За шести ден: Антиправителствен протест в София

МВР имат данни за евентуално участие на провокатори
Обновена: 14 юли 2020 18:52 | 14 юли 2020 18:45, Анисия Иванова
331
За шести ден: Антиправителствен протест в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден ден антиправителствени протести започнаха в центъра на София и други градове. Началният час  е обявен за 18:00. В столицата хората започнаха да се събират малко след 17.00 ч. Част от присъстващите носят български знамена.

Засилено е полицейското присъствие в района. В първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“. МВР имат данни за евентуално участие на провокатори и призовават гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията.

"В следващите дни да не се поддават на онези групички, които и снощи наблюдавахме, публикувахме и кадри видни за самите протестиращи. Снощи няколко пъти бяхме потърсени за съдействие от хора, които са разпознали лица, които се опитват да провокират напрежение. Бяхме помолени да отстраним такива лица", каза през деня зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

По думите му налице са данни за организиране на групите, които провокирали, но не дадоха подробности, защото били оперативна информация.

"Огромната маса от хора излиза на протест по свое убеждение и винаги има някакво малцинство вътре, което се опитва да опорочи протеста", допълни той.

Поводът за протестите бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
6
 
5
 
! Отговори
Кой уши байрака преди 3 години
Кой му тури знака!!За къв.. са Тея глупости след 10 месеца избори !Сега има вирус това са простотии подклаждани от тоя и оня!!!
205
2
 
2
 
! Отговори
Агресивен елемент преди 3 години
Аз реших!Когато по телевизията дават протестиращите, подкрепящи президента, ще замерям телевизора с левия пантоф.Когато показват онези, които подкрепят Бойко, ще замерям телевизора с десния си пантоф!Ще видят те!
204
4
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Част от протеста е платен, но мисля, че е малка част и "работата" им е да правят провокации. Останалата част са бесни хора останали без работа, които обвиняват ГЕРБ, че затвори държавата ...
203
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГешев слуша смарфониоте и чува барбароните.
202
1
 
1
 
! Отговори
Боко преди 3 години
До 220. Пак питам. КОГА?
201
8
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 3 години
До ТонкатаСофия, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Габрово, Благоевград, Шумен и още 5 града подкрепени отчужбина са против мафията ГЕРБ.Тонка това бяха твои думи колко бързо се върти колелото и как се обръщат нещата.Бях ти писал, че вместо Борисов 4 ще има Борисов затвор, процесът е необратим.Хората се събудиха и времето е когато агнетата станаха лъвове.
200
3
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 3 години
До 215. Ох, горкият, де да зависеше от теб.
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кажете колко ви плащат, може да стане по-масов.
198
0
 
4
 
! Отговори
208 преди 3 години
ШИШИ
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 208. Кои всички?
196
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауИзборите връшат пак ГЕРБ и държавата е в беспътица и ще се разбие ако не се рестартира с нова комунистическа конституция . Сегашната се провали и страната катастрофира. ГЕРБ и ОП ще бъдат забранени, защото вредят на страната.
195
6
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бобочкови,Баневи,Арабаджиеви,Стайкови и Али Баба подкрепят мини мини протестчето:):):):)Спреха им кражбите и сега рИвЪт:):):):)
194
3
 
11
 
! Отговори
Боцков преди 3 години
Ало, София ли е? Сашо ти ли си? Значи сега отиваме на Орлов мост, викаме си там лозунгите и след 15 минути кръгом и към фигурантството.
193
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички държат смартфони и чакат Черепа да раздаде чекмеджетата, а на длъж и шир няма помен от Фигуранта !Накрая всички ще се хванат за Короната.
192
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешеееееееев! Погвай троловете! Те са проводниците на Черепа!
191
5
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Отивам да ги вида:):):)Дано не се разотидат дотогава:):):)
190
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре всички пред парламента,те от безцелни разходки не разбират.И пред министерски съвет утре им е правителственото заседание!Бойко трябва да ни чуе на живо.
189
1
 
3
 
! Отговори
Бай Хей преди 3 години
До 195. Ох, мамин, това знаеш ли колко други са го писали преди теб?
188
0
 
12
 
! Отговори
до 200 преди 3 години
Прав си! БСП и Слави няма да управляват! Та, няма смисъл да плашиш хората с тях!
187
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Да не стане така накрая че едни правят протести други правят пачки?