БСП внесе вота на недоверие, тръгна на битка срещу управлението

Целта е не просто да падне правителството, а да се смени моделът
Обновена: 15 юли 2020 14:48 | 15 юли 2020 14:42, Камелия Цветанова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петият вот на недоверие срещу правителството „Борисов 3" е факт. То е заради корупцията, точно както беше и първият вот, който очаквано не мина.

Този вот също няма да постигне целта си да събори властта, защото ДПС вероятно няма да застане на страната на левицата, а мнозинството от ГЕРБ и ОП категорично ще гласуват против него.

Червената шефка Корнелия Нинова обясни, че този път в мотивите си социалистите се спират на отделните десетки корупционни скандали за времето на този кабинет, представят механизмите, чрез които правителството на Борисов е създало паралелната държава, която управлява.

"Това е мрежа - в законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси, институциите се използват за реализацията на тези интереси, назначават се хора, които да защищават и провеждат тези интереси и четвъртитият елемент на тази мрежа е абсолютната ненаказуемост“, посочи тя.

Соцлидерката настоя, че БСП иска с този вот не просто да си отиде ГЕРБ от властта и друга да управлява по същия начин, а да разгради модела на олигархично-мафиотско управление.

Още по темата

По думите й досега основният проблем на левицата в битката с корупцията е бил страхът на хората.

„Днес народът се освободи от страха и е на улиците. Ние като единствена опозиция, която четири години е отстоявала такава политика, внесохме народния вот на недоверие, който е по улиците тук в парламента, където трябва да се реши този проблем с механизмите на парламентарната република“, настоя Нинова.

Тя определи протестите като справедливи и призова опитите да бъдат дискредитирани да бъдат спрени.

„Навън са хора с различни професии, на различни възрасти, които искат справедливост, ние ги подкрепяме и призоваваме нашите симпатизанти да се включат в тези протести“, отбеляза още соцлидерката.

Тя отхвърли предложението на премиера Бойко Борисов за обединени действия заради кризата.

"БСП няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, няма да правим сговор с олигархично- мафиотския модел на управление на страната. Призивите за един такъв общ клан са думи на некомпетентен и изплашен човек, правителството каза, че няма идея какво да прави за излизането от кризата и единственият начин е да си подадат оставката“, настоя червената шефка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Гледам, комплексирано еврофилско *** заработва надника с копи пейст спам (пост 99, 108).Баща му така пишеше за ссср и го преби от яд, че не станахме 16 республика на ссср.
121
7
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Каква е алтернативата? Нито БСП нито десните партии поотделно могат да отстранят ГЕРБ. Нужно е единодействие. Нека левите си останат леви, а десните -десни. Но в името на България може да се наложи да направят едно експертно правителство като на Димитър Попов през 1990г. Според мен това е пътят. Сега ГЕРБ се е срастнала с държавата. След такова правителство, като се нормализира политическата обстановка ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа от избирателите.
120
3
 
14
 
! Отговори
ДежаВю преди 3 години
БСП много обича да харчи готови пари събрани от предишни управляващи. И когато парите свършат, целият този Цирк се повтаря.
119
12
 
4
 
! Отговори
Има алтернатива преди 3 години
Алтернатива винаги има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на БСП Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***. Още един мандат на Бойко и никога няма да ги стигнем.
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не,че няма умни глави,но на способните не им се занимава с политика.А прос тите това и чакат.Те друго няма какво да правят.Така,че,ако е фрост начело,поне съветниците му да са интелигентни и можещи,а не с милиционерско вишо.
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импексова направи всичко възможно, за да помогне на ГЕРБ, но този път не успя.Опита да яхне протеста и така да го дискредитира - не се получи.Един от хората й изгърмя покрай Черепа - напразно.Остана й само претоплената манджа с вота, което обаче е слаба карта.Изчерпана е напълно.
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, като искате оставка, посочете алтернатива! Или пак да изберем същите "маскари", които са и в настоящия парламент!
115
9
 
10
 
! Отговори
"Братиньо" преди 3 години
Абе БСП добре ама нещо за "Братиньо" няма ли???????????Какви УЖАСНИ скандали излизат всеки ден за Боко-*** а медиите ГЛУХИ и СЛЕПИ.Евах ви у медиите СМЕШНИ !!Все едно съм в Северна Корея.Вожда е велик нищо че гащите му жълти отвсякъде.
114
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко Импексова ти да не си подготвяш *** да и туриш власт ***. Много си си повервала ***. Не те щем нито теб нито оня с Пачките. Тоя път Сеяндури нема да има на власт видехме докъде ни докараха за 30 години.
113
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Борисов се е скрил и го няма в парламента. С вота и изборите нищо не се променя и само си губим времето, а годините си текат и те вземат добри заплати.
112
11
 
8
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Съдбата на гербаджийското управление няма да се реши в Народното събрание а извън него. Бойко и гербаджиите просто няма какво друго да кажат, освен че ще се държат до последно. Но толкова по зле за тях.Преди Бойко успяваше да подаде навреме оставка за да спечели пак следващите избори. Този път обаче президентът Радев го заклещи в ъгъла като му поиска оставката. Няма как да я подаде и след това пак да се представя като "баш бабаит".Нека се държи до последно - и ще загуби като за последно.
111
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тези протестите ще отслабят, за да не се свързват с БСП. Тоози вот е в услуга на ГРОБ, а както отдавна е ясно, Курнелка е в сговор с Биби. Ясно като бял ден
110
3
 
14
 
! Отговори
до Тикволандия преди 3 години
О, ти мислиш, че БСП са нещо различно от тия, дето си ги изброил? Колко наивно!
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121Герб е герба на страната. а ГЕРП са само една европейска партия с П.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как )тия пък отново пробват,а ДПС ,патриоти ,воля гласуват за герб
107
12
 
3
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Ясно е, че вота за недоверие няма да мине. БСП е единствената парламентарна опозиция, всички други - ДПС, ОП, Марешки, са патерици на Бойко. Но чрез вота БСП още веднъж ще покаже на избирателите кой крепи това некадърно и корумпирано управление.Иначе резултата е ясен - всички от ГЕРБ и патериците ще оп'люят от трибуната БСП за това, че им разваля рахатлъка.Предвиждам, че ще има състезание между Марешки и Валери Симеонов кой да е най-добър в плювките. А ДПС ще си траят - ни тако, ни вако.
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез пък и те за къде се канят
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - "Протеста и вота срещу ГЕРП"Абревиатурата е ГЕРБ (с "Б")
104
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай доказателства че Пеевски е шеф на държавата. Доколкото виждам твоите шефове от Дубай опитват да са шеф на държавата.
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ядем кебапчета с Йоло Денев!Каво висше удоволствие!Партията майка ни храни!Хахаха