Къде стои президентът след реакцията си към протестите?

Коментар на доц. Антоний Гълъбов
Обновена: 14 юли 2020 23:23 | 14 юли 2020 23:20, Анисия Иванова
147
Къде стои президентът след реакцията си към протестите?

Хиляди българи протестират вече шести ден с искане за оставка на правителството. Според политолога доц. Антоний Гълъбов, има различни сценарии и групи за натиск, а общото между тях е, че използват тревогата на хората.

"Големият въпрос е в каква посока се насочва обществената енергия и този тип протести носят най-висок риск. Хората не се познават помежду си - те са прекалено разнородни. Няма единна организираща сила, която да носи отговорност за това, което се случва", заяви доц. Гълъбов за "Денят ON AIR".

Според него общото между "сценаристите" на протестите е в това, че никой не иска избори, а управляващото мнозинство да продължи да губи обществено доверие.

"Повечето предпочитат да смятат, че г-н Радев е обединителна фигура. Тук също има проблем, тъй като реакцията на президента го постави извън собствената му институция. Той всъщност реагира на това, че към негови служители са повдигнати обвинения от прокуратурата", коментира за Bulgaria ON AIR политологът.

По негово мнение президентът би трябвало да подаде оставка, защото "стои извън институцията си".

"Да отидем на предсрочни президентски избори, той да получи мандат, да кажем за реформа на Конституцията за президентска република и да продължим нататък", добави доц. Гълъбов.

Според политолога всеки следващ вот на недоверие е по-зле подготвен от опозицията.

"БСП заяви, че утре ще внесе аргументацията си на вота на недоверие. Това е пореден вот на недоверие за един период от три години и половина - това е много. Трусовете от последните дни около това кои да са мотивите показват, че този вот не е добре подготвен. Най-вероятно утре ще бъдем свидетели на един опит през уличен натиск да бъде компенсирана лошата подготовка на вота", обясни гостът.

По думите му именно в президентската администрация е бил установен елемент на корупция, по-точно на посредническа мрежа на търговия с влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е как къде в централния затвор на втория етаж в ляво при бай Ставри строг но справедлив
58
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде стоял Президента! Ами всеки случай много по-високо стои един достоен мъж от вас блюдолизците на хунтата! Не цапай с мръсната си уста и не говори лъжи за него!
57
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да вдигаш бунт ,когато арестуват корумпираните ти съветници и да говориш за мафия ,но не и при теб.Събитията показаха ,че мафията е навсякъде в парламента-Паунов ,в министерствата при журналистите ,в президентството.
56
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много на място си седи Президента Радев, единствения дето си е на мястото в тази държава. По-добре се притеснявай за муястото на герберската шайка, че нещо не са на правилното място, как мутри са се озовали във властта вместо в централния, как ли става това в "демократична" държава.
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стои в гнездото на Импексова и чака инструкции от черепа
54
9
 
14
 
! Отговори
prrrrr преди 3 години
айде още една герберска мижитурка цъфна, всички треперят от страх Боко да не им скръцне със зъби че не го защитават. Другарю, има само един сценарист и всички го знаете - великия божд на герб, цялата ситуация е по негова вина, мутрата реши да провежда геноцид над българите и виждаш ли те са доволни, ама просто някой ги подстрекава, някой им плаща, иначе те си харесват мизерията, геноцида и краденето на властта, ама тия лоши хора ги ръчкат, ау тия лошитее...
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошото е ,че се казват много истини ,но всеки си има своя истина и не чува аргументите на другите.Всички искат промяна ,но тези протести вече са окупирани от определени сили.
52
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гълъбов е от тия които отрано осъзнаха,че т нар градска десница е с психически отклонения ,а от вчера спокойно можем да я наречем и криминална десница.Тя са продава за пари на олигарси и няма никакъв свян за това.Гълъбов е един от десните осъзнал това рано.Всичко около костовизма се оказа мит на 90 те ,една ретро утопия ,но и опасна криминална мафия.
51
7
 
14
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
От много некачествен мат'риал ги правят тези доценти, както казва Бойко Борисов в официално изявление...
50
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Много доценти, бедна държава
49
7
 
6
 
! Отговори
L. преди 3 години
On Air са най-агресивната проамериканска пропаганда у нас. Следя ги за да мисля обратното.
48
10
 
19
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Много е пиян тоя Гълъбов. Защо на Бойко Борисов лакеите са такива пияници?
47
9
 
16
 
! Отговори
Сажда преди 3 години
Тоя не е Гълъбов ,а Гарванав - црън на сажди.
46
6
 
16
 
! Отговори
разбирача преди 3 години
Всеки е разбирач. Не са хванали някое куче от улицата да коментира само.
45
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Гълъбов много му се иска президент да стане Илияна Йотова.Доцент пък не чете какво пише в конституцията? Направете го бързо професор, като оная бабичка Р. Коларова!
44
13
 
19
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Количествените натрупвания от кражби на ГЕРБ и ДПС станаха прекалено много!Време е за качествени изменения!
43
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за шкафчетата на пияната мутра и простотията му каза ли нещо или там са ок нещата.За крадливия Влади и Шехерезада със сака кога ще има статия?За Барни и собственичката на стената в Алепу няма ли анализ?
42
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона чао, Бойко чао!
41
16
 
19
 
! Отговори
NASA преди 3 години
При всички положения русо-робите са бита карта, защото скоро предстои Космическа война и Свободния свят никога вече няма да допусне Евро-атлантическа България отново да попадне в ръцете на кремълските тирани и техните български слуги. И запомнете: България ще остане свободна и независима завинаги!
40
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента стои с главата надолу и се проваля сам. С Борисов се надвикват като овчари над овцете. Никакъв правилен начин на говорене и елементарно вэзпитание за поста който заема. Бай *** си е и това. Русия та Русия..... ама може и да съжалява после