Протестът в кадър: Ден шести

Протестиращите минаха през центъра на града и са пред НС
Обновена: 14 юли 2020 20:38 | 14 юли 2020 20:28, Анисия Иванова
561

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шеста поредна вечер граждани се събраха в центъра на София за антиправителствен протест. Малко след 17 часа първите хора започнаха да се събират на площад "Независимост".

След това те отново поеха на традиционното си шествие - по бул. "Дондуков" край Министерски съвет, блокирано беше движението по бул. "Цар Освободител" и "Дондуков".

Протестиращите скандираха, свиркаха, развяваха български знамена и се събраха пред Народното събрание.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“.

По-рано днес от МВРсъобщиха, че имат данни за евентуално участие на провокатори и призоваха гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 457. Уф, такива конспиратори с лопата да ги ринеш. Аз пък казвам, че радефф е много глу.пав фигурант,сложен на поста от Бойко, за да гледаме сеира на БСП. Как ти изглежда?
405
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че гербавите *** напразно се хабят утре Борисов пада и няма кой да ви плати!Ще умрете от глад!
404
0
 
1
 
! Отговори
Изборите са само сле преди 3 години
Окей още по добре.Значи тъкмо навреме.Пьрво дигаме прага на 6 %. примерноВторо електроно гласуване на два тура.Три мандатност на депутатите.Четири прокурор и шериф при народен избор. Субсидия според членски внос.Не декларирани спонсори с удостоверение за произход средства затвор.И тогава на избори.
403
5
 
2
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕтролМИСИРКИ преди 3 години
ПРИНЦИП НА НЕЗАВИСИМОСТ НА МАГИСТРАТИТЕ - НЕЗАВИСИМ Е ТОЗИ МАГИСТРАТ, КОЙТО ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СЕ РЪКОВОДИ ЕДИНСТВЕНО ОТ ВЪТРЕШНОТО СИ УБЕЖДЕНИЕ И ЗАКОНА, КАТО НЕ СЕ ПОДДАВА НА НАТИСК, ЗАПЛАХИ, СТИМУЛИ, ПРЕКИ ИЛИ КОСВЕНИ ВЛИЯНИЯ ОТ КОЯТО И ДА Е ДРУГА ВЛАСТ А КАК Е НА ПРАКТИКА?БЕЗПРИСТРАСТЕН Е ТОЗИ ПРОКУРОР КОЙТО УСТАНОВЯВА ИСТИНАТА ЗА ФАКТИТЕ ЕДИНСТВЕНО ВЪЗ ОСНОВА НА ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ НА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ПО ДЕЛОТО - А КАК Е ОЩЕ ПРЕДИ СЪБИРАНЕТО ИМ СЕ ДАВА "ПРИСЪДАТА"
402
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PR акция за милярдими нали плащаме годишна вноска на ес бе!
401
5
 
3
 
! Отговори
Боримечков преди 3 години
Топчето гръмна, топчето гръмна.
400
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А АКО ДОЙДАТ НА ПОМОЩ ОТВЪН?
399
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С БСП бяхме последни във вселената, айде бягай.
398
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PR акцияАз ще се пробвам на тоя въпрос. С оглед произхода - никаква, и двете партии са с корен БКП. ГЕРБ са съставени от ниската прослойка (и техни деца/протежета/калинки/връзкари) на бившата БКП - шофьори, охранители, чистачи, всякакви слуги. БСП са съставени от слабокадърните кадри на бюро - писарушки, администрация и т.н. Нямат бъкел идея какво правят в политиката и са тотално импотентни като опозиция. ГЕРБ са бившите силоваци, БСП са бившите безделници на бюро. Еднакво вредни.
397
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С герп 10 години най-бедни, и винаги последни в ЕС! Гарантирано от Геп с кражби, беззаконие и зулуми!
396
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей за едната Национална лотария и талоните за търкане Българина и на революция е готов!!
395
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са против чекмеджетата, иначе Герб може и да са хубави хора, но не вярвам.
394
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОЧЕТЕТЕ КОДЕКСА ЗА ЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАТИ И ЩЕ ВИДИТЕ ДО КАКВО ДЪНО СА УДАРИЛИ НЯКОИ ПРОКУРОРИ КОИТО СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО СЕЛСКИ КМЕТОВЕ НА ГЕРБЦИТАТ - ОСНОВНИ НАЧАЛА - ЗАЩИТА И УТВЪРЖДАВАНЕ НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА - НА ПРАКТИКА ПО МЕДИИТЕ СЕ ОБЯВАВАТ ВИНОВНИ ПРЕДИ ДЕЛОТО ИМЦИТАТ - ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И ОГРАНИЧАВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА В СИСТЕМАТА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ - НА ПРАКТИКА КАК Е ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ
393
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви протести са това? Не разбрах? За промяна? За БСП? Трудно е да се каже, че 1000 души викайки "оставка", трябва някой да ги чуе...Протест е Другари, когато по сегашното Цариградско шосе, ....да поясня и на новодошлите в София, от Орлов мост до безкрая, докъде видят очите ти, е море от хора- един до друг и пеят "45 години стигат"! Ей, не разбрахте, че не ви искаме! Радев бе избран, защото нямаше насреща си кандидат и след години пак не разбрахте!
392
4
 
