Нинова: БСП са членовете й, не аз или Националният съвет

Членовете на партията били за промяна, категорична е соцлидерката
12 юли 2020 15:33,
89
Нинова: БСП са членовете й, не аз или Националният съвет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП са членовете й. Не съм аз, не е Зарков, не е ръководството, не е дори Националният съвет. Членовете на БСП не са разделени по тези въпроси, които обсъждаме днес. Има разделение в Националния съвет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с това, че част от социалистите провеждат национален съвет без нея, предаде БГНЕС.

Още по темата

Разделителната линия е ясна – за промяна на мафиотско-олигархичния модел на управление или кръгла маса с него. Аз съм убедена, че членовете на партията са за промяна. Тези, които искат да сядат на кръгла маса с управляващите, си е техен проблем, добави Нинова. Тя съобщи, че преди сряда няма да има заседание на Националния съвет. „Ако го обвързвате с вота на недоверие, то на 13 юни Националният съвет взе своето решение. Определи темата корупция и направихме работна група, която да разработи мотивите. Направихме график за среща с парламентарни и извънпарламентарни партии. Тази работа е свършена на 13-ти от легитимното заседание на Националния съвет”, обяви Нинова.

След като властта ни отказа събора на Бузлуджа, ИБ решихме да го проведем пред Министерски съвет. На този митинг ще поканим разбира се и други хора, които искат да ни подкрепят. Това ще бъде нашият, на партията митинг, но това не пречи да участваме, да се включваме във всички протести. Датата ще уточним утре на ИБ. Имаме решение, че преместваме националния събор на левицата от връх Бузлуджа пред Министерски съвет, каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари