Близнашки: Санкциите за "Турски поток" ще са сериозен удар за България

Подкрепата на американското посолство към протестиращите е нормална
Обновена: 15 юли 2020 21:52 | 15 юли 2020 21:20, Нели Христова
167
Близнашки: Санкциите за "Турски поток" ще са сериозен удар за България
Снимка: БГНЕС

"Ако Държавният департамент на САЩ замрази газовите проекти на България "Балкански поток" и връзката в Гърция и наложи санкции на всички компании, свързани с изграждането на "Турски поток", това ще бъде сериозен удар за нашата страна. Ако се окаже вярно, че проектите се спират заради политическата нестабилност, тежко и горко на хората, които се идентифицират с протеста, защото цялата отговорност за случващото се ще падне върху тях", това коментира пред БНТ бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки. Той беше категоричен, че едно служебно правителство не може да защитава дългосрочни интереси, тъй като има много ограничен хоризонт.

Подкрепата от страна на американското посолство на протестиращите е нормална, каза той и обясни, че те ни третират като незряла и неразвита демокрация. България беше най-верният сателит на Съветския съюз и по тази причина съществуват съмнения и подозрения за демократичните ни убеждения. По думите му е странно, че това скрито насърчаване на протестите у нас става на фона на събитията в самите Съединени щати, където събарят паметници дори на бащите учредители.

Проф. Близнашки подчерта, че, когато разговаряме с европейските си партньори и американските си приятели, ние трябва да стъпим на една много здрава основа, да не подценяваме собствените си постижения, да запазим собственото си достойнство, а не да оклеветяваме страната си.

"Има много наивни български политици, които смятат, че нещата опират до политически симпатии или антипатии. САЩ имат своите стратегически интереси и се опитват да спрат Русия по всякакви възможни начини", анализира проф. Близнашки.

По повод специалното изявление на президента Радев, в което той отново настоя за промяна на правосъдната система, от която зависи целият политически живот и отново окуражи консенсуса "антимафия", конституционалистът подчерта, че крясъците на площада не могат да заглушат гласа на здравия разум. Гласът на здравия разум постепенно ще набира сила. Румен Радев е поел по един път и не може да се върне назад. Нещата са много по-сложни, отколкото той си представя. Той ни тласка към "власт на тълпата" и понеже няма нужната култура, Радев не разбира, че тълпата на площада не може да взима никакви решения. Явлението Румен Радев е политически анахронизъм, обобщи проф. Георги Близнашки.

Проф. Близнашки прогнозира, че промени в страната ще има, но "насъскването" на едни хора срещу други трябва да спре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Подкрепата на американското посолство към протестиращите е нормална"-- направо сме втрещени от този"конституционалист". Ами защоне извикате Виктория Нюланд дараздава курабийки на площада напротестиращите?
102
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Санкциите за "Турски поток" ще са сериозен удар за България"-- и това означава, че правителството трябвашеда предвиди тази опасност от санкции и да не дава едни милиарди на купза несъществуващи самолети. И за тезимилиарди всички, които носятотговорност с подписи и гласуванетрябва да отидат на съд за умишлено илипо глюпост нанасяне вреда на българския бюджет.
101
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевдопрофесорът близнашки еанахронизъм и времето му изтича,идва моментът за метлата.
100
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посланието на американския посланике намеса във вътрешните ни работи иза това тя трябваше да бъде привиканаи предупредена. Ако имахме качествени държавници, а този професор и конституционалист е просто един клоуни срам за институциите, които муплащат заплата.
99
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента сащ са със сваленигащи пред Китай и Русия. Целиятсвят им се смее и ги сочи с пръст.С изключение на домораслитебългарски демократи, за коитопосланието на американскотопосолство е все едно съобщениеот Исус Христос. Не е, това е самоедин финт за български ***-шарани.
98
0
 
10
 
! Отговори
До 109 преди 3 години
'' '' А каква е ползата сега от потока ?''Не знам дали се *** но ще сглупя да ти отговоря сериозно. Газификация на България е не само да ти е топло, а най вече за индустрията и за онази която трябва да се създаде за да развие държава, демек важна за възможността за развитието на България. Второ транзини такси, готови пари винаги е добре да има сигурни доходи държавата.
97
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лице с претенции за професор,конституционалист и т.н. е невероятенбокклук и мястото му не е в народнотосъбрание. Откъде накъде Българиятрябва да се съюзява с враговете на Русия и да се съобразява с технитеинтереси в ущърб на своите собствени-- псевдопрофесорът не може да дадесмислен отговор. Псевдоконституционалистътне може да обясни и каква *** еамериканската демокрация и че не енеобходимо изобщо да вземаме нещоот нея -- сащ са страна без бъдеще.
96
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да сме малка държава,но ние също имаме интереси,защо винаги трябва да се съобразяваме с чужди интереси,а никога с българските интереси?Искаме си потоците,защото имаме нужда от тях и са изгодни за държавата ни!
95
0
 
7
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Предполагам, че браДска, както си написал..идва от брадата България?
94
1
 
17
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
И кой трябваше да подкрепи Херо?Мутрата и пеевски?Баси и прромитите сте.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФАЩ успяха да оправят собствените си политически проблеми и за това помагат на брадска България!
92
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за пореден път ФАЩ "помагат" на съюзниците си
91
4
 
14
 
! Отговори
Как така преди 3 години
Подкрепата на американското посолство към протестиращите е нормална?Ако бяхме нормална държава, Херо щеше да е персона- нон- грата!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До:108Не знам къде ги четеш за това кое е по-скъпо но определено трябва да спреш да пиеш нафтата вез разредител. Или поне си намери мезе. 100 кораба? И как така 100 кораба са по-евтини от една тръба?
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още една *** на Доган.Как пък може да сме такива продажници жългарите.За 5 сребърника забравят чест и достойнство.
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близнашки А каква е ползата сега от потока ?
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозният удар е за фашистите от Русия. Иначе Балкански поток може да работи с газ от ТАНАП, от Израел, Кипър, Егепет, Катар и т.н. В момента Катар е поръчал 100 кораба за пренос на втечнен газ в Южно Корея и смята с тях да снабдява цяла Европа на цени много по-ниски отколкото тръбопроводният газ.
86
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** американци, защо се месите в политиката на всяка държава, която държава не е с вас значи е против вас . И веднага налагате санкции, държава която се крепи само от войни и икономически терор над малки държави. Само ,че нещо не ви се получава срещу Китай и Русия. *** мръсни американци, държава създадена от английски каторжници. Нали много се подмазваше Борисов на Херо Мустафа ,питай я сега как се правят мартеници и да рецетира Ботев. Нали платихте и скапаните самолети, които и ги няма.
85
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямият проблем сега е фалшифицирането на изборите. ГЕРБ точно затова не искат да подават оставка, за да могат да фалшифицират изборите. Ако не са на власт, няма да могат да го направят.
84
1
 
9
 
! Отговори
дада преди 3 години
къв череп ве *** играта е много по-дебела =ом САЩ искат да прецакат Турски поток значи черепа е удобният случай а инатият американец не иска руска газ да минава през България и прави мръсотии янките да си вървят вкъщи и да върнат парите за самолетите дето им даде дебелака мафиот