Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект

Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството
12 юли 2020 12:30, Петя Славова
640
Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект
Снимка: БГНЕС

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията:

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

Още по темата

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

"Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите".

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откажи се докато е време!
354
6
 
14
 
! Отговори
Х9 преди 3 години
До УточнениеМного сладко. Не само даритка бибитка иска да рипка, но и другите гугутки- цвета, Деси и сие.
353
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки написал коментар, Божков ще му се отблагодари с невалидно печелившо билетче от лотарията, да ви кажа ако някой се надява на нещо от престъпник.
352
3
 
12
 
! Отговори
Уточнение преди 3 години
И Дариткова иска "да ритка". С краченцата във въздуха ;)
351
5
 
22
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Ние помним - избитите животни, КТБ, ограбените фондове, фалирали застрахователи, винетките, раздадените пари на олигархията,кой си купува с нашите пари, къщи, асансьори, тераси, два милиона прогонени българи......и още и още....Ние не вярваме на мафиоти в бронирани коли!Ние не вярваме на предатели прогонили 1/3 от народа си зад граница!Ние не вярваме на капарирани "законотворци" от олигархията!Ние не вярваме на кръвопийци отказващи да се грижат за възрастни и деца!Улицата назначава, улицата уволнява. Демокрация. Точка.
350
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ми от вашите фирми, от вашите клишета, от вашите мантри.
349
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са парите?
348
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омотаха се в такава паяжина, че и паякът се омота!
347
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълнителната, съдебната и законодателната власт играят в едно, няма разделение на властите, всички играят заедно с цел кражби, грабежи, обсебване, разчистване на сметки и т.н. протестите са точно срещу това, само гербавите "политици" още не са го разбрали, явно им отнема много време да го осъзнаят
346
18
 
6
 
! Отговори
140 г руско иго преди 3 години
Ха ха, РРадев как подкокороса балъците да викат и се бият..... а той седи до *** на Деса и се подхилва!
345
1
 
21
 
! Отговори
6 преди 3 години
Айде сбирай гащите и бегай у Смолян да преглеждаш рунтави овци.
344
4
 
24
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо непременно трябва да прави партия, бе? Защо Радев няма право да критикува, а пък идола ти ръси гл.пости, обижда и всеки, който не е с него му е крив и го критикува, начело с президента? Аман от мазнене.
343
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повръща ми се от тези вече!
342
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей, аборигени, що не се чувствате щастливи?Бойко кърти гз да работи за вас!Властта се лишава, за да има за вас!Няма пари за никой, че и за тях!
341
2
 
18
 
! Отговори
Дарит Коя? преди 3 години
Тая *** герберска тутурутка скоро ще изпадне в анонимност. Ще си потъне в блатото където винаги е била. Не ви щем съветите, мутри.
340
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС ще затихнат само при президентска република и то с подходящ президент!!!
339
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЛАДИ ХОРА, пазете се и пазете близките си!Тъй или иначе изборите са само след 8 месеца, а сега първо да оживеем,а после да победим!ПОМИСЛЕТЕ ЗА ТОВА КАК ДА ПОПРЕЧИМ ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ИЗБОРИТЕ!И НАЙ-ВЕЧЕ ..... ГЛАСУВАЙТЕ!!!
338
4
 
14
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
*** той излезе ***.Беше при хората, говори с тях здрависа се.*** се чудя вие къде сте?Що сте се скрили, елате и вие?Да усетите народната любов.
337
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО СА СИГУРНИ, ЧЕ ОТНОВО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ, НЕ ИМ ДРЕМЕ КАКВО ИСКАТ ХОРАТА.А Е ОПАСНО И ЗАРАДИ ВИРУСА.ТОЛКОВА ПОДЛОСТ ОТ ВАША СТРАНА - ОСТАВИ ГИ ДА ИЗМ.РАТ!!!
336
1
 
5
 
! Отговори
Вече преди 3 години
Не им давайте акъл защото са заслепени не искат да подобрят живота на Българина.Поставени лица за сметка на народа.Те ако искаха 30 години щяха да вкарат нещата в релсите.Блуждаещи овце.