Какво е по-различното при този вот на недоверие на БСП срещу ГЕРБ?

Протестите може и да променят изхода
15 юли 2020 22:49, Нели Христова
72

БСП входира петия си вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Темата на вота е същата, с която преди години БСП атакува правителството за първи път - корупция. Какво е по-различно сега?

"Доста по-различен е вотът на недоверие, гласовете на протестиращите са "Стоп на това управление!". Различното във вота ни е, че освен всички корупционни схеми, представяме модела как корупцията е вкоренена в държавното управление", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Надя Клисурска.

По думите ѝ БСП ще използва вота на недоверие, тъй като е необходим, за да се говори за всички назрели проблеми.

"Протестът може до голяма степен да даде друго развитие на този вот. Важно е, с оглед на това обществено недоволство, да говорим какво иска да се случи. Ние ще покажем каква е нашата визия за утре. Трябва да кажем на гражданите какво ще направим за тях", подчерта Клисурска.

Според нея ДПС, "Воля", ОП и ГЕРБ трябва да са достатъчно разумни, за да чуят гласовете на улицата.

"Единственият добър сценарий, който улицата иска, е предсрочни избори и нов модел на управление. Всичко е в ръцете на хората. Нима хлябът, който е стока за всеки гражданин, не са онази необходима стъпка, която трябваше да се предприеме по отношение на диференцираните ДДС ставки", отбеляза депутатът от левицата в ефира.

Клисурска добави, че от БСП биха припознали всеки, който припознае тяхната програма. "Единственият сценарий за БСП са предсрочни парламентарни избори. БСП е единна, че моделът на управление трябва да бъде различен", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Не знам защо но мисля, че българският ПАРТИЕН МОДЕЛ върху който е изградена властта и управлението е НЕСЪСТОЯТЕЛЕН. Колко хора членуват във всяка партия реално, какъв процент са те от цялото общество и дава ли то право да управляват. При това да управляват фактически БЕЗОТГОВОРНО. Защото политическата отговорноИСст е равна на БЕЗОТГОВОРНОСТ. СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА
32
0
 
16
 
! Отговори
Видин преди 3 години
И какъв е новият модел на управление? Защото " стани да седнаа " е стар модел!
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по добре бойко отколкото нинова и двете са протовни ама бсп не по добре турците само тях не сме видели колко крадът
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов намали нагло данъка на кръчмарите на 9%. И дори още по нагло не обърна внимание на молбата на хората да се намалят данъците на храната, детските храни и лекарствата.
29
1
 
12
 
! Отговори
Alex2 преди 3 години
Защо са ни избори? Всяка партия си прави митинг и която има най много хора и най силно викат да управлява. Евтино и икономичност!
28
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кръв пикaе пари не връща и извинение не дава, що е то? Червен каскет!"Значи Тиквата е христоматиен пример за Червен каскет!Браво!Оставка!
27
6
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Единсвеният начин да се променят нещата е да се премине изцяло към гласуване за личности, а не за партии. Сега лидерът на партията саморъчно коли и беси, а депутатите само козируват и от хората, които уж са ги избрали, нищо не зависи.
26
9
 
27
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ама тези от БСП май наистина си вярват,че някой ще ги сложи да управляват.То по-добре да ни управлява ДПС.Тези *** с кой ли не бяха във власта за да краднат и да се облагодетелстват сега ще ми разправят как мислели за утрешния ден.Мислите ни ,че сме с много къса памет.
25
8
 
21
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Ти верно ли баце се опита да оправдаеш Жан Виденов за катастрофата. Е вие комунделите сте невероятно нагли. Кръв пикaе пари не връща и извинение не дава, що е то? Червен каскет!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, доспа ми се. Лека нощ.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 обобщава проблема ясно, точно и кратко.
22
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този вот комунистите доказаха за пореден път, че *** от куче не дават за Народа, а единственното което ги интересува са търбусите им. Ако мислеха дори малко за хората, никога в такава безпрецедентн тежка ситуация не биха затормозявали системата. А щяха да се обединят в името на Народа всички партии за да намерят оптималния най-добър вариант за излизане от световната криза. Вари го, печи го комуниста си е комунист!
21
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък предпочитам радев комуниста пред Борисов крадеца. Борисов мутрата съм го *** с 200
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Знае се кой сложи Радев на този пост. Не се прави на наивен.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недялко пикаджията къде е?А продажния Крачунов някой да е виждал?
18
5
 
1
 
! Отговори
dj dance machine преди 3 години
dj да ти кажа ли защо сме бедни заради управата.Понеже ние умна управата брат ьато а сме така стане зор хоп чао защо ли ми сетете се колко от БСП са в герб половина та защо са там за саботаж на държавата докато тия са там ще има митинги корона болести и друго.Боико педесет пъти му се каза тия седем елемента не стават като почнеш от здравния та свършиш с ревизоро защо обслужват нечии интереси Ане всички оня ми говори за несъществуващи бази които полза няма а задаиси въпроса какво е това колега
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много просто - различното е че е платен! Освен това малкото неплатени протестиращи не са за БСП - по скоро биха си отрязали крак или ръка - ами са против ГЕРБ. Толкова е просто!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Не мешам епохите, просто от бързане вместо "и" написах "е".
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нощес ще се гонят лисици.Лесния бил на разходка на развигорна и мислил да минава на Витоша че щял да ходи. на ски пак е объркал сезона
14
3
 
6
 
! Отговори
dj преди 3 години
И защо е бедна държавата, как да бъде богата като тия 10 години само цоцат от еврофондовете яко и нищо друго не ги интересува. Колко още да ги чакаме, то се вижда че наяждане няма.