Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект

Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството
12 юли 2020 12:30, Петя Славова
640
Дариткова: Радев да излезе от президентството, ако иска политически проект
Снимка: БГНЕС

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя запита дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията:

"Гражданите очакват да се спазват законите от всички и когато някой на такова ниво си позволи да призове за война с легитимно избрано правителство и легитимно избран парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделение и погазване на законите. Това трябва да бъде много внимателно оценено".

Още по темата

Дариткова заяви, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за последствията. Тя попита какво следва след призивите за оставка на правителството.

"Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем защо, когато градим стабилна перспектива на държавата, те не виждат перспектива за своите деца и искат промяна", каза още Даниела Дариткова във връзка с протестите с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Тя обясни, че политическите тези на парламентарно представените партии са едни, на президента са други, а на са трети:

"Винаги сме давали знак, че когато видим проблем в нашите членове и в управлението, много бързо реагираме и то по единствения възможен начин - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от опонентите ни. Нито се поискаха оставките на тези, за които има съмнения за нарушения и обвинения в президентството, нито в БСП - дори тя не успя да организира собствената си оставка след загубата на изборите".

Дариткова призова гражданите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в държавата:

"Чуваме възгласи за това, че трябва да се махват партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се очаква смяна на министри в кабинета "Борисов 3", за да бъде понижено напрежението и да стихнат протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


640
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
0
 
2
 
! Отговори
Лесни преди 3 години
пари пият мозъка стават ***.ДОКАЗАНО.
334
5
 
18
 
! Отговори
Грух преди 3 години
Скъпа герберска гугутка, Радев ни даде куража да се изправим срещу мутрите. От тук насетне всички ще си носите последствията а за бъдещите политически проекти не мислете. Избори много. Само вие не сте част от възможния избор. Сбогом, мутри.
333
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички от герб са много грозни,просто отврат.
332
0
 
0
 
! Отговори
Хитър 2 преди 3 години
Братя, не спорете!Ако аз не управлявам България, ние никога няма да прогресираме и живеем достойно !Аз-това е Левски, това си ти българино, всички ние на тази територия! Една малка Организация, може да заблуждава цял един НАРОД!
331
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
До ШехерезудТам ще го таковат испанците - нали го разследваха в Испания за покупката на имоти. Другаде ще трябва да бега. При Божков в Дубай е по-сигурно.
330
11
 
7
 
! Отговори
Протестиращ срещу ? преди 3 години
Тая па луда ли е . Президента не е *** като Манолова да изпусне 12 хилки заплата за един "рот фронт " и да прави партия ! На Деси кой ще купува скъпи сандалки от Мола ?
329
2
 
16
 
! Отговори
ЛОЛ преди 3 години
Тази принципна да обясни за незаконния ресторант на мъжа и... Който беше узаконен след като тази влезе в ПОЛИТИКАТА..
328
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дариткова е също толкова проста колкото и караянчева! Всиката гадна гербаджииска *** да изчезва!Радев да им го вкара с двеста! Слава на Президента!
327
3
 
12
 
! Отговори
Шехерезуд преди 3 години
Според ББнюз байТулуб е събрал всичките си шкафчета и заедно с ШЕХЕРЕЗАДА са се изнесли към пещерата си в БарЦелона!!!!
326
5
 
18
 
! Отговори
! преди 3 години
Всеки един диктатор смята, че ако се махне светът след него ще се срути.Демокрацията отдавна е установила, че няма незаменими. Президента Радев Ви казва това което народа иска: МАХАЙТЕ СЕ !
325
2
 
4
 
! Отговори
БТВ = преди 3 години
ББ ТВ
324
3
 
11
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Тази ***, както всички маскари от ГЕРБ гледат за пазят бащицата първо да натрупат точки пред него и второ знаят, че падне ли герб падат и тях. Няма милиони за крадене. В момента всички Биковци, Даритки, Деса Дулуво скачат да защитат Винету, че им се услади краденето без наказание. Всяка герберска тутуПутка е с имоти вече за милиони, но пуста алчност!
323
3
 
13
 
! Отговори
РРР преди 3 години
Мисля,че президента не говори за сваляне на правителството . Говореше за подаване на оставка ( но те са дебелооки ) . Отдавна тлее това напрежение , отдавна има проблеми . В бизнеса , в политиките . Във фаворитизиране на определени хора и заграбването на бизнеси . Бойко носи сериозна отговорност с действието или бездействието си . Магистрали не се ядат , проблеми се замитат под килима .... но сега се отвори кутията на Пандора ..../
322
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ''ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ'' В ''АЛКАТРАС''гусин Радев, съжалявам че гласувах за вас !вие се оказахте РАЗЕДИНИТЕЛ НА Българския Народ.
321
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалка гротеска е Дарданиткова. Гробарка й кажи и е ясно, че е бръкнала у кацата. Еле па на Цвъ Цвъ на мястото. Хунтата вън! Дарданелкова - също!
320
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БИБИТКОВА ДА СИ ТЪРСИ НОВА РАБОТА ГЕРП ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПОМИРИШАТ ВЛАСТТА
319
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват ми берачи на полето-като ги гледам тия на протестите такава хубава работа ще свършат.Нямало санитарки на първа линия-като ги гледам тия префъцунки трябва под конвой да се закарат та да видят какво е. Това на митингите са половината дъщери и синове на богаташи , които *** *** Гешев да не ги озапти.
318
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не дрънкайте за политическа отговорност, трябва наказателна отговорност. С други думи всичките управляващи в затвора, където им е мястото. Капиш?
317
3
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
Радев консолидира омразата към ГЕРБ и техните глупости. Всеки ден скандал, всеки ден някоя от техните калинки се дъни. Не ти трябва качество а да лижеш *** на Боко - така ставаш министър, зам или шеф на комисия. Държавата не е държава а някаква територия с Паша от Банкя подвластен на Доган! Боко слугува и се мазни на Доган от край време а много лесно можеше да парира протестите но го е Ш$бе!
316
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До izhБях на протест, пак ще ходя. Нито аз, нито някой от познатите ми симпатизира на БСП или нькога е гласувал за тях. Даже не знам кои са хората, които плюете тук, напр. Копейкин.Повечето протестиращи изобщо не им пука за БСП, но им пука за това СИК до бъде извадена от властта, защото е рак за България. Така че най-добре обсъдете нова опорка на тролсъвета на гроб, че сте жалки с елементарните си спекулации.