4
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ВИНЕТУ-ПРОВАЛ СЛЕД ПРОВАЛ-РЕЖЕ ЛЕНТИ-НАРОДА МИЗЕРСТВА-БЯХМЕ НА ЕДНО НИВО ПОНЕ С РУМЪНИЯ-СЕГА СМЕ ДАЛЕЧ НАЗАД-НАЦИЯТА СЕ ТОПИ-ХОРАТА БЯГАТ.........РАДЕВ-ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ--ПОСТОЯННИ СКАНДАЛИ--ДЕСТАБИЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА-НЕ ОБЕДИНЯВА,А ТОЧНО ОБРАТНОТО...КОМУНИСТИТЕ--ЛИПСА НА ИНТЕЛЕКТ И КАДРИ,МЕЧТИ ЗА ВЛАСТ И НЕТЪРПЕНИЕ ЗА ЛЕСНИТЕ ПАРИ НА ВЛАСТТА--АЛЧНИ,НЕЧЕСТНИ,КРАДЛИВИ...СЛАВИ-ГОЛЕМ СМЕХ--И ТАМ ЦЯЛА ШАЙКА ОКОЛО НЕГО ЧАКА МОМЕНТА НА ИСТИНАТА-БЪРЗО И БЕЗКРУПОЛНО ЗАБОГАТЯВАНЕ ..МИЛА РОДИНО ТИ СИ ЗЕМЕН РАЙ
391
3
 
4
 
! Отговори
В.Божков преди 3 години
Тази гледка изпълва сърцето ми с радост и надежда за България
390
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите идват, не можете да ги спрете, а и короната ще помогне.
389
6
 
4
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕтролМИСИРКИ преди 3 години
ГЕРБ всячески се опитва да разбие протеста. Разбира се че провокаторите са техни. Никой няма интерес от опозицията протеста да не е мирен. Нищо чудно някой гербест олигарх да е наброил едни пари и на Алетксандър Паунов за да говори с Божков. ТЕ ГЕРБ СА ДОКАЗАНИ СПЕЦОВЕ ПО ПАЗАРУВАНЕ НА ДЕПУТАТИ ОТ ОПОЗИЦИЯТА, РАЗБИХА ГРУПАТА НА АТАКА ДВА ПЪТИ ЧЕ ДАЖЕ И ЦЕЛИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ ПАЗАРУВА ГЕРБЕСТАТА МАФИЯ.
388
3
 
5
 
! Отговори
Ген Мутафчийски преди 3 години
Очаквам с невиждана ярост едни милиарди от Европа да се крадат,яко да се крадат!
387
3
 
7
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Онези момченца с черни фланелки и факли хич не са от платените от Черепа фенове-провокатори. Те са хрисимите агънца, които лошите полицаи бият . Милите високообразовани младежи( сигурно с основно образование), които имат и по някоя дозичка в джоба!