Протестът в кадър: Ден шести

Протестиращите минаха през центъра на града и са пред НС
Обновена: 14 юли 2020 20:38 | 14 юли 2020 20:28, Анисия Иванова
561

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

За шеста поредна вечер граждани се събраха в центъра на София за антиправителствен протест. Малко след 17 часа първите хора започнаха да се събират на площад "Независимост".

След това те отново поеха на традиционното си шествие - по бул. "Дондуков" край Министерски съвет, блокирано беше движението по бул. "Цар Освободител" и "Дондуков".

Протестиращите скандираха, свиркаха, развяваха български знамена и се събраха пред Народното събрание.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“.

По-рано днес от МВРсъобщиха, че имат данни за евентуално участие на провокатори и призоваха гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция в петък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


561
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
2
 
0
 
! Отговори
От Флорида преди 3 години
Потърсете в интернет петиция за набиране на 1 милион гласа за оставката на Борисов, ако искате да я подпишете. Много удобно как почти никой бг медия не я е отразила. Аз прочетох за тази петиция в чуждестранна статия.
445
4
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До Анонимен " Кой ви е излъгал че имате президент? "А на тебе кой ти дава правото да отричаш законно избрания Български Президент - г-н Румен Радев? А простако?
444
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ви е излъгал че имате президент?
443
3
 
3
 
! Отговори
До 489 българин преди 3 години
Нямаш моралното право да се пишеш българин. Ти не си българин а платен герберски *** а може би и " българин второ качество" . Президента го избрахме ние народа а ти си с хунтата
442
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Вън президента! президента е мутра щом Божков ще го съветва за правителство.Всички бизнесмени са комунисти.Та те откраднаха парите, нашите пари ,а сега ще раздават правосъдие. Вън мутри!
441
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаят, заради когото започна всичко, е пълен ***. Абсолютно неадекватно и излишно действие, което взриви обстановката.Дано не е пострадал сериозно, защото никому не пожелавам това, но каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.А наградите Дарвин са специално измислени за такива.
440
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВладиГледай какво става в Сърбия. Протестиращите са ПОМЛЯЛИ полицията до крак, влизат и палят обществените сгради! Така се прави протест, мутрите разбират само от жестокост, кръв и огън.
439
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев уволни Пламен Узунав - същият е като Паунов гербава калинка, може ли бре да си туриш за съветник гербав областен директор на плевенската полиция, виж Божков ти се чуди на акъла.
438
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама махни пищова от шкафчето.
437
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Божков мама да те отърве м.ъ.р.ш.о
436
7
 
13
 
! Отговори
до 489 преди 3 години
Та значи, ако питаме теб, трябваше много конфиденциално да бъдат прикрити двете заплати и държавните жилища за Деса Радева, както и престъпленията на Божков? Да смятаме Радев и Деса за почтени хора, когато те не са такива? Да се правим, че Божков е добър човиек, когато има обвинения в извасилване и е отправял заплахи за убийство?! Обществото пита - прокуратурата отговаря. Ако не беше отговорила, ти щеше да кажеш, че няма основание. Е, има!
435
6
 
5
 
! Отговори
Протестер22 преди 3 години
За 5 лв ще наритам дебелия ***. Някой да ме спонсорира?
434
2
 
7
 
! Отговори
PR акция преди 3 години
Омаломощи трола! - Нека намери коя рязана лентичка е в резултат на пари от българския бюджет!
433
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нИЗ ОТ СЛУЧАЙНОСТИНАБЛИЖАВАТ МЕСТНИ ИЗБОРИ - ХОП ИВАНЧЕВА СЕ СДОБИВА С ОБВИНЕНИЕ, ИДЕ ЕВРОИЗБОР ХОП ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА С ОБВИНЕНИЕ, ИДАТ ПРЕЗИДЕНТСКИ ХОП ПРОКУРАТУРАТА ИСКА СНЕМАНЕ НА ИМУНИТЕТА НА РАДЕВ ЧРЕЗ ГЕРБЕРСКИЯ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД... А ТАКА ЗА ПРЕДЯСТИЕ ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНИ НАХЛУВАТ В ПРЕЗИДЕНСТСТВОТО И АРЕСТУВАТ ДВАМА И НАКРАЯ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ВИДЯ ЧЕ ИМА СВРЪХНАКАЗАНИ И безнаказани.
432
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бойко и Гешев откраднаха парите от Божков за протестите
431
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по тия ***. И пандела като в Гърция. И подстрекателя предател Радко и той в панделката. Видя се че Божков си ги е купил.
430
6
 
3
 
! Отговори
Бенковски преди 3 години
Народното въстание против робството донесе свободата.Мда, стига ревахте ами хващайте метлите да изметем сметищетo.
429
7
 
8
 
! Отговори
Опротюнис преди 3 години
Автобусните линии на Лойко ако са редовни и безплатни моем ли ги ползвам си одим на морето?Само питам!
428
8
 
4
 
! Отговори
УУУУУУ ОСТАВКААААААА преди 3 години
поведението НА ПРОКУРАТУРАТА ГРУБА ПОГАЗВА ПРИНЦИПИ И ПРАВИЛА ОТ КОДЕКСА ЗА ЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАТИ. ПРОЧЕТЕТЕ ГО И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ПРАВИ НА ПОРЕДНАТА ПАРТИЯ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ КАКТО И ПОРЕДНАТА ПАТЕРИЦА СЛАВИ ТРИФОНОВ. ТКОЙТО ПРОКУРОР ИСКА ДА СТАНЕ ПОЛИТИК НЕКА СИ НАПУСНЕ РАБОТАТА И ДА ОТИДЕ ДА СТАНЕ ЧЛЕН НА ГЕРБ. И БЕЗ ТОВА ТАМ ЮРИСТИТЕ СА КЪТ. МОЖЕ ПЪК ТИЯ КОИТО ОБИЧАТ ДА ПУБЛИКУВАТ ЧУЖДА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ ДА СТАНАТ И КАФЕВИ ЖУРНАЛИСТИ В САЙТА ПИК.
427
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко управляваш ли страната или се криеш?