За шести ден: Антиправителствен протест в София

МВР имат данни за евентуално участие на провокатори
Обновена: 14 юли 2020 18:52 | 14 юли 2020 18:45, Анисия Иванова
331
За шести ден: Антиправителствен протест в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден ден антиправителствени протести започнаха в центъра на София и други градове. Началният час  е обявен за 18:00. В столицата хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. Част от присъстващите носят български знамена.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“. МВР имат данни за евентуално участие на провокатори и призовават гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза през деня зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му налице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста", допълни той.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари