За шести ден: Антиправителствен протест в София

МВР имат данни за евентуално участие на провокатори
Обновена: 14 юли 2020 18:52 | 14 юли 2020 18:45, Анисия Иванова
331
За шести ден: Антиправителствен протест в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден ден антиправителствени протести започнаха в центъра на София и други градове. Началният час  е обявен за 18:00. В столицата хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. Част от присъстващите носят български знамена.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“. МВР имат данни за евентуално участие на провокатори и призовават гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза през деня зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му налице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста", допълни той.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
2
 
! Отговори
пенда преди 3 години
До Пижо. Да, даже знаем кой ще е нахлуващият - Пл.Уз.
245
3
 
2
 
! Отговори
до 266 преди 3 години
Чистят чекмеджетата, че не се знае в ранни зори Гешев да не обърне приоритетите!
244
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 267Ако за тебе силата е чалгата, за нас-не!
243
0
 
5
 
! Отговори
Охлюв преди 3 години
До 250. Я пак. Пусни си 7/8, че Тошко Йорданов те чака.
242
8
 
5
 
! Отговори
до Пижо 254 преди 3 години
Нещо повече! Изборите са процес и не се готвят един месец! Купуването на еректората не е просто 50 лева на ръка! Греб се ошлайфаха в тези механизми! Преди месеци казаха, че от есента ще стартира нова програма за заетост, която ще обхваща 50 000 души! Знам я тази ,,заетост" - програма за законно изкупуване на електорат. А като сдадат властта преждевременно, друг раздава парите! Нещо от което тикваря изпада в ужаст! Помните как обезкостиха Кунева, когато се опита тя да раздава на учителите!
241
0
 
2
 
! Отговори
дядо Грую преди 3 години
До 243. Ти там ли беше да им сервираш та знаеш какво са си говорили Боко и Херо?
240
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ми слагате минуси бе, 7/8 ТВ - силата е в истината!
239
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде са хората подкрепящи Борисов,като сме толкова цъфнали как досега хиляди не се организираха в негова защита!Не се броят тия с автобусите!
238
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1000 "човека "имаше със сигурност. И няколко кученца с тях. Повечето бяха трезвени.Имаха нещо странно в погледите им ,но не знам защо.
237
11
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Здравейте герберски...***,само вие сте останали в сайта,пишете си и...сами си отговаряте.Няма кой да се занимава с вас.Работете си на воля,докато все още Бокича плаща.Нека поне вие да сте...доволни и да заработите...нещо.Другите,са по...площадите и няма кой да се занимава с вас.Лека...работа момчета и...умната.
236
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 255Черепа може да си извади паспорт където поиска за пари и не му трябва да се бие с Гешев. Той си е оправил живота а за нас остават Борисов и Гешев.за да им се радваме по тв.
235
4
 
10
 
! Отговори
Така преди 3 години
Всеки има право на протест въпреки че сегашният буквално защитава престъпници, които бяха настъпани от държавата.Нo народа трябва да прояви интелигентност.Няма да има оставка, червените *** ще идат в затвора, на другите избори пак Борисов ще бъде избран за да довърши започнатото.Това иска на практика народа.Недоволни и заблудени винаги ще има които лесно ще бъдат пидведени, мнозинството от народа няма да се подведе!!!!!
234
7
 
5
 
! Отговори
до 255 преди 3 години
Божков знае, че го слушат и им се подиграва! Дал бил 10-15 хиляди! Смях! Герб за избор на кмет в едно село дават 3 пъти повече! Сам каза, че тези неща ще им ги разкаже и без подслушване!
233
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си припомним как Гешев беше избран и хората с тъмен цвят на кожата които го подкрепяха хич не бяха платени,те дори не можеха правилно да му произнесат името!
232
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се скри ония мишок? На предишните протести срещу него на въпроса на журналистите къде е бил той каза че бил в Македония,после било Събота и Неделя и играл футбол. Сега сигурно ще каже че е играл сантасе и нищо не е разбарал,мишката му с мишка.
231
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не са активни в този протест на истински десни хора! Защо? защото БСП чакат Бойко с последни сили да довърши потока за Сърбия! И той сам си го каза -На мен ми е важно да изкарам още малко! Наивниците си помислихте, че става въпрос за тази загубена еврозона, да и ем и еврозона! Всичко ще поскъпне от нея! Тръбата е важна и Хера таз сутрин му наби кухата тиква! Иначе никакъв 5 и 6 мандат не може да изкара! Вижда се, че 12-5! Направо е жив зян!
230
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа може да е дал пари на Американското посолство.
229
6
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
До Анонимен 237Не разбираш ли защо мутренско-мафиотската олигархия иска редовни избори след 6 месеца? За да замаже следите. Мнооого крадене, мнооого чистене трябва. Протестите ги изненадаха! Извънредни избори, означава Служебен кабинет. Означава хората на Радев да нахлуят вътре ненадейно и да извадят цялата мърсотия, да отворят чекмеджетата с пачките евро, да лъсне истината! Ето затова е този страх и истерия на Банкянския селянин!
228
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е като петно на България, което трябва да бъде отстранено.
227
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7/8 ТВ отразяват целия протест