Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роксана не вярва че остава блез господар. Сега на кого ще целува ръка и.... . Ами ако му повдигнат обвинение за престъпления срещу държават?
334
1
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
Как стигна до този извод?Да не би да пита жена си, но тя дава прогнози за времето, а не политически такива.Ей, пак не разбрахте, че дадете ли глас на този, наливате вода в мелницата на президента Радев.
333
2
 
16
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Противен алчен плъх.*** го шляпаше по помашкия врат , а той се хилеше като невменяем.Жалко същество, от което жена му Юлияна се срамуваше.Вече и Деса не се показва с помака-мушморок.
332
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОлдМи шока Радев се разхожда свободно из Софето, даже чака на опашка, виж другаря Борисов се крие в бункера си, голям е!Нека да се разходи свободно из Софето, без жипката и охраната, та да осети народната любов....Нали уж народа го крепял на власт.
331
3
 
25
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Кога прокуратурата ще подхване Плевнелиев. Неговата строителна фирма ще изпълни държавна поръчка да строй сградата където ще се помещава т.н "супер компютър". Онзи ден Плевльо и Вожда бяха заедно при "първата копка" на проекта. Това не е ли поетическа мафия? Фирмата на бивш президент от ГЕРБ да получи държавни пари за строеж на обект разписани от министерство под контрола на ГЕРБ! После някой да ми разказва приказки че в България няма политическа мафия.
330
2
 
2
 
! Отговори
до 359 преди 3 години
"" явно не си бил в казарма""Всъщност вярно е, по точно аз съм от тези привилегированите които минават по леката казарма от връстниците си .Но съм наясно какъв гъдел са военните стратегии за мозъка, както и добрите стратегии на шах.Но също така през втората световна война избиват два полка от които трима души оцеляват , а аз съм наследник на единия от оцелелите , така че по възпитание ,въобще не гледам добре на тези неща , виж играта шах нямам против, но играта убивай хората не ми харесва.
329
4
 
3
 
! Отговори
Олд преди 3 години
До АнонименДа но мишока Радев има две жени.
328
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБАРИ САМИ СЕ ЗАКОПАХТЕ
327
1
 
4
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
до ОлдЯ се огледай в Правителството и в Парламента - имаш богат избор !
326
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевненлиев, дариткова. Сега ще пипнат един подир друг да се изреждат в Нова телевизия с опорни точки от ББ и Пеевски.Всички вън!
325
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не случайно бившата му каза,че се срамува,че го е имала за мъжле.
324
2
 
3
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 3 години
до 369Леко си в грешка - мишока Джиджо е 1 : 1 с Плевньо - като близнаци са !
323
11
 
5
 
! Отговори
Олд преди 3 години
До кон СтипацийГрешиш скъпи няма по гнусно парче от летящия мишок Радев.
322
11
 
5
 
! Отговори
Олд преди 3 години
До АнонименВ Италия има анимационен герой топа Джиджо - мишок Радев го копира.
321
6
 
2
 
! Отговори
Техномад преди 3 години
Инджова беше МП през 94-95, когато Радев е лапал държавната каша като младши офицер. Направи си справка кой я назначи за служебен МП!
320
4
 
17
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
БезПолезното изкопаемо отново ни осмърдя с "умостите" си ! Кслко трябва да си безмозъчен , за да ди пробутваш олигофреничните брътвежи , когато всички те мразят (освен в клуб Спартакус) ?!
319
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален"По-добре провален, отколкото БЕЗЛИЧЕН (като Вашия;)!!!
318
0
 
2
 
! Отговори
До 364 преди 3 години
За "Командира" ли намекваш?
317
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Олелеле, кой беше тоя уроод? Вече го бяхме позабравили, да не говорим за смехотворното му живуркане в президентството. Не виждам смисъл да го вадите от криптата и да го търкаляте насам- натам като някакво гуру на демокрацията. Най- голямото посмешище в българската политика и най- слабият български преЦедент
316
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припомним Кой.1. Кой раздаде куфарите с пари на новите капиталист.2. Кой създаде мутрите.3. Кой създаде мафията.4. Кой фалира банките.5. Кой създаде и регистрира ДПС.6. Кой беше и от коя партия Ж. Виденов.7. Кой искаше Д. Пеевски за шев на ДАНС.8. Кой създаде енергиината мафия.9. Кой докладваше на Решетников в един ресторант и искаше одобрението му за кандидатурата на Радев.10. Кой подпали два пъти държавата, събаряше правителството и губеше изборите.11. Кой пали държавата сега.