Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект

Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството
12 юли 2020 12:30, Петя Славова
640
Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект
Снимка: БГНЕС

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията:

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

Още по темата

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

"Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите".

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка вечер на площада , до падането на ГЕРБ и Ипон !Борисов ще е първият осъден премиер в историята на България!МУТРИТЕ -ВЪН !ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
394
6
 
6
 
! Отговори
Всичко преди 3 години
Вся власть Фатмаков.
393
11
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
БСП вече си провежда събрания и конгреси без Импексова, а тя ги обявява за нелегитимни и същата тази другарка пак е тръгнала да иска "Вотове на недоверие" и да призовава за "Оставки" ... !!!
392
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоМачкането на вся и все,започва да се връща като бумеранг към ГЕРБ във вид на явна или скрита омраза,не разбирате ли,че цяла България е настръхнала?Престанете да използвате насилие навсякъде и за всичко!
391
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоИскаме БСП да участва във властта и да не се карате!И без това половината БСП ви симпатизират!Искаме си БСП обратно във властта,не искаме да унищожавате най-старата българска партия!
390
8
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До ... до Калеко Алеко ... Такива като Вас не знаят какво точно искат, някои от Вас искат смяна на системата и казват "НЕ" на партиите въпреки че не са наясно какво ще последва след това. Други искат президентска република начело с ***. Трети пък които твърдят че са "умни и красиви" искат пак докарат БСП и ДПС на власт, тъй като Христовците и Радановците няма как да минат 4 % бариера, още повече след като се наредиха до Мая Костинбродска, Румен Петков и шпиц командите на Божков
389
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същите,които управляваха с ГЕРБ,сега клатят правителството на ГЕРБ,защото не са във властта,а и търсят отговорност за кражбите на олигарсите им,та кого сменяте с протести,ви питам? Никой!Ще гласувате за същите от които ревяхте и пищяхте,но сега те ще са зад други партии, обаче същите ще ви управляват!Това е.Но винаги при смяна на властта от едни партии към други,има кървава баня и нов грабеж,това е единственото,което ще получи народа от смяната - кървава баня и убийства!Честито,***!
388
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-419,значи според теб ,деси плевнелиев,е бил най-пълния прецедент на България
387
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоКалеко,искаме обединение на ГЕРБ,ОП и БСП!Играещите номера да си ходят!
386
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NeserioznoТи първо се научи да пишеш на български език!Вече разбрахме от ПИК,че ДПС и Дай България са направили заедно инсцинировката на Росенец при Доган,за да заплашават с етнически конфликт и всичко е било един театър, че уж са врагове,а са играли заедно сценката!
385
3
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Neseriozno...президента няма нищо общо с Божков, въпреки че част недоволните които поведе, говорят за неправомерно отнетия от държавата бизнес на Черепа и такива като него. Румбата няма нищо общо и с касите на съветниците и секретарите си, където са депозирани д-ти с бриф Строгосекретно и д-ти уличаващи ги в лобизъм на съмнителни бизнесмени. Същият преЦедент обяви и война на прокуратурата, когато тя се изправи с/у мутрите на Прехода и нарече мутри представителите на една независима институция
384
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, шом Цветан Цветанов дето създаде герб и беше нейният локомотив се отврати от тези хора, какво говорим изобщо?
383
7
 
9
 
! Отговори
Neseriozno преди 3 години
Президента няма нищо общо с Божков нито от близо нито от далече, геребери се опитват да опетнат ивмето му за да спасят управлението. Вас ви дразни какво ще прави Президента като падне правителството, той ще прави служебно правителство както го е правил и преди и то успешно, проблема на гербери е страха че служебното правителство ще разкрие далаверите и на кабинета Борисов 3 и лъжите на прокуратурата
382
8
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това което може да направи *** е да излезе и да строи аскера от шпицкомандите на Божков с вдигнат юмрук, после със сричане и отсичане на думите да пердъфче рапорта за вечерният им наряд ... После да се обади на ген.Решетников и да направи разбор на поредното мероприятие ... !!!
381
5
 
7
 
! Отговори
Jalko преди 3 години
Води се жестока война срещу Президента от страна на управляващата банда и нейни сътрудници от бизнес мафията на В. Симеонов, Домусчиев, Каракачанов, Пеевски, Магарешки, Плевенлиев и ефбета Найденов
380
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да се заяждате с президента,вие първи започнахте!
379
2
 
16
 
! Отговори
до к.428 преди 3 години
Ако Дариткова е свестен човек, а не кариерист, щеше да гледа хуманната си професия на лекар, а не да търка полата си вече два мандата на стола в НС. Президентът е избран от над 2 млн. души, Дариткова - от около 7-8хил. души. Елементарното чувство за култура щеше да накара докторката да замълчи и да остави председателката на НС да си казва мнението, но Д. е имунизирана от чувството за приличие.
378
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Поредната ужасно *** герберска калинка с купена диплома. Ама те много работили но хората не виждали. Еми как да видят като в Румъния минималната пенсия е 900 лева а тук 250? Как да видят като парите отиват в шкафчето на мутрата? Как да видят като вие работите за мутрите и олигарсите а за народът геноцид? Защо искате да морите народа с тези отровни ваксини на краварите? Така ли ви наредиха те? Затвор за вас, конфискация и искаарване на герберите голи по площадите за назидание.
377
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект"Не, не, не вие излезте от парламента щом искате да обслужвате Доган и Пеевски. Мафията няма място там.
376
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тая е като тома биковеволюциятя на томата дето всеки ден е по телевизциите и защитава комуниста от банкя- 2012- българия на гражданите- след това - реформаторски блок2017 - депутат от герб2012- тома биков- "борисов е първия премиер който ще влезне в затвора ако не спачали изборите"- и ако ги спечели ще е с машинациие за такива хора гласувате дето само кюлчета са им в главитеда ги наречеш ку-рв.и е комплимент морала им неможе да достигне и магистралните жрици