинова заяви: "Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, за да се включа в заседанието. Такъв не се събра, но използвам случая да заявя:

Държавата е в институционална криза. Хората са по улиците на страната в желание за промяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси днес е безотговорно към народа и държавата.

Само преди месец предложих на същите другари всенародна подписка за вот на недоверие и организиране на протести. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.

Днес свикват пленум на Националния съвет без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси. Тази сбирка е нелегитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е допусната да излъчва проправителствената агенция ПИК.

Обръщам се към членовете на партията: недопустимо е в такава криза в държавата да се предизвиква криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

Целта е ясна.

Не допускайте личните, корпоративни, обслужващи модела на управление интереси да превземат партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на управление. Знам, че сте почтени хора, отдадени на каузата.

Бъдете здрави, силни и мъдри, бъдете сред хората, бъдете техният глас", завършва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха! Ти да видиш! Написах три коментара - За Кирчо Гобрев, Корнелия Нинова и Г.Гергов. Интересно........За двамата стоят ама за Нинова изтрит!! Ххахах! Що бре?
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Гергов -наше момче. От счетоводител на свинекомплекс се издига стремглаво до крупен капиталист. Чрез полузаконни врътки и с помощта на Нинова приватизира за без пари Пловивския панаир. Венсеремос другари!
35
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ГЕРБ-слугиня Добрев няма да успее да всее разкол и да спаси господарите си. Относно лидерските му амбиции, бих напомнил една фраза от времето, когато баща му искаше да става премиер. Тогава някой от опозицията беше казал, че никога този *** пияница няма да стане премиер. Същото важи сега и за този ***. Нито лидер на БСП ще бъде, нито премиер. Фашистката хунта ГЕРБ са в голяма паника, щом активират слугите си отвсякъде - прокурори, политици, журналисти, лекари и т.н.
34
3
 
18
 
! Отговори
аман от тоя преди 3 години
До АнонименБезумно грозен, но за сметка на това безумно алчен, с една дума наше момче. Затова политик в България е *** дума.
33
22
 
6
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
МОЕТО СЕМЕЙСТВО И ВСИЧКИТЕ НИ ПОЗНАТИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА КОРНЕЛИЯ НИНОВА АКО НАПРАВЯТ ТАКА ЧЕ ДА НЕ Е ИЗБРАНА ПОВЕЧЕ НАМА ДА ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ ТАКА СЕ РАЗБРАХМЕ - НИНОВА ЗА СЕГА Е НАЙ ДОБРИЯ ПОЛИТИК
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя на снимката, СтаниШеф и Гергов са основните къртици на ГЕРБ в БСП.Затова и подливат вода на Нинова.
31
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 23 юли Конституционния съд трябва ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ДАЛИ РАДЕВ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, МАТЕРИАЛИТЕ СА ОТ ПАРТНЬОРСКИ СЛУЖБИ. ЗА ТОВА РАДЕВ ВДИГА БУНТ,изобщо ТОВА КОЕТО ЧУВАМЕ И ВИЖДАМЕ няма нищо общо с ИСТИНАТА. ВСИЧКО Е ИНТЕРЕС, СПАСЯВАНЕ ОТ ПРАВОСЪДИЕ И МАФИЯ ПРЕДСТАВЕНА КАТО БОРБА СРЕЩУ МАФИЯТА И СОБСТВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ.М И С Л Е ТЕ КОЙ ЗА КАКВО ВИ ИЗПОЛЗВА.
30
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кирчо Добрев -наше момче. Е, малко го спипаха с 800 000 $ на Кулата в куфарче ама това няма значение. Паричките бяха на др. Милошевич за контрабанда на цигари. После си "купи" ВЕЦ Топлика за 2 000 000 лева в далечната 2001 г. От къде ги взе така и никой не попита. Годишно продава на НЕК еленергия за около 700 000 лв. Венсеремос другари!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия надушиха власт и вече се карат кой да реже питата, чакай те първо спечелете изборите.
28
10
 
16
 
! Отговори
ист преди 3 години
Преди два часа по друга тема предположих че на Нинова и остават 2 месеца.Грешка - остават и два дни.Това не е добро за ГЕРБ. Ще дойде друг на нейното място, който няма да е толкова злобен, и ще минат четирите процента. Радев ще направи партия "мутра", със Славчу чалгата.
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само заради такива като тоя на снимката НЯМА да гласувам з БСП! 42 фирми имал тоя на снимката!!! Много голям талант се оказа тоя Кирил Добрев бе! Деебба неговатаМайка бандитска, както и ония Георги Кадиев дето тихичко имал електроцентрала и позволи на Божков да направи милиарди, заради една негова "грешка", уж! НЯМА ЛИ ЗАТВОР ЗА ТИЯ ПИЯВИЦИ
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 97година ги изгонихме с камъни!Доведоха ни до 5 долара заплата!И пак се канят да управляват.На бунището на историята са!Костов трябваше да я забрани тази партия като в Европа
25
4
 
8
 
! Отговори
На пазар преди 3 години
Не пречете на протестите те са и срещу управляващата клика в бсп
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев пречи на всички, ДАНС ВНЕСЕ 18 СДЕЛКИ В ПРОКУРАТУРАТА, ЧАКАТ СЕ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.ЗА ТОВА ТРЯБВА ГЕШЕВ ДА СЕ ОМАСКАРИ,СВАЛИ И ДА СЕ УПЛАШИ ВСЕКИ ПРОКУРОР. А ОВЦЕТЕ БЛЕЯТ И ИСКАТ ПРОМЯНА- ДА,ДА ,АМА НЕ
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приватизаторката на Техноимпекс влезе в люта битка с приватизатара на Пловдивския панаир и приватизатора на ВЕЦ Топлика. Венсеремос другари! Другарите мислят за бедните!
22
1
 
8
 
! Отговори
Иво преди 3 години
То чак май всичко изредени в списъка са за затвора...
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрев специалист по транфер на валута, беше се покрил,АМА Главния прокурор беше отБКП. СЕГА СЕ ЗАНИМАВА С ЕНЕРГЕТИКА.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРНЕЛИЯ-ТЕХНОИПЕКС, СТАНИШЕВ-колко милиона от БНТ НА ЛЕНЧЕ, И КОЛСО НА МОНИКА ,целувка на ОРЛОВ МОСТ,МАЯ на въпроса КОЙ предложи ПЕЕВСКИ,отговор Аз,Т.Дончева-ВАНКО,ГЕЧЕВ-спец по фалити на банки,РАДЕВ-РЕШЕТНИКОВ,МОГА ДА ПИША ОЩЕ МНОГО, защото помня. АЗ ТОЗИ ЖИВОТ НЕ ГО ИСКАМ,НА ТЕЗИ ВЯРВАМ !МАФИЯТА И ОЛИГАРХИЯ Е ОТ БКП И ДС.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да оглави БСП, ако дебелото момче няма компромат срещу него.
18
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опит за преврат !ДПС слага своите хора в БСП предсрочно и се готви пак да е на власт с тях !Поне ще разкарат Бойко !Следва Гешеф !