Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
1
 
2
 
! Отговори
тука има тука нема преди 3 години
След оставката, ако няма предсрочен вот, това означава, че Радев ще управлява до март-април догодина.Едва ли това си пожелава Р.П.На-добре да има предсрочен вот през октомври.
374
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мафията ще протака до последно, а копоят им Гешев ще прилага всяскави мръсни хватки, обаче нищо няма да ги спаси.<br>Хера Мустафова има каза - до 16 юли."И на 16 юли....ХЕро Мустафа най.-много да осветли пак някой руски ***....внедрен в България...като миналия пат. Не се надявай на ХЕро Мустафа, за тях е важна голямата картина, а не дали доганчо има сарай на морета или не....
373
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо ще има... ще има!!!
372
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкооо, ако искаш да оцелееш не давай на такива *** со ве като тизи, Дариткоеа или Биков да ти адвокатстват, ще те закопат...
371
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Росене, мълчи че правиш лоша услуга на ББ, дразниш хората с балвоч и всичко го опира вожда.Цвъки беше такъв дразнещ и беше овреме разкаран.
370
3
 
27
 
! Отговори
malee преди 3 години
Най голямата марионетка.Кукла на конци.
369
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията ще протака до последно, а копоят им Гешев ще прилага всяскави мръсни хватки, обаче нищо няма да ги спаси.Хера Мустафова има каза - до 16 юли.
368
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за кой президент Баце се изцепи ,че и магаре да върже ще го изберат, хах ми Росето
367
3
 
15
 
! Отговори
Видов ден преди 3 години
И ета как Плевнелиев се нареди до Станишев, Дърева, Първанов и прочее другари, които скочиха да правят кризисен пиар на бащицата.За пред хората са опоненти, но реално под един юрган пръцкат - както е казал народа.С всички сили ще пазят статуквото, да не им развали някои рахатлъка.
366
4
 
16
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
какви русофили бе моме заблудена, седесарчето Хр Иванов русофил ли е. Гербаджии все Путин ви пречи.
365
20
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До НАРОДЪТЧервено-кафявата русофилска гмеж не сте народа на България!
364
3
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Този още ли се показва по телевизора?
363
3
 
22
 
! Отговори
кой е преди 3 години
кой е Плевнелиев, президента на Бг ,който го шляпаха по вратлето да се сеща от де дуе ветера.
362
4
 
23
 
! Отговори
Х преди 3 години
Най- слабият и смешен президент дава негативна преценка за настоящия президент. На росенчо наистина му липсват доста неща.
361
5
 
11
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
НЕ ! ЩЕ ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ БОК ЛУ Ц И
360
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това негова работа ли е бе.
359
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък твоя мандат беше много значим, едва го изкара. Жена ти ходеше на протестите срещу теб. Джендърс такъв
358
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Няма. Защото всички институции са превзети от Шиши. А него никой не го е избирал Затова България ще се управлява от улицата!
357
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормалните хора за съжаление преди излязохме чак когато БСП и ДПС сложиха Пеевски за шеф на ДАНС. В момента не излизаме в защита на правителството защото е пандемия и оставяме неядекватниците да се заразяват. За сега гледаме сеира на зомбитата дето Радеф ви събира в пандемията да го отървете него и Божков
356
3
 
13
 
! Отговори
kory преди 3 години
В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН ОСТАВИ СВЕТЛА ДИРЯ НА ШУТ,*** ИПРЕЗИДЕНТА НА БОЙКО БОРИСОВ!НЕ СЕ ХАБИ И ПРЕДИ И СЕГА ТЕЗИ РАБОТИ НИТО ГИ РАЗБИРАШ,НИТО ГИ ЧУВАШ,А ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА ГИ КОМЕНТИРАШ! В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ТЕ ЧАКАТ С НАМАЗАНО ВРЕТЕНО.ЗНАЕШ КАКВО Е